2019-es sajtóközlemények, közzétételek

Sajtókapcsolatok:

Telefonszám: 1/423-2624, e-mail:


Éves és féléves jelentések

Sajtóközlemények

CIB Bank hivatalos közzétételek

2019-es társasági jogi változások (közlemények) - CIB Bank

CIB Befektetési Alapkezelő közleményei


Tulajdonosi adatok, valamint a bankkal szoros kapcsolatban álló személyek köre a Hpt.122. § (4) a) pontjában előírt adatokkal Jogszabályok megsértése miatti felügyeleti határozatok



Sajtóközlemények

Kiugró hitelezési aktivitás a CIB Bank vállalati üzletágában

  • Kiemelkedő hitelezési aktivitással zárta 2019 első három negyedévét a CIB Bank vállalati üzletága: a hazai vállalkozások részére január 1. és szeptember 30. között folyósított hitelek több mint 30 százalékkal meghaladják az előző év azonos időszakában folyósított hiteleket. A kis- és közepes vállalkozások szegmensében rekordszintű, összesen 208 milliárd forint a pénzintézet kitettsége. - 2019. november 4.

A digitális bankolásé a jövő - Az innovatív szolgáltatások új üzleti modelleket teremtenek

  • „Az innováció, a digitális fejlesztések alapjaiban változtatják meg a pénzügyi szektort hiszen a mobileszközökkel sokkal többre vagyunk képesek” – mondta Steve Wozniak, az Apple társalapítója a Novathon 2019 konferencián Budapesten. A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo pénzügyi konferenciáján elhangzott: a digitális fejlesztések jelentik a jövő pénzügyi szolgáltatásainak alapjait, ám a fejlesztések központjában továbbra is az emberek és az ügyfelek állnak. - 2019. október 30.

A jövő iránti felelősségből is takarékoskodnak a magyarok

  • A tinédzserek takarékosnak gondolják magukat, ám a mindennapi életben kevésbé spórolnak az energiával és a pénzzel, mint a náluk idősebbek. A CIB Bank friss kutatása1 szerint Magyarországon jellemző a takarékos életmód, a többség figyel az energiafogyasztásra, tömegközlekedést használ autó helyett, és inkább csapvizet fogyaszt. Ennek pedig nem pusztán pénzügyi okai vannak: a legtöbben azért takarékoskodnak, mert gondolnak a jövőre. - 2019. október 28.

35,6 százalékos hozam a CIB Világmárkák Alapnál

  • Jóval az infláció feletti, sőt az államkötvényeknél és a prémium állampapírnál is magasabb hozamot biztosított vásárlóinak a CIB Világmárkák Származtatott Alap. A teljes futamidő alatti 35,6 százalékos nominális hozam, ami egy évre vetítve 7,92 százalék, jól mutatja, hogy biztonságos, tőke- és árfolyamvédett konstrukciókba is érdemes lehet befektetni. - 2019. október 21.

Növekedés a lízingpiacon: bővül a finanszírozási igény a vállalkozásoknál

  • Hosszú idő óta a legmagasabb első féléves értékkel gyarapodott a magyar lízingpiac, a növekedés üteme közel 14%-os.* A CIB Lízing nemhogy követte, de megháromszorozta ezt a ritmust: első három negyedéves bővülése több mint 42%-kal meghaladja az előző évit. A növekedés motorjának elsősorban a mezőgazdasági gépek, kamionok és a flottafinanszírozás számít, komoly hajtóerő az MNB Növekedési Hitelprogramja, valamint a kis- és közepes vállalkozások beruházási kedve. - 2019. október 9.

Itt az Apple Pay a CIB Bank ügyfelei számára

  • A CIB Bank mától elérhetővé teszi CIB Visa Inspire kártyával rendelkező ügyfelei számára az Apple Pay szolgáltatást, amely nemcsak egyszerű és biztonságos, de minden eddiginél gyorsabb és kényelmesebb mobilfizetési módot biztosít. - 2019. október 1.

Új „állati jó” karakter a CIB Bank reklámjaiban

  • Szeptember 23-án visszatérnek a televízióképernyőkre a CIB Bank „Kommentátorok” elnevezésű reklámplatformjának állati karakterei. Brúnó, a kutya ezúttal új cicatársat kapott, akit a főszerep hatására gazdija valóban Dellának nevezett el. Az „állati jó” karakterek nyolc héten át lesznek láthatók a pénzintézet új reklámfilmjében, és ezúttal a lakásvásárlás tematikáját vitatják meg. - 2019. szeptember 23.

A kutyákat is szívesen látja fiókjaiban a CIB Bank

  • Most már nemcsak tesztjelleggel vihetik magukkal kutyájukat az ügyfelek a CIB fiókjaiba – a pénzintézet egy sikeres tesztidőszakot követően döntött arról, hogy a pénzügyeiket intézőket négylábú barátaikkal együtt is fogadják a fiókokban. A CIB három hónapja teszi ezt lehetővé, és a pozitív visszajelzések alapján egyértelműen a lehetőség fenntartása mellett döntött. - 2019. július 24.

Készpénzbefizetés a nap 24 órájában a CIB Banknál

  • A CIB Bank azonnali készpénzbefizetésre alkalmas ATM-eken keresztül teszi elérhetővé, hogy ügyfelei sorban állás nélkül, a nap 24 órájában fizethessenek be pénzt bankszámlájukra. Az idei évben 21 új automata lesz elérhető a CIB hálózatában, melyeket továbbiak követnek a következő években. - 2019. július 22.

A CIB Bank és az Intesa Sanpaolo Budapestre hozza az Apple társalapítóját, Steve Wozniakot - A Novathon konferencián beszél majd az élő legenda

  • A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására október 30-án Magyarországra érkezik az Apple társalapítója, Steve Wozniak. A Szilícium-völgy legendás alakja a pénzügyi innováció meghatározó nemzetközi szereplőit felvonultató Novathon 2019 konferencián lesz látható, melyre szeptembertől regisztrálhatnak az érdeklődők. - 2019. július 15.

Így lesz tévéstúdió egy bankfiókból - A Berlini Magyar TV riporterének kapóra jön, hogy az új CIB fiókok közösségi terek is egyben

  • Különleges műsorfolyammal jelentkezik a Berlini Magyar TV a CIB Bank megújult Westend City Centerbeli fiókjából: István Kovács riporter spontán pop-up stúdiót alakított ki, ahonnan egész napos élő műsort szolgáltat felvételről. A közvetítések utólag is megtekinthetők lesznek a Berlini Magyar TV és a CIB Bank Facebook oldalán és YouTube csatornáján. A műsorból kiderül, hogy a CIB új fióki koncepciójában a bankfiók ma már sokkal több, mint a pénzügyek intézésének helyszíne: közösségi tér, ahol bárkinek lehetősége van a beszélgetésre, a találkozásra vagy akár a munkára is. - 2019. július 9.

Már fogadja a nagycsaládosok autóhitel-kérelmeit a CIB Lízing

  • A nagycsaládosok állami támogatásával vásárolt, minimum hétüléses személyautók részletre is megvásárolhatók, a CIB Lízing már a támogatási rendszer indulásának napjától, július elsejétől fogadja a hitelkérelmeket. A lízing és az állami támogatás együttes igénybevételével rengeteg család álma válhat valóra egy új autó formájában. Az állami támogatáshoz kapcsolódó lízing a finanszírozási piac egyik legkeresettebb terméke. - 2019. július 1.

Több mint 100 magyar gyerek leshette el az olasz labdarúgás trükkjeit

  • A futball szeretetéről, az önfeledt játékról, ugyanakkor a kitartásról, a technikai alapok elsajátításáról szólt ismét az elmúlt öt nap több mint száz 10-14 éves gyereknek a 3. CIB Italia Focitáborban. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is tapasztalt olasz edzők irányították a gyerekek számára teljesen ingyenes foglalkozásokat, a hangulatot pedig két freestyler focista fokozta, akik hihetetlen trükköket mutattak be a résztvevőknek. A tábor legtehetségesebb három fiatalja ezúttal is Olaszországban folytathatja az edzésprogramot, ahol akár karrierjüket is tovább építhetik. - 2019. június 28.

Optimizmusra utalnak a kisvállalkozások hitelfelvételi szokásai

  • Negyedik éve nő a CIB Banknál a kisvállalkozások hitelfelvételi kedve, ami pozitív üzleti hangulatra és jövőképre utal. Ez a tendencia a keleti régiót is jellemzi, azaz Kelet-Magyarországon is szívesen vesznek fel hitelt a legkisebb cégek is. A CIB kisvállalati szegmensében a kihelyezett hitelállomány 2016-2018 között 17 százalékkal nőtt, az idei év végére a 23 százalékot is elérheti a növekedés. - 2019. május 28.

Kelet-Magyarország a legaktívabb a kisvállalati hitelekben

  • Kelet-Magyarországon vettek fel a legtöbb hitelt a CIB Bank ügyfélkörébe tartozó kisvállalkozások 2018-ban, ami a keleti országrész vállalkozásainak egyre növekvő stabilitására utal. A CIB Bank kisvállalati ügyfelei között a legnagyobb átlagos hitelösszeg ugyanakkor továbbra is Budapestre jellemző. - 2019. május 28.

Lassuló növekedést és emelkedő inflációt tartogat az idei év

  • Ugyan várhatóan veszít a 2018-ra jellemző lendületéből a hazai gazdaság, de a növekedés így is az előző öt év átlagához közel alakulhat – áll a CIB Bank legfrissebb elemzésében. - 2019. május 16.

Négy forintból egyet adókra utalnak a legkisebb cégek

  • Miközben a hazai kisvállalkozások összességében fejlődnek, árbevételük meghatározó részét továbbra is közterhekre fordítják – derül ki a CIB Bank adataiból. Már van arra digitális megoldás, hogy ezeket a jelentős számú befizetéseket teljesen díjmentesen tegyék meg. - 2019. május 6.

Franco Baresivel nyit a CIB Italia Focitábor - Júniusban olasz trénerek edzik és tesztelik a gyerekeket Budapesten

  • Folytatódik a CIB Italia Focitábor, az idén már harmadjára érkeznek olasz toptrénerek Magyarországra június közepén, hogy felmérjék a kiskamasz magyar focisták képességeit, és oktassák őket a labdarúgás fortélyaira – jelentette be Budapesten Franco Baresi világbajnok labdarúgó, a tábor egyik nagykövete. A 81-szeres olasz válogatott futballista az esemény sajtótájékoztatóján elmondta: a Magyarországon kiválasztott legígéretesebb játékosok Olaszországban folytathatják a tréninget. - 2019. április 29.

Új vezérigazgató a CIB Lízing élén

  • Április közepétől új vezérigazgató irányítja a CIB Lízinget. Fekete Csaba főként a banki keresztértékesítésen és a vendorfinanszírozáson keresztül erősítené tovább a cég pozícióit. - 2019. április 15.

Új vezető a CIB Bank kkv-üzletágának élén

  • Régi-új szakember irányítja év elejétől a CIB Bank kis- és középvállalati üzletágát. A pályáját a bankban kezdő, oda néhány éves kitérőt követően visszatérő Győr Tamás egyik fő csapásiránynak a digitális átalakulást tekinti. - 2019. április 8.

Újgenerációs bankfiókot nyitott a CIB a WestEndben - A fióki kiszolgálást a teljes hálózatban átalakítják

  • Újgenerációs bankfiókot nyitott a CIB Bank a WestEnd City Centerben. Az ügyfelek igényeihez igazodva a fióki kiszolgálás formája a teljes hálózatban átalakul, ezzel párhuzamosan egyre több fiók arculata is megváltozik: amellett, hogy a személyes tanácsadás és a digitális megoldások egységéé lesz a főszerep, a bankfiókok közösségi térként is működnek majd. - 2019. április 2.

Március harmadik hétvégéje helyett két áprilisi hétvégén lesz szolgáltatáskiesés a CIB Banknál

  • Időpontváltozás: szerverparkjának költöztetése és fejlesztése miatt online és a bankkártyás szolgáltatásokat érintő kiesés lesz a CIB Banknál április első és harmadik hétvégéjén a korábban meghirdetett március harmadik hétvégéje helyett. A bankkártyás tranzakciók mindössze egyszer egy kétórás időtartamban nem lesznek elérhetőek az éjjeli órákban. - 2019. március 12.

Az átlagos felhasználó kétnaponta mobilbankol - Már több mint kétszázezren használják a CIB Bank mobilalkalmazását

  • Közel Debrecen méretű felhasználótáborral ünnepli harmadik születésnapját a CIB Bank mobilalkalmazása, amelyet továbbra is egyenleglekérdezésre és eseti átutalásra használnak a leggyakrabban. A felhasználók havonta átlagosan 13-14 alkalommal lépnek be az alkalmazásba, amely a 2016-os indulás óta rengeteg funkcióval bővült. - 2019. március 11.

Újra rekordévet zárt a CIB Bank faktoring üzletága

  • Őrzi dobogós helyét, és változatlanul a vevőkövetelések finanszírozásának egyik legnagyobb hazai szereplője a CIB Bank, amelynek faktoring üzletága eddigi legjobb évét zárta 2018-ban. - 2019. március 4.

Kétfaktoros azonosítás a még biztonságosabb online fizetésért

  • Március 1-től a CIB Bank bevezeti az internetes vásárlást megerősítő kód (3D Secure) használatát. A szolgáltatás az online bankkártyás fizetéseket teszi még biztonságosabbá. - 2019. február 15.

Idén negyvenéves a CIB Bank

  • Bankolás bárhol, bármikor internetbankban vagy okostelefonon, online személyi kölcsön akár hét perc alatt, átutalás telefonszám alapján – a CIB ügyfelei számára már megszokott szolgáltatások futurisztikus elképzelésként hatottak volna 1979-ben, amikor a bank megkezdte működését. Az idén negyvenéves CIB Bank jövőbe mutató megoldásokkal és izgalmas meglepetésekkel ünnepli a kerek évfordulót. - 2019. február 6.

Kártyás és online szolgáltatáskiesés lesz márciusban két hétvégén a CIB Banknál

  • Március első és harmadik hétvégéjén az online és a bankkártyás szolgáltatásokat érintő kiesés lesz a CIB Banknál a bankcsoport szerverparkjának költöztetése és fejlesztése miatt. A bankkártyás tranzakciók mindössze kétórás időtartamban nem lesznek elérhetőek az éjjeli órákban. - 2019. február 1.

Bízik a részvénypiaci emelkedésben a CIB Alapkezelő - Népszerű marad a tőke- és árfolyamvédelem

  • Idén már emelkedhetnek a részvénypiacok, főleg az Egyesült Államokban és a fejlődő térségben, miközben erős maradhat a kereslet a tőkeés árfolyamvédett konstrukciók iránt – vélik a CIB Alapkezelő szakértői. A társaság jó évet zárt: piaci részesedése tavaly év végén 7,6 százalékhoz közelített. - 2019. január 22.

A rajttól elérhető a CIB Banknál az MNB NHP Fix hitel és lízing

  • Személyes, helyszíni tanácsadással igazítja útba a beruházási célzatú és rendkívül vonzó kamatú MNB NHP Fix hitel vagy lízing iránt érdeklődő kis- és középvállalkozásokat, mikrovállalatokat és egyéni vállalkozókat a CIB Bank, amely az év első napjaitól hozzáférhetővé teszi a konstrukciót. - 2019. január 7.


2019-es hivatalos közzétételek - CIB Bank

2019. november 29. Basel3 - 3. Pillér - Negyedéves nyilvánosságra hozatal a kockázattal súlyozott eszközökről és a minimális tőkekövetelményekről 2019. szeptember 30.
2019. november 27.
A CIB Bank Zrt. közleménye a 2019. december 07., december 14. és december 31. napi befektetési szünnapokról
2019. augusztus 30.
2019. augusztus 14. CSOPORTON BELÜLI MENTESSÉGRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK
közzététel a tőzsdén kívüli származtatott ügyletekről, a központi szerződő felekről és a kereskedési adattárakról szóló 648/2012/EU Rendelet (2012. július 4.) 11. cikk (11) bekezdése alapján
 
2019. július 5. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2019. augusztus 10. napi befektetési szünnapról  
2019. május 29. Basel3 - 3. Pillér Negyedéves nyilvánosságra hozatal a kockázattal súlyozott eszközökről és a minimális tőkekövetelményekről 2019. március 31.
2019. április 23. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2019. április 3. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2019. március 28. CIB Bank éves jelentés 2018

2019. március 18. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2019. február 27. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2019. február 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása a befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos közzétételi helyéről
2019. január 9. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása


2019-es társasági jogi változások (közlemények) - CIB Bank


Erre az évre még nincs közlemény.



2019-es hivatalos közzétételek - CIB Befektetési Alapkezelő >>


Archívum