2015-ös sajtóközlemények, közzétételek

Sajtókapcsolatok:

Telefonszám: 1/423-2624

e-mail:



Sajtóközlemények

Könyvet, kozmetikumot és ruhaneműt ajándékoznak a legtöbben

  • Átlagosan 132 000 forintot költünk a karácsonyra. - Tartjuk a hagyományokat a karácsonyi ünneplés során: majdnem minden család állít karácsonyfát, megajándékozza szeretteit, és fogyaszt bejglit – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásból. - 2015. december 8.

Nemcsak a bankfiókban könnyíti meg az ünnepi időszakot a CIB Bank

  • Különleges akcióval kedveskedik a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmával a CIB Bank: az adventi időszakban két hétvégén – december 4-6. között, illetve december 18-20. között – csomagolóponttal várja az Arena Plazaba látogatókat, ahol a hoszteszek ingyen becsomagolják a megvásárolt ajándékokat. Az ajándékcsomagolást bárki kérheti, és ehhez semmilyen feltételt nem kell teljesíteni, hiszen az akció lényege, hogy a bank egy kis figyelmességgel hozzájáruljon az ünnepi készülődéshez. - 2015. december 4.

Az ünnepek előtt gyakrabban kerül elő a bankkártya - Többször és többet fizetünk a plasztikkal decemberben

  • Többet használják bankkártyájukat az év utolsó hónapjában, és a játék-, illetve ajándéküzletek, valamint a műszaki cikkeket árusító üzletek mellett a bútorboltokban költenek jelentősen többet a hazai fogyasztók – ez derül ki a CIB Bank ügyfeleinek bankkártyahasználati szokásaiból. Decemberben mintegy 20 százalékkal többször használják a plasztikot, és 30 százalékkal több pénzt költenek el vele a megelőző hónapok átlagához képest. - 2015. november 24.

5 tipp személyi kölcsön felvételéhez a CIB Bank szakértőitől

  • Továbbra is népszerű hiteltermék a személyi kölcsön, érdemes azonban alaposan körülnézni hitelfelvétel előtt, hogy biztosan a valós igényeinknek és lehetőségeinknek megfelelő ajánlatot válasszuk. A CIB Bank szakértői összegyűjtöttek 5 tippet, melyet érdemes szem előtt tartani, ha személyi kölcsön felvételén gondolkodunk. - 2015. november 17.

Új vezérigazgató-helyettes a CIB Csoport work-out divíziójának élén

  • Csordás Zoltánt nevezték ki a CIB Csoport work-out divízióért felelős vezérigazgató-helyettesének. Új pozíciójában fő feladata lesz azon ügyletek kezelése, melyek a CIB Csoport növekedésre összpontosító célkitűzései szerint nem részei a stratégiai portfóliónak. - 2015. november 10.

Így érdemes használni a hitelkártyát

  • A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2015 második negyedévében tovább folytatódott a hazai kibocsátású kártyákkal lebonyolított vásárlások számának növekedése. A kártyahasználatnak számos előnye van, hiszen akár jelentős pénzvisszatérítésben is részesülhetünk, érdemes azonban tudatosan használni a különböző kártyákat. - 2015. november 5.

Érdemes még idén dönteni a TBSZ számlákról - Egy év adómentességet nyerhetünk

  • A Tartós Befektetési Számlák (TBSZ) erős felfutása várható az év végén. Ennek oka, hogy év végén járnak le az első, öt éves futamidejű TBSZ-ek. Ha a számlán eddig felhalmozott összeget továbbra is ebben a megtakarítási formában kívánjuk kezelni, érdemes még idén megnyitni az új TBSZ értékpapírszámlát, és kérni az átvezetést – javasolják a CIB Bank szakértői. A számlanyitások többsége ma már egyértelműen az értékpapíros konstrukció a betéti TBSZ-szel szemben. - 2015. november 3.

Tájékozatlannak érzik magukat a pénzügyekben a magyarok

  • Kevesen érzik magukat jól tájékozottnak, ha pénzügyekről van szó – ebből is következhet, hogy a többség kerüli a kockázatosabb befektetési formákat – derült ki a CIB Bank és a GfK közös kutatásából. A befektetési alapokkal kapcsolatban mindössze 9 százalék vallotta magát jól tájékozottnak, és közel ugyanennyien vannak, akik rendelkeznek ilyen típusú megtakarítással. Érdemes tájékozódni a lehetőségekről, hiszen a befektetési alapok széles skálájáról mindenki találhat a kockázati étvágyának megfelelőt. - 2015. október 27.

Különleges épületháló a CIB Bank őszi kampányában

  • Ismét jótékony célra ajánl fel épülethálót a CIB Bank, ezúttal azonban már a reklámfelületen is megjelenik az adományozás üzenete. A bankcsoport a Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány kutyaotthonának juttatja majd el őszi személyi kölcsön kampányában használt épülethálóját, mely a kennelekre helyezve védelmet nyújt az állatoknak az időjárás viszontagságai ellen. A jótékony akciót ezúttal is a Hangya Közösség segítette. - 2015. október 21.

Finanszírozási és fejlesztési kérdéseken gondolkodik leginkább a magyar KKV vezető

  • A CIB Stafétabot Kutatás a hazai kis- és középvállalatokat érintő alapvető kérdéseket járja körbe 2013 óta - A finanszírozási és fejlesztési kérdések tudatos átgondolása mindig is életbevágó tényező volt és lesz a hazai KKV vezetők számára. - 2015. október 20.

A számlatulajdonos dönti el, mennyi számlavezetési díjat fizet

  • Egy bankszámlához kapcsolódóan számos olyan költség merül fel, amelyek miatt nehezen áttekinthető, pontosan mennyit is fizet a számlatulajdonos. A CIB Kártyázó Számlacsomagok – egyedülálló módon – erre kínálnak megoldást: egyetlen havidíjért nyújtanak bankszámlát, bankkártyát, hitelkártyát, folyószámlahitelt, devizaszámlát, utasbiztosítást és korlátlan számú biztonsági SMS értesítést. Ráadásul a számlatulajdonos dönti el, hogy mindezért mennyit fizet: napi egy kártyás vásárlással a havi számlavezetési díja 75 százalékát visszakaphatja. - 2015. október 1.

Kerülik a kockázatot a magyar megtakarítók

  • Az alacsony kamatkörnyezetben érdemes lehet új eszközöket is kipróbálni - A váratlan kiadásokra tesznek félre elsősorban a magyarok, de sokan spórolnak a nyugdíjas évekre is - derül ki a CIB Bank és a GfK közös, megtakarítási szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából . A felmérés szerint, ha megtakarításról van szó, a többségnek a befektetett tőke biztonsága a legfontosabb szempont, melynek érdekében a magasabb hozam lehetőségéről is hajlandóak lemondani. Továbbra is sokan tartják megtakarított pénzüket folyószámlán és bankbetétben, pedig a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben érdemes lehet más eszközöket, például befektetési alapokat is kipróbálni. - 2015. szeptember 29.

Egyedülálló ingatlanok értékesítése Budapest két oldalán

  • A magyar gazdaság kedvező teljesítménye és a budapesti ingatlanpiac gyors javulása indokolja, hogy a CIB Csoport kétfordulós pályázat keretében értékesíteni kívánja a két éve üresen álló Szabadság tér 15. alatt található, nagy múltú épületet és a hozzá kapcsolódó kereskedelmi egységet, valamint egy, a kanadai követség közelében, a Ganz és a Medve utca sarkán álló, szintén 2013 óta üresen álló irodaépületet. - 2015. szeptember 14.

Nyári ingatlanvásár a CIB Csoportnál - Akár 25 százalékos kedvezmény 25 kiválasztott ingatlanra

  • Különleges nyári ingatlanvásárt indít a CIB Csoport: az akció keretében kizárólag a 2015. július 15. és október 1. közötti időszakban akár 25 százalék kedvezménnyel kínál 25, a csoport tulajdonában lévő fővárosi és vidéki ingatlant. Az irodák, hotelek, ipari- és kereskedelmi ingatlanok mellett lakóépületek is részt vesznek az akcióban. - 2015. július 17.

Praktikus a bankkártya, vagy kényelmesebb a készpénz? - Mivel fizet a magyar?

  • A nyári utazások megtervezésénél érdemes végiggondolni azt is - akár belföldön, akár külföldön töltjük szabadságunkat -, hogy készpénzt vagy bankkártyát viszünk-e inkább magunkkal a pihenésre. A CIB Bank szakértői infografikán gyűjtötték össze a készpénz és a kártyahasználat legfőbb előnyeit és hátrányait. - 2015. július 14.

Különleges adomány a kutyamenhelynek - Újrahasznosítja a reklámra használt épülethálóit a CIB Bank

  • A kisvárdai állatmenhelynek adományozta a tavaszi kampány során reklámra használt épülethálóit a CIB Bank, melyet a kenneleknél használnak fel árnyékolónak, ezzel óvva a kutyákat a nyári hőségben. Az adományozást a Hangya Közösség segítette, akik több éve dolgoznak a kevésbé támogatott vidéki menhelyekért: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik, és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban és a vállalatoknál már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek. - 2015. július 9.

Horvátországban nyaral? Segítünk! Horvát-magyar szótár a nyári pihenéshez

  • Horvátország évek óta a magyarok kedvelt üdülőhelye, így lesz ez idén is - derült ki a CIB Bank és a GfK közös kutatásából. Külföldi nyaralás során érdemes előre megtanulni néhány hasznos kifejezést az adott nyelven, ezért a CIB Bank összeállított egy horvát-magyar kisszótárt a legfontosabb szófordulatokkal. - 2015. július 1.

Új vezérigazgató-helyettes a CIB Bank vállalati üzletága élén

  • Szabó Istvánt nevezték ki vezérigazgató-helyettesként a CIB Bank vállalati üzletágának élére. Új feladatkörében a CIB Bank nagyvállalati, KKV, lízing és treasury divízióiért felel. - 2015. június 29.

Nem csak nyaralásra költünk nyáron - Szívesen kimozdulunk a nyári estéken

  • Bár a megkérdezettek fele hosszabb nyaralást is tervez idén, a munka utáni programok is népszerűek nyáron - derül ki a CIB Bank nyári pihenési és utazási szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából. - 2015. június 25.

Váltson levélről falevélre! – Környezettudatos kampány a CIB Banktól

  • „Ez a szórólap még akkor is tesz a környezetért, ha Ön egyszerűen eldobja” – ez is állhatna a CIB Bank környezettudatos kampányának tájékoztatóján, mellyel a bank az elektronikus bankszámlakivonatra váltásra bátorítja ügyfeleit. - 2015. május 7.

Érdemes az utalást választani

  • Az elszámolásban érintettek elkerülhetik a hosszas sorban állást - 2015. május 5.

Tavaszi megújulásért kedvezmény jár a CIB-től

  • Tavasszal, ahogy hosszabbodnak a nappalok, és melegszik az idő, egyre több munka akad a kertben és a ház körül. A tavaszi megújulást most a CIB Bank külön akcióval támogatja: a barkácsolással és kertészkedéssel kapcsolatos vásárlások után 10%-os visszatérítés* járhat a CIB hitelkártyával vásárlóknak. - 2015. április 28.

Odafigyelnek otthonaik karbantartására a magyarok

  • A lakásfelújítás hozzájárulhat az ingatlan értékének fenntartásához is - 2015. április 21.

Tartósan alacsony kamatra és a forint enyhe gyengülésére számít a CIB

  • 1,5% körüli kamatmélypontra, tartósan alacsony kamatkörnyezetre és a mainál gyengébb forintárfolyamra számítanak a CIB Bank elemzői a következő másfél évben. - 2015. április 14.

Ügyfelei és munkatársai figyelmét is felhívja a CIB a klímavédelemre

  • 2010 óta idén ötödik alkalommal csatlakozik a CIB Csoport a WWF nemzetközi klímavédelmi kezdeményezéséhez, a Föld órájához. - 2015. március 27.

Éledező autóvásárlási kedv - Autólízing kalkulátorral indítja az évet a CIB

  • Határozottan fellendülőben a hazai autópiac, ráadásul már nem csak a cégek, a lakosság is többet költene autóvásárlásra. A piacon meghatározó CIB Lízing kedvező környezetben indította el kalkulátorát. - 2015. január 26.

Aktívabb élet a CIB hitelkártyákkal

  • Elkezdődött az új év, itt az ideje az életmódváltásra vonatkozó év végi fogadalmak megvalósításának. Ezt a CIB Bank most kiemelkedő akcióval támogatja: a pihenéssel, sporttal és egészséggel kapcsolatos vásárlások után március végéig 10%-os visszatérítés* jár a CIB hitelkártyával vásárlóknak. - 2015. január 15.


2015-ös hivatalos közzétételek - CIB Bank

2015. december 31. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. december 21. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. december 21. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. december 8. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2015. december 31. napi részleges befektetési szolgáltatási szünnapról
2015. december 8. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. december 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. november 26.
A CIB Bank Zrt. közleménye a 2015. december 12. napi befektetési szünnapról
2015. november 12. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. november 2.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. október 30.
A CIB Hozamvédett Betét Alap által biztosított hozamvédelem mértéke
2015. október 29. A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. által CIB Indexkövető Részvény Alap befektetési jegyeinek folyamatos forgalmazásának szüneteltetése 2015. október 29. napon
2015. október 19. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. október 19. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. október 19. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. október 12. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. október 12. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. október 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. szeptember 23.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. szeptember 4. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. szeptember 4.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. szeptember 1. CIB Bank tájékoztatása részvényesi határozatokról
2015. szeptember 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. augusztus 14.
CIB Csoport féléves jelentés 2015
2015. augusztus 3. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. július 21.
A CIB Bank Zrt. közleménye a 2015. augusztus 08. napi befektetési szünnapról
2015. július 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. június 30. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. június 11. A CIB Bank Zrt. 100 milliárd forint keretösszegű CIB 2014-2015. évi kötvényprogramja Alaptájékoztatójának 1. számú kiegészítése
2015. június 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. június 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. május 21.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. május 18. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. május 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. május 7.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. május 4.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. április 30. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. április 14. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. április 14. BASEL3 - 3. Pillér - Nyilvánosságra hozatal a kockázatkezelésről és a tőkemegfelelésről
2015. április 14.
Felelős társaságirányítási nyilatkozat a 2014. évi üzleti évre vonatkozóan 
2015. április 1.  A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról  
2015. március 31. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása a betétbiztosítás 2015. július 3-ával hatályba lépő változásáról
2015. március 31. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2015. április 3. napi befektetési szünnapról (módosított)
2015. március 27. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása leányvállalatairól
2015. március 27. CIB Bank éves jelentés 2014
2015. március 24. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2015. április 3. napi befektetési szünnapról

2015. március 2.

A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. február 12. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. február 5.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. február 2.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2015. január 22. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. január 20.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2015. január 8.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása részvényeseiről
2015. január 5.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról


2015-ös hivatalos közzétételek - CIB Kötvényprogram

2015. december 31.
A CIB Bank Zrt. záróközleménye A(z) CIB FIX5 2015/A kötvény törlesztéséről
2015. december 4.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2016/A kötvény kamatáról
2015. november 6.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic Euró 2016/A kötvény kamatáról
2015. szeptember 16.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Eur Classic 2017/A kötvény kamatáról
2015. szeptember 3.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2016/A kötvény kamatáról
2015. július 24. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2015/D kötvény kamatáról
2015. június 4. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2016/A kötvény kamatáról
2015. május 7.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2015/A kötvény kamatáról
2015. május 6.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic Euró 2016/A kötvény kamatáról
2015. április 23.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2015/D kötvény kamatáról
2015. április 15. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2015/C kötvény kamatáról
2015. március 16.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Eur Classic 2017/A kötvény kamatáról
2015. március 5.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2016/A kötvény kamatáról
2015. február 9. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2015/A kötvény kamatáról
2015. február 9.
A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB EUR Classic 2015/A kötvény kamatáról
2015. január 23. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2015/D kötvény kamatáról

2015. január 15.

A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2015/C kötvény kamatáról


2015-ös hivatalos közzétételek - CIB Befektetési Alapkezelő >>


Archívum