2018-as sajtóközlemények, közzétételek

Sajtókapcsolatok:

Telefonszám: 1/423-2624, e-mail:


Éves és féléves jelentések

Sajtóközlemények

CIB Bank hivatalos közzétételek

2018-as társasági jogi változások (közlemények) - CIB Bank

CIB Kötvényprogram hivatalos közzétételek

CIB Befektetési Alapkezelő közleményei

Tulajdonosi adatok, valamint a bankkal szoros kapcsolatban álló személyek köre a Hpt.122. § (4) a) pontjában előírt adatokkal Jogszabályok megsértése miatti felügyeleti határozatok



Sajtóközlemények

Majdnem 50 ezer forintot költünk a karácsonyi kiadásokra

  • Idén tovább nőtt a karácsonyi ünnepekre szánt kiadások mértéke, amit 10-ből 8-an az aktuális havi jövedelmükből fedeznek – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásból. Az eredményekből az is látszik, hogy bár a többség ajándékként továbbra is készpénznek örülne, várhatóan ruhanemű, szépségápolási cikk és játék kerül a legtöbb fa alá. - 2018. december 13.

Öt tipp a stresszmentes karácsonyért

  • Az ünnepek közeledtével egyre többen díszítik fel otthonaikat, sütnek mézeskalácsot, vagy szaladgálnak boltról boltra az ajándékokért. Örömteli, ám mégsem teljesen gondtalan időszak ez, hiszen ünnep ide vagy oda, a nap még mindig csak 24 órából áll. A digitalizáció azonban most is segítségünkre lehet, hogy több idő maradjon arra, ami igazán fontos. - 2018. december 3.

Lassuló növekedést és emelkedő inflációt hozhat a jövő év

  • Inflációból és gazdasági növekedésből egyaránt 3% feletti éves átlagos értékre számítanak 2019-re a CIB Bank elemzői. A kevésbé támogató külső környezetben a gazdaság motorja a belső felhasználás marad, amelyet a feszes munkaerőpiac, a dinamikus bérkiáramlás és az élénk hitelfelvételi kedv is támogat. - 2018. november 22.

66 százalékkal többet költünk a Black Friday napján, mint egy átlag novemberi napon

  • 66 százalékkal többet költöttek a CIB Bank ügyfelei a tavalyi fekete pénteken, mint egy átlagos novemberi napon. A tavalyi akció legnagyobb nyertesei a szórakoztató elektronikai cikkeket áruló kereskedők és az utazási irodák voltak, de sokkal többen vásároltak ékszert és repülőjegyet is, mint más napokon. Várhatóan nem lesz ez másként idén sem. - 2018. november 21.

A gyerekeknek fontosabb a takarékosság, mint azt szüleik gondolnák

  • Vajon a szülőknek vagy az iskolának kellene megtanítania a gyerekeket okosan bánni a pénzzel? Beleszólhatunk, hogy mire költse, vagy épp mire ne szórja a tőlünk kapott forintokat? Efféle kérdésekre kereste a választ a CIB Bank a Takarékossági Világnaphoz kapcsolódó kutatásában. - 2018. október 29.

CIB Bank Nagy Időbevallás: majdnem annyit foglalkozunk ügyintézéssel, mint a gyerekeinkkel - Alvásra alig 7 óra jut átlagosan

  • Értékes órákat rabolnak el napjainkból az elintézendő feladatok, a bevásárlás és az ingázás – ez derült ki a CIB Bank megbízásából készült Nagy Időbevallás reprezentatív kutatásból .

  • Bár szíve szerint több időt szánna a családra és alvásra, az átlagmagyar mindennap majdnem egy órát pazarol ügyintézésre – beleértve a banki ügyek intézését is –, alig kevesebbet, mint amennyit a gyerekeivel tud tölteni.  - 2018. október 15.

Új vezető irányítja a CIB Bank vállalati üzletágát

  • Október elsejétől Szabó Balázs vezérigazgatóhelyettesként vezeti a CIB Bank teljes vállalati területét. A nagyvállalati üzletág élén eddig betöltött helyét Mészáros Tamás veszi át.  - 2018. október 8.

A hosszú kamatperiódusú lakáshiteleké a jövő - Mától életbe léptek az új adósságfék szabályok

  • Október 1-jétől érvénybe léptek a módosuló adósságfék szabályok: az 5 évnél rövidebb kamatperiódusú vagy változó hitelkamatú jelzáloghitelek felvétele esetén a hitelfelvevő havi törlesztőrészleteinek összege nem haladhatja meg a rendszeres havi nettó jövedelme 25, illetve magasabb jövedelem esetén 30 százalékát.  - 2018. október 1.

Hároméves, rugalmas folyószámlahitellel újít a CIB Bank
Dübörög a kisvállalati üzletág

  • A hazai piacon egyedülállónak számít az a kisvállalkozó ügyfeleket* célzó, Garantiqa Hitelgarancia kezességvállalása mellett nyújtható hároméves futamidejű folyószámlahitel, amellyel a közelmúltban rukkolt elő a CIB Bank. A pénzintézet a piaci átlag feletti növekedést ért el Kisvállalati Üzletágában az év első felében, és hasonlóra számít az előttünk álló időszakban is.  - 2018. szeptember 27.

Az idő nyomában a CIB Bankkal és Ráskó Eszterrel - Elindult a bank őszi digitális kampánya

  • Új, elsősorban a közösségi médiára építő kreatív reklám- és PR megoldással kezdődik a CIB Bank digitális átállásának kommunikációja. Az országos kampány központi gondolata az idő, valamint a köré épülő viszonyrendszerünk. Az oknyomozó kisfilmek főszereplője, Ráskó Eszter humorista az utca emberét hívja segítségül, hogy felkutassa a választ az időt érintő talán legfőbb kérdésre: vajon hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet és ebben hogyan tudnak a CIB Bank innovációi segíteni. - 2018. szeptember 25.

Hamarosan teljesen online lehet számlát nyitni és személyi kölcsönt igényelni a CIB Banknál - Megújult a honlap és a mobilalkalmazás

  • Megújult külsővel és hasznos funkciókkal várja látogatóit a cib.hu, ami előkészíti a hamarosan induló, új ügyfelek számára Magyarországon elsőként elérhető teljesen online személyi kölcsön igénylést, valamint az online számlanyitást. A digitalizációs törekvések jegyében a CIB Bank mobilalkalmazása is megújult: a továbbfejlesztett applikációban számos új funkció érhető el, köztük a telefonszám alapján történő átutalást lehetővé tévő #withPAY. - 2018. szeptember 19.

Velencei látképek az Intesa Sanpaolo műgyűjteményéből - Barokk kamaratárlat nyílik a Magyar Nemzeti Galériában

  • Sztárstátuszt kiérdemelt mesterek velencei vedutái – azaz látképei – érkeznek Magyarországra a CIB Bank anyabankjának, az Intesa Sanpaolónak gyűjteményéből. Canaletto (Giovanni Antonio Canal), Francesco Guardi, Hendrik Frans van Lint és Michele Marieschi egy-egy különleges olajképét most először láthatja a magyar nagyközönség. Az Intesa Sanpaolo tizennyolcadik századi utazó kamarakiállítása a Magyar Nemzeti Galériában tekinthető meg 2018. szeptember 18. és október 14. között. - 2018. szeptember 18.

Ismét online ingatlanaukciót tart a CIB Csoport

  • Száznál is több ingatlan eredményes árverése után a CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. immár hetedik alkalommal szervez online aukciót. Ezúttal közel ötven kereskedelmi és lakóingatlanra lehet licitálni a www.cibingatlanaukcio.hu oldalon. - 2018. szeptember 10.

Gondtalan nyár biztosítva

  • A nyár nem csupán az utazások főszezonja: a statisztikák szerint a legtöbb baleset a júniustól szeptemberig tartó időszakban történik1. Az okos szervezés és az átgondolt pénzügyi tervezés mellett érdemes a család igényeinek megfelelő baleset- és egészségbiztosítással is készülni a gondtalan vakációra. A CIB Bank szakértői összegyűjtöttek néhány hasznos tanácsot, hogy mire érdemes figyelni a megfelelő biztosítás kiválasztásánál a nyári időszakban. - 2018. július 31.

Fabrizio Ravanellitől tanulhatnak a gyerekek a CIB Italia Focitáborban

  • Június végén ismét olasz toptrénerek – köztük Fabrizio Ravanelli, volt olasz válogatott labdarúgó – látogattak Magyarországra a második CIB Italia Focitábor keretében, hogy oktassák és felmérjék a 10-14 éves magyar focisták képességeit. A tábor legtehetségesebb három résztvevője idén is Olaszországban folytathatja az edzésprogramot, ahol akár karrierjüket is tovább építhetik. - 2018. július 4.

Pénzügyi kisokos nyaraláshoz

  • Már nemcsak a higanyszál, a naptár szerint is itt a nyár, indul tehát az utazási főszezon. Egy igazi nyaraláson kilépünk a mindennapi rutinból: tovább alszunk, szórakoztató programokra cseréljük a munkát, más főztjét esszük, iroda helyett strandon hűsölünk – mindezzel együtt pedig többet és másképp költünk. A család és a bőröndök után ezért nem árt a pénzügyeinket is felkészíteni a vakációra. A CIB Bank szakértői összegyűjtöttek néhány hasznos tanácsot a külföldre készülőknek, melyekre érdemes figyelni. - 2018. június 26.

Ismét online ingatlanaukciót indít a CIB Csoport

  • A korábbi évek sikeres aukcióit követően ismét online ingatlanárverést indít a CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. - 2018. június 14.

Ezen a nyáron Gianluca Zambrotta-val nyit a CIB Italia Focitábor

  • Júniusban olasz trénerek edzik és tesztelik a gyerekeket Budapesten - 2018. június 4.

Lendületben marad a gazdaság a CIB szerint

  • A négy százalékot közelítő gazdasági növekedéssel, ugyanakkor három százalék alatti inflációval és laza monetáris politikával számolnak 2018-ra a CIB Bank elemzői. - 2018. május 25.

CIB: a kezességvállalás lendítheti fel a legkisebb cégek beruházásait

  • Dinamikusan növekszik a kezességvállalással párosuló hitelek aránya a kisvállalkozások körében, mely jelentős mértkékben hozzá fog járulni a vállalati hitelállomány növekedéséhez. - 2018. május 17.

Csúcsra járnak a lakástakarékok - Az ügyfelek kétharmada a maximális összegre szerződik a CIB Banknál

  • Az ügyfelek 85 százaléka teljesen kihasználja az állami támogatást a CIB Bank által közvetített Aegon lakástakarék-számla esetében a CIB-nél. - 2018. május 14.

Ismét képernyőn a CIB Bank „állati jó” karakterei

  • Május 4-én visszatérnek a televízióképernyőkre a CIB Bank tavaly bemutatott „Kommentátorok” elnevezésű reklámplatformjának állati karakterei. Brúnó, a kutya és Della, a cica 7 héten át lesznek láthatóak a pénzintézet új reklámfilmjében, és ezúttal is egy olyan szituációt vitatnak meg, amelyben a bank segítséget nyújt a család előrelépéséhez. - 2018. május 4.

Van új az app alatt: már több mint ezer személyi kölcsönt mobilalkalmazáson keresztül igényeltek a CIB-nél

  • Az átlagos mobilos kölcsönigénylő 40 év körüli, és a déli órákat választja online banki ügyintézésre. - 2018. április 12.

A fix kamat lehet idén a sláger a lakáshiteleknél

  • Egyre keresettebbek a CIB Banknál a rögzített kamatozású lakáshitelek, ami azt mutatja, hogy nő az igény a kiszámítható törlesztőrészleteket biztosító kölcsönök iránt. A piaci várakozások szerint jövőre a BUBOR emelkedni fog, így különösen érdemes lehet ezeket a lakáshiteleket választani. - 2018. március 26.

2018 a hosszú hétvégék éve - Külföldre utazik? Van utasbiztosítása?

  • Az idei esztendő a hosszú hétvégékről szól: egyre többen vághatnak neki a néhány napos utazásoknak, legközelebb például a március 15-i 4 napos ünnep kínál erre lehetőséget. Akik külföldre készülnek – akár síelni, akár más módon kikapcsolódni – jó, ha az esetleges kellemetlen meglepetésekre is felkészülnek, és kötnek utasbiztosítást. - 2018. március 12.

Népszerűbb a bankkártyás fizetés, mint a készpénz

  • A CIB Bank folyószámlával rendelkező lakossági ügyfeleinek kevesebb, mint a fele vesz fel havonta készpénzt a számlájáról, míg az elektronikus csatornák és a bankkártyás fizetések népszerűsége folyamatosan nő. Az átutalási tranzakciók döntő részben online bonyolódnak a banknál. - 2018. március 6.

Egyre többen igényelnek személyi kölcsönt mobilapplikáción a CIB Banknál - Így akár 7 perc alatt megérkezik az igényelt összeg

  • Januárban már a személyi kölcsön folyósítások 17 százaléka mobilapplikáción keresztül történt a CIB Banknál. Az év hátralévő részében tovább nőhet az online igénylés részaránya a CIB várakozásai szerint. - 2018. február 23.

Élmezőnyben a CIB Alapkezelő - Az idén is fókuszban maradnak a részvények

  • A tavalyi piaci átlag közel kétszeresét hozta növekedésben a CIB Alapkezelő, amely 2018-ban is a részvénypiacok dominanciájára és mérsékelt világpiaci kockázatokra számít. - 2018. február 1.


2018-as hivatalos közzétételek - CIB Bank

2018. december 12. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. december 4. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. december 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. november 29. Basel3 - 3. Pillér Negyedéves nyilvánosságra hozatal a kockázattal súlyozott eszközökről és a minimális tőkekövetelményekről 2018. szeptember 30.
2018. november 29. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. november 29. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. november 29. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. november 29. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. november 19. CIB Bank Zrt. közleménye a 2018. december 01 és december 15. napi befektetési szünnapról
2018. november 5. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. november 5. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. november 5. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. november 5. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. november 5. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. október 25. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2018. november 10. napi befektetési szünnapról
2018. október 10. A CIB BANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZLEMÉNYE
2018. október 1. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2018. október 13. napi befektetési szünnapról
2018. október 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. szeptember 21. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. szeptember 3.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. augusztus 27. CIB Csoport féléves jelentés 2018
Féléves jelentés
Üzleti és vezetőségi jelentés
Könyvvizsgálói nyilatkozat
Felelősségvállalási nyilatkozat
Nyilvánosságrahozatal a kockázatkezelésről és a tőkemegfelelésről
Nyilvánosságrahozatal a kockázatkezelésről és a tőkemegfelelésről
2018. augusztus 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. július 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. július 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. június 8. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. június 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. május 25. Basel3 - 3. Pillér Negyedéves nyilvánosságra hozatal a kockázattal súlyozott eszközökről és a minimális tőkekövetelményekről 2018. március 31.
2018. május 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. május 2.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. április 10. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2018. április 21. napi befektetési szünnapról
2018. április 4.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. március 9. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. március 8. CIB Bank éves jelentés 2017

2018. március 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. március 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. március 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. március 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2018. március 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. február 27. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2018. március 10. napi befektetési szünnapról
2018. február 6.
BASEL3 - 3. PILLÉR NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL A KOCKÁZATKEZELÉSRŐL ÉS A TŐKEMEGFELELÉSRŐL
2018. január 31. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2018. január 12. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása részvényeseiről
2018. január 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról


2018-as társasági jogi változások (közlemények) - CIB Bank


Erre az évre még nincs közlemény.


2018-as hivatalos közzétételek - CIB Kötvényprogram

2018. december 28.
A CIB Bank Zrt. záróközleménye A(z) CIB FIX5 2018/B kötvény törlesztéséről


2018-as hivatalos közzétételek - CIB Befektetési Alapkezelő >>


Archívum