2016-os sajtóközlemények, közzétételek

Sajtókapcsolatok:

Telefonszám: 1/423-2624

e-mail:



Sajtóközlemények

Készpénzt szeretnének, de szépségápolási cikket kapnak karácsonyra a magyarok

  • A készpénz az az ajándék, amelynek a legtöbben örülnének karácsonyra, de a többség várhatóan szépségápolási terméket kap majd – derül ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Ugyanakkor a felmérés eredménye szerint egyértelműen a családi együttlét a legfontosabb értéke az ünnepnek, amelyre a válaszadók nagyobb része időben elkezdi a készülődést.  - 2016. december 14.

A digitalizáció elején a kkv-k - A pénzügyeknél állnak a legjobban a fejlesztésekkel a vállalkozások

  • Ma még csak tízből egy kis- és középvállalkozás tekinti magát digitálisan érettnek, ám az előttünk álló években gyorsan emelkedhet ez az arány – derül ki a CIB Bank és a TNS Hoffmann reprezentatív kutatásából. A cégek 41 százaléka eddig nem vagy alig haladt a digitális átállással, de jelentős változásokat terveznek a következő 10 évben. A pénzügy az első terület, ahol a kkv-k a kezdő lépéseket megtették, 90 százalékuk alkalmaz itt valamilyen digitális megoldást.  - 2016. december 8.

Még nagyobb lehet a Black Friday - Közel duplára növekedhet egy átlagos online bolt forgalma ezen a napon

  • A korábbi évek tapasztalatai alapján idén is jelentős forgalomnövekedést hoz a hazai webboltoknál az idén november 25-ére eső Black Friday. A CIB Bank várakozásai szerint az online értékesítés egyre nagyobb térnyerésével idén akár duplájára is emelkedhet az online áruházak forgalma ezen a napon, miközben folytatódhat a teljes kiskereskedelmi szektor bővülése is. A CIB Bank hatmilliárd forintnyi kihelyezést tervez a következő egy évben a kiskereskedelmi szektorban működő kisvállalatoknak, amelyek között egyre növekvő számban találhatók webáruházak is. - 2016. november 24.

Majdnem minden magyar család tervez lakásfelújítást

  • Bár otthonukkal alapvetően elégedettek, a magyar háztartások 85 százaléka tervez a jövőben valamilyen lakásfelújítási munkálatot, közel háromnegyedük három éven belül készül ilyen lépésre – derül ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív felmérésből. - 2016. november 11.

Most érdemes új bankszámlára váltani - Indul az egyszerűsített bankváltás

  • Most érdemes áttekinteni banki költségeinket, ugyanis október 29-én lép hatályba az egyszerűsített bankszámlaváltás feltételeit és határidőit rögzítő kormányrendelet – hívják fel a figyelmet a CIB Bank szakértői. Ennek értelmében az új választott banknál úgy lehet számlát nyitni, hogy a korábbi számlavezető pénzintézetnél személyesen meg sem kell jelenni az előző számla lezárására. - 2016. október 28.

CIB: hatmilliárd forint a kereskedelmi szektorban működő kisvállalatoknak

  • Elkötelezett a kereskedelem fejlesztése iránt a CIB Bank, ezért hatmilliárd forintnyi keretet bocsájt az ebben az ágazatban tevékenykedő kisvállalatok rendelkezésére. A lépést az indokolja, hogy a hitelintézet stratégiájának egyik alappillére a kisvállalati szektor támogatása, miközben a jövőben a kereskedelemi ágazat dinamikus növekedése várható. - - 2016. október 4.

Fejlesztési telkek jelentős kedvezménnyel a CIB Csoport akciójában - Akár 45 százalékkal olcsóbban érhetők el az ingatlanok

  • A tartósan pozitív ingatlanpiaci kilátásoknak köszönhetően különleges ingatlanértékesítési akciót indított a CIB Csoport: a szeptember közepétől három hónapon át tartó promóció keretében építési telkeik akár 45 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg. - - 2016. szeptember 19.

Jelentős ingatlanértékesítési sikerek a CIB Csoportnál

  • Meghaladta a százat az év eddigi részében a CIB Csoport által értékesített ingatlanok száma, így a bankcsoport tulajdonában lévő eladásra kijelölt épületek, telkek fele már elkelt. A CIB továbbra is élénk kereslettel számol a hazai piacon, és arra számít, hogy nőni fog a külföldi befektetők aránya a magyarországi ingatlanvásárlók körében. A bankcsoport várakozásai szerint, míg eddig a fővárosi ingatlan-tranzakciók voltak többségben, a következő időszakban a vidéki ingatlanok iránt is jelentősen nőni fog a kereslet. - 2016. augusztus 31.

Egyre népszerűbbek a mobilbanki alkalmazások - Utazáskor is számíthatunk okostelefonunkra

  • Ma már hazánkban is többségében vannak az okostelefont használók a mobilelőfizetők között, számuk eléri a 3,3 millió főt. Háromnegyedük soha nem kapcsolja ki készülékét. Tízből kilencen legalább alkalmanként szoktak mobilalkalmazásokat letölteni telefonjukra. Legnépszerűbb alkalmazás a térkép, navigáció, ezt követi a kommunikáció és a játék, majd a közösségi média – legalábbis ez derült ki az eNet legutóbbi felméréséből. A CIB Bank szakértői számukra állították össze azoknak az alkalmazásoknak a listáját, amelyek jó útitársak lehetnek utazás során is. - 2016. augusztus 15.

7 hasznos tipp, hogy felhőtlen legyen az utazás

  • Elkezdődött a nyár utolsó hónapja, de sokan vannak, akik még csak most kelnek útra, hogy eltöltsék jól megérdemelt pihenésüket. Ráadásul a hétvégén kezdődnek a 2016. évi nyári olimpiai játékok, melyre sokan látogatnak el hazánkból is, hogy szurkoljanak a magyar versenyzőknek. A CIB Bank szakértői összegyűjtöttek néhány hasznos tippet a külföldre készülőknek, melyekre érdemes figyelni. - 2016. augusztus 4.

Befektetési lehetőségeket is kínálnak a nagy sportesemények

  • Amellett, hogy a különböző világversenyek óriási pénzösszegeket mozgatnak meg, a kisbefektetők számára is tartogatnak lehetőségeket, hiszen több olyan befektetési alap is elérhető a piacon, amely a nagy sporteseményekhez is köthető vállalatok részvényeibe fektet. - 2016. június 30.

A digitalizáció a bankolás közeljövője - A CIB Bank az innováció felgyorsításán dolgozik

  • Lendületben a CIB Bank digitalizációs szemléletváltása. A márciusban bevezetett új generációs mobil banki alkalmazását hamarosan új funkciók, teljesen megújuló internetbank, felhő alapú bankfióki megoldások és digitalizált, papírmentes fióki ügyfélfolyamatok követik. Mindezt kiegészíti az egyre inkább előtérbe kerülő online értékesítés is, valamint az innovációs kultúra elterjesztésében vállalt szerep. - 2016. június 27.

Új vezető a CIB KKV üzletág élén

  • Szabó Balázst nevezték ki a CIB KKV üzletág vezetőjének. A szakember fő feladata a terület fejlesztése és a piaci pozíció további erősítése lesz. - 2016. június 13.

Miből lesz nyugdíjam? Adunk 3 tippet!

  • A hazai lakosság egyre nagyobb része ismeri fel, hogy fontos időben elkezdeni gondolkozni a nyugdíjas évek anyagi fedezetéről, ám a nyugdíjcélú megtakarítások sajátosságai kapcsán sok még a bizonytalanság. Pedig a három nyugdíjcélú konstrukció legfontosabb paraméterei alapján könnyen kiválasztható, hogy milyen megoldásokat érdemes választani az öngondoskodáshoz. - 2016. június 2.

Új vezérigazgató a CIB Lízing élén

  • Hatvani Dánielt nevezték ki a CIB Lízing vezérigazgatójának. Új pozíciójában fő feladata a piaci pozíció megőrzése, illetve továbberősítése lesz. - 2016. május 19.

Ingyenes számlavezetés a CIB-nél

  • Jól járnak az elektronikus csatornákat használók - Új bankszámlatípussal jelentkezik a CIB Bank, amely kedvezményes 0 forintos számlavezetési díjat kínál, illetve azoknak az ügyfeleknek, akik elsősorban az online felületeken intézik pénzügyeiket, számos egyéb kedvezményt is. Az új számlacsomag bevezetése is része a bank digitalizációs törekvéseinek. - 2016. május 9.

Befektetés nélkül nincs hozam

  • Annak ellenére, hogy a magyar háztartások 72 százaléka rendelkezik valamilyen megtakarítással, befektetéseinél még mindig nem elég tudatos a lakosság – derül ki a CIB Bank GfK-val közös reprezentatív kutatásából. Ez annak ellenére van így, hogy a kockázatkerülő befektetők is találhatnak – az alacsony kamatkörnyezet mellett is – kedvező megtakarítási lehetőségeket a piacon. - 2016. május 5.

A siker kényelmessé teszi a kisvállalatokat

  • A tudatos tervezés együtt jár a pénzügyi felkészültséggel, a beruházásokkal, fejlesztések tervezésével és az induló vállalkozások sokkal inkább figyelnek erre, mint a már stabil működéssel rendelkező, prosperáló vállalatok – derül ki a CIB Bank és BellResearch közös kutatásából. A felmérés alapján összesen 7 csoportba oszthatóak fel a magyar kisvállalatok: tízből három vállalkozás az úgynevezett prosperáló kategóriába tartozik, és szintén jelentős (22%) az egyszemélyes vállalkozások aránya. - 2016. május 4.

Hasznos tippek lakásfelújítást tervezőknek

  • A tavaszi hónapok ideálisak a lakásfelújítást tervezőknek, hiszen ilyenkor már az idő is kedvez a kisebb-nagyobb munkálatoknak. Az otthon megszépítése azonban számos kihívással jár, és komoly szervezést igényel. A CIB Bank összeszedte, milyen szempontokra érdemes figyelni ahhoz, hogy lakásunk megújulása rövid idő alatt, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel és költséghatékonyan valósulhasson meg. Azoknak, akik hitelfelvételt is terveznek a felújításhoz, jó megoldást kínálnak az egyszerűen és gyorsan elérhető személyi kölcsönök. - 2016. április 26.

Innovációs ötletek megvalósítását segíti a CIB Bank

  • Mobil alkalmazások fejlesztésére hirdetett 24 órás versenyt a CIB Bank, programozók, webfejlesztők és marketing szakemberek számára. A Novathon #withCIB non-stop innovációs maratonon indulók feladata olyan élvonalbeli alkalmazások létrehozása, amelyek megkönnyítik a banki ügyek intézését mobilon vagy a legkülönfélébb eszközökön, sőt akár a bankfiókban is. A CIB Bank nyári rendezvényére startupperek, egyetemisták és főiskolások jelentkezését várják, a nyertes csapatok összesen bruttó 4,5 millió forint pénzdíjban részesülnek. - 2016. április 25.

Mihez kezdene, ha milliói lennének?

  • Családi, baráti beszélgetések állandó témája, hogy ki mihez kezdene, ha váratlanul sok pénzt nyerne. Egy kutatásban a CIB Bank is feltette ezt a kérdést, melyre meglepő válaszok érkeztek. - 2016. április 20.

Pénzügyi időutazás a CIB Bankkal

  • Különleges időutazásra hívja a CIB Bank az idei Nagykörút120 programra kilátogatókat. A bank korhű kellékekkel mutatja meg, milyen lett volna 120 évvel ezelőtt az a modernizáció, amelyet napjainkban a banki folyamatok digitalizálása jelent. - 2016. április 11.

Még hiányzik a fejlesztések mögül a tudatos tervezés a kisvállalatoknál

  • A kisvállalatok nagyratörően terveznek, jövőjükkel kapcsolatban optimisták, de ezt egyelőre nem egy tudatos stratégia, üzleti terv mentén teszik – derül ki a CIB Bank és a BellResearch közös reprezentatív kutatásából. Ugyanakkor jelentős mértékben nőtt az elmúlt egy évben azoknak a kisvállalkozásoknak az aránya, amelyek valamilyen fejlesztést terveznek a következő egy évben, azonban ezeket túlnyomó részben önerőből szeretnék megvalósítani. Nyolc évvel a válság után a külső források megítélésével kapcsolatban még mindig nagyon erős tényező az óvatosság és a kockázatok minimalizálása. - 2016. április 6.

A hazai ingatlanpiac további élénkülését várják a CIB Csoport szakértői

  • A kedvező befektetői környezet, illetve a vonatkozó kormányzati intézkedések hatására az ingatlanpiac további fellendülésére számítanak a CIB Csoport szakértői. Növekvő kereslet jellemző a bankcsoport tapasztalatai szerint a lakóingatlanok építésére alkalmas telkek iránt, és sokan keresik a szállodákat és a befektetés céljára alkalmas egyéb ingatlanokat is. - 2016. március 29.

Ügyfelei és munkatársai figyelmét is felhívja a CIB a klímavédelemre

  • 2010 óta idén hatodik alkalommal csatlakozik a CIB Csoport a WWF nemzetközi klímavédelmi kezdeményezéséhez, a Föld órájához. A CIB 2016-ben is vállalja, hogy a Föld órája alatt központi épületei külső megvilágítását lekapcsolja, ahol ez technikailag megoldható. A demonstratív akcióval az ügyfelek és a munkatársak figyelmét is szeretnék ráirányítani a klíma- és környezetvédelem fontosságára. - 2016. március 18.

CIB Bank a digitalizáció útján

  • Új ügyfélélmény és széles szolgáltatási kínálat a CIB Bank új mobilalkalmazásában - Új, könnyen használható mobilbanki alkalmazást vezetett be a CIB Bank, igazodva ügyfelei igényeihez és a kor technikai elvárásaihoz. Az okostelefon-alkalmazás lehetőséget teremt arra, hogy a meglévő online szolgáltatások mellett (internet bank, eBroker, online kártyás fizetési szolgáltatások) az ügyfelek még egyszerűbb, gyorsabb, személyre szabott szolgáltatásokon keresztül intézzék pénzügyeiket, bárhonnan, bármikor akár egy kattintással androidos vagy iOS (Apple) mobil készülékeiken. - 2016. március 7.

Kiemelkedő eredményeket ért el a CIB Bank a lakossági jelzáloghitel-kihelyezésben

  • Már előminősítő szolgáltatás is az ügyfelek rendelkezésére áll - A 2015-ös év jelzáloghitel piacát meghatározó hitelkiváltási időszakot kiemelkedő eredményekkel zárta a CIB Bank. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavaly március és december között 45,55 milliárd forint értékben történt a forintosításhoz kapcsolódó hitelkiváltás, melynek 22 százaléka a CIB Bankban valósult meg. A bankcsoport idén is jelentős eredményekre számít a jelzáloghitel-kihelyezésben, melyet új előminősítő szolgáltatás elindításával is támogat. - 2016. február 10.

Új honlapot indított a CIB Csoport ingatlanok értékesítésére

  • Jelentős érdeklődést tapasztal a bankcsoport a befektetők részéről - A CIB Csoport az elmúlt időszakban jelentős érdeklődést tapasztal értékesítésre kínált, elsősorban a korábbi években visszavett kereskedelmi és ipari ingatlanjai iránt. A bankcsoport, amely az elmúlt 3 év során több mint 1000 tranzakciót bonyolított le, most új honlapot indított az ingatlanok értékesítésének támogatására. - 2016. február 8.

20 millió forint támogatásra ír ki pályázatot a CIB Alapítvány

  • Idén ismét lesz „Tenni tudunk” pályázat - Közhasznú civil szervezetek, egyesületek, alapítványok pályázhatnak idén a CIB Társadalmi Felelősségvállalás Alapítvány „Tenni tudunk” pályázatán. A téma a gyermekegészségügy, különös tekintettel a korai fejlesztésre. Az alapítvány összesen 20 millió forintot oszt majd szét. - 2016. február 1.

A vegyes alapok maradhatnak a befektetők fókuszában

  • A CIB Alapkezelő szerint az óvatos kockázatvállalás hozamot biztosíthat - A vegyes alapok lehetnek 2016 slágertermékei a CIB Alapkezelő várakozásai szerint. A szakértők kiemelik: várhatóan fennmarad az alacsony kamatkörnyezet, és azok a befektetések teljesíthetnek jobban az átlagnál, amelyek részvényeket is tartalmaznak. - 2016. január 26.


2016-os hivatalos közzétételek - CIB Bank

2016. december 16. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2016. december 30. napi részleges befektetési szolgáltatási szünnapról
2016. december 9. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. december 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. november 7. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. november 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. november 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. október 20. Egyéb tájékoztatás
2016. október 3.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. szeptember 26. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. szeptember 26. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2016. október 15. napi befektetési szünnapról
2016. szeptember 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. augusztus 8. CIB Bank féléves jelentés 2016
2016. augusztus 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. augusztus 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. augusztus 1. BASEL3 - 3. PILLÉR NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL A KOCKÁZATKEZELÉSRŐL ÉS A TŐKEMEGFELELÉSRŐL
2016. július 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. június 9. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. június 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. május 9., módosítva:
2016. május 11.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. május 2.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. április 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. április 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. március 11. CIB Bank éves jelentés 2015
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 11. (Javítva:
2016. március 18.)
A CIB Bank Zrt. közleménye a 2016. március 25. napi befektetési szünnapról
2016. március 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. március 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. február 23. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2016. február 17. A CIB Bank Zrt. közleménye a 2016. március 5. napi befektetési szünnapról
2016. február 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2016. január 15.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása részvényeseiről


2016-os társasági jogi változások (közlemények) - CIB Bank

2016. május 31. CIB BANK ZRT. - CIB FAKTOR ZRT. KÖZLEMÉNYE A CIB FAKTOR ZRT. CIB BANK ZRT.-BE TÖRTÉNŐ BEOLVADÁSOS KIVÁLÁSRÓL


2016-os hivatalos közzétételek - CIB Kötvényprogram

2016. szeptember 16. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Eur Classic 2017/A kötvény kamatáról
2016. március 11. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Eur Classic 2017/A kötvény kamatáról
2016. március 5. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Classic 2016/A kötvény kamatáról


2016-os hivatalos közzétételek - CIB Befektetési Alapkezelő >>


Archívum