2017-es sajtóközlemények, közzétételek

Sajtókapcsolatok: 

Telefonszám: 1/423-2624,  e-mail:


Éves és féléves jelentések

Sajtóközlemények

CIB Bank hivatalos közzétételek

2017-es társasági jogi változások (közlemények) - CIB Bank

CIB Kötvényprogram hivatalos közzétételek

CIB Befektetési Alapkezelő közleményei

Tulajdonosi adatok, valamint a bankkal szoros kapcsolatban álló személyek köre a Hpt.122. § (4) a) pontjában előírt adatokkal Jogszabályok megsértése miatti felügyeleti határozatok



Sajtóközlemények

Szilveszteri óvintézkedések kisállataink védelmében - A gazdik 81 százaléka felkészül a tűzijátékra

  • Szilveszterkor a kutyatartók többsége tesz valamilyen óvintézkedést a tűzijáték és a petárdázás miatt, hogy megóvja háziállatát – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásból . A legtöbben ilyenkor beengedik az állatokat a lakásba vagy egyéb zárt helyre. - 2017. december 29.

Idén többet költünk a karácsonyi kiadásokra - A kiskedvencek sem maradnak ki az ajándékozásból

  • A Idén a tavalyinál kicsit többet, átlagosan mintegy 42 900 forintot költenek a magyar háztartások a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó kiadásokra – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásból. A háziállatot tartó családok jellemzően kiskedvenceiket is meglepik valamivel az ünnepek alkalmából, legyen az akár csak egy finom falat vagy éppen egy ajándék. - 2017. december 14.

Minden tizedik ügyfél mobilalkalmazáson keresztül igényel személyi kölcsönt a CIB Banknál

  • A CIB Bank ügyfelei átlagosan másfél millió forint személyi kölcsönt igényelnek 4,5 éves futamidőre, és tizedük már él a mobilalkalmazáson keresztül elérhető hitelfelvétel lehetőségével. A CIB-nél szeptember végéig a tavalyi év azonos időszakához képest a folyósított személyi kölcsönök volumene 126%-kal nőtt, és a bank változatlanul erős keresletre számít az idei év hátralévő részében. - 2017. november 30.

Minden harmadik ember vásárolhat a Black Friday-en - Háromszorosára nőhet a webáruházak forgalma

  • Közeledik az online webáruházak nagy napja, a Black Friday. 10-ből 9 ember ismeri az akciót és túlnyomó többségük online vásárol ezen a napon – derül ki a CIB Bank reprezentatív kutatásából. A pénzintézet várakozásai szerint idén minden harmadik ember vásárolni fog az év egyik legnagyobb leárazásának keretében és a webáruházak forgalma akár háromszorosára is nőhet ezen a napon. - 2017. november 23.

Közel 200 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

  • 2017-ben ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a CIB Bank főtámogatásával. Három napon keresztül, november 24-én, 25-én és 26-án várják a lakosság élelmiszeradományait országszerte közel 120 település majd 200 áruházában. A CIB Bank önkénteseivel is részt vesz az akcióban, melyhez az idei évben is csatlakoztak a Centrál Színház művészei. - 2017. november 20.

„Állati jó” karakterek a CIB új reklámjaiban

  • Idén ősszel országos kampánnyal debütál a CIB Bank új kreatív reklámplatformja, a „Kommentátorok”, amely két nagyon karakteres szereplőre, egy kutyára és egy macskára, valamint a kettejük párbeszédéből kialakuló helyzetkomikumra épít. A magyar piacra készült reklámplatform megálmodója az Ogilvy volt. Az új, lokális reklámplatform mellett - a nemzetközi bankcsoport egészével egyidőben - a bank arculata is megújult, de a márkapozíció és ezzel együtt a Valódi lehetőségek szlogen nem változik. - 2017. október 16.

Hogyan költik el a kiskamaszok a zsebpénzüket - Edukációs programot indít a Takarékossági Világnap alkalmából a CIB Bank

  • A magyar lakosság döntő része tisztában van a rendszeres megtakarítás fontosságával, és felismeri a takarékosságra nevelés jelentőségét is – derül ki a CIB Bank reprezentatív kutatásából. 5-ből 4 szülő jellemzően 11-12 éves kortól tipikusan heti rendszerességgel ad zsebpénzt a gyerekének és 77 százalékuk úgy gondolja, hogy ezzel könnyebben megtanulható a pénz kezelése. Ehhez nyújt további támogatást a CIB Bank új edukációs programja, amely kertében munkatársai egy hónap alatt több mint 50 osztályban tartanak rendhagyó, a pénzügyekre fókuszáló osztályfőnöki órát. - 2017. október 5.

Fontosak az anyagiak, de mégsem ez jelenti az előrelépést

  • Az anyagi gyarapodás jut leginkább eszünkbe az előrelépés kapcsán, azonban a magánéletünkben történő változásokat jóval fontosabb előrelépésnek éljük meg – állapítja meg a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatás. Az azt tervezők között a gyermekvállalás és az új lakás vásárlása tekinthető a legkomolyabb változásnak, míg az új munkahely, illetve a fizetésemelés jóval hátrébb sorolódik. A magyar lakosság ugyanakkor többségében konzervatív a lehetőségei megragadása kapcsán, akár pénzügyekről, akár más területekről van szó. - 2017. szeptember 29.

Személyre szabott telefonos lakáshitel-kalkulációval kínálja a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket a CIB Bank

  • Már elérhető a CIB Banknál az 5 és a 10 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel. A pénzintézet dedikált telefonos szakértői csapattal és telefonos lakáshitel-kalkulációval segíti az érdeklődőket a számukra megfelelő konstrukció kiválasztásában. - 2017. szeptember 25.

Folytatja a digitális átállást a CIB Bank

  • Sikeresnek bizonyult a CIB Bank tavaly elindult digitalizációs programja: az első lépcsőben bevezetett mobilalkalmazást már több mint 126 ezer ügyfél használja, az alkalmazásba 2,5 másodpercenként belép valaki. A nyáron elindított, az appon keresztül teljesen online igényelhető személyi kölcsön már az első hónapban az összes folyósítás 8 százalékát adta. A digitális átállás jegyében újabb szolgáltatások lesznek online igényelhetők 2018-tól. - 2017. szeptember 21.

Népszerűek az EXIM hitelek a CIB Bank-nál

  • A CIB Bank egyedüliként két díjban is részesült az idei EXIM Gálán. A pénzintézet két kategóriában is az első helyen végzett. 2016-ban közel 20 százalékos piaci részesedést ért el a folyósított EXIM refinanszírozott hitelek, lízing és faktor ügyletek számában, mellyel a legeredményesebb pénzintézetnek számít ezen a területen. - 2017. augusztus 28.

Örömteli, de pénzügyileg megterhelő az iskolakezdés

  • Augusztus második felében már sokan kezdenek készülni a szeptemberi iskolakezdésre. A tanévkezdés előtti hetek különösen megterhelőek anyagi szempontból, hiszen közel húszezer forint megy el ilyenkor iskoláztatással kapcsolatos költségekre már egy gyerek esetén is. A kiadások finanszírozásában többféle hitelkonstrukció is segítséget nyújthat: mindenkire érvényes megoldás ugyanakkor nincs, az igények határozzák meg, hogy melyik közülük a legideálisabb – hívják fel a figyelmet a CIB Bank szakértői. - 2017. augusztus 21.

Új vezető a CIB Bank kisvállalkozói szegmensének élén

  • Nyár közepétől új vezetője van a CIB Bank kisvállalkozói ügyfelekkel foglalkozó területének. A kisvállalkozói szegmens irányításáért a jövőben Fetter István felel, aki a bank vállalati divíziójából érkezett. - 2017. augusztus 14.

Sok fiatal választhat most bankot - Hamarosan kiderülnek a felvételi ponthatárok

  • A 18-24 éves fiatalok több szempontból mást várnak egy banktól, mint az idősebb generációk – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásból. Sokan közülük most választhatnak maguknak bankot: hamarosan kihirdetik a felvételi ponthatárokat, és a bankszámlával még nem rendelkező felsőoktatásba bejutott hallgatók számára eljöhet a számlanyitás ideje. - 2017. július 24.

Többet használjuk nyáron a bankkártyákat

  • Közel másfélszer annyi kártyás műveletet hajtanak végre a nyári hónapokban a CIB Bank ügyfelei, mint az év többi részében. Az utazási irodákban, autókölcsönzőkben és a légitársaságoknál mintegy 40 százalékkal nő a forgalom az átlaghoz képest ebben az időszakban. Az idei nyártól kezdődően az új érintőkártyái bevezetésének hatására a CIB várakozásai szerint ügyfelei még többet fogják bankkártyáikat használni nemcsak jelentősebb összegű vásárlások, de kisebb költések esetén is. - 2017. július 5.

Salvatore „Totò” Schillaci is edzést tartott a CIB Italia Focitáborban - Olasz futballedzők fejlesztik a 10-14 éves fiatalok képességeit Budapesten

  • Olasz toptrénerek érkeztek Magyarországra, hogy felmérjék a 10-14 éves magyar focisták képességeit és oktassák őket a CIB Italia Focitáborban, ahol Salvatore Schillaci is edzést tartott. A hazai pályán kiválasztott legjobbak Olaszországban folytathatják a tréninget vagy akár futballkarrierjüket is.  - 2017. június 29.

Személyi kölcsön akár 7 perc alatt a CIB Bank mobilalkalmazásban

  • Számos új, innovatív funkcióval bővült a CIB Bank mobilalkalmazása. A bank ügyfelei az applikáción keresztül, bankfiókba látogatás nélkül tudnak személyi kölcsönt igényelni akár 7 perc alatt, és a napi kis összegek megtakarítását lehetővé tevő, Dayposit nevű szolgáltatás is elérhetővé vált az appban. A bank hamarosan megújítja internetbanki felületét is, amelynek felépítése hasonló lesz az applikációéhoz.  - 2017. június 12.

Ínycsiklandó ajánlat nem csak édesszájú befektetőknek

  • Milka és KitKat csokoládé, Dunkin’ Donuts fánk, Danone joghurt. Világszerte nap mint nap rengetegen vásárolnak ezekből a népszerű édességekből. Ennek köszönhető, hogy jelentős e cégek hozzájárulása a világ gazdaságának teljesítményéhez, és ezért befektetési szempontból is vonzóak lehetnek. Most a magyar befektetők számára is adott a lehetőség, hogy tőkéjük 95 százalékát megőrizve, akár kamatadó-mentesen részesedjenek a globális élelmiszeripari cégek eredményeiből. A CIB Édességek Származtatott Alap befektetési jegyei május 26-ig még díjmentesen jegyezhetőek. - 2017. május 22.

Nemcsak a fiatalok körében népszerű az online bankolás

  • Egyre többen használnak internetbankot és mobilalkalmazást amellett, hogy a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be a banki ügyek intézésében – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásából. A 18-24 éves korosztály számára kiemelten fontos, hogy egy bank milyen online csatornákat biztosít az ügyintézésre, de az internetbank már az idősebbek körében is alapszolgáltatásnak számít. Bár a mobilapplikáció népszerűsége egyelőre nem közelíti meg az internetbankét, a jövőben ebben jelentős változás várható.  - 2017. május 18.

Paolo Rossi és a CIB Bank Magyarországra is elhozta az Italia Focitábort - Olasz top trénerek edzik és tesztelik a 10-14 éves fiatalokat júniusban Budapesten

  • Olasz top trénerek érkeznek Magyarországra június végén, hogy felmérjék és oktassák a 10-14 éves magyar focistákat a CIB Italia Focitábor keretében – a hírt Paolo Rossi, minden idők egyik legsikeresebb olasz futballistája jelentette be Budapesten, aki a focitábor fővédnöke. A hazai pályán kiválasztott legjobbak Olaszországban folytathatják a tréninget, és akár a futball karrierjüket is. - 2017. május 15.

„Egy lépés az egészségért” - Ingyenes szűrések országszerte a CIB bankfiókokban

  • „Egy lépés az egészségért” elnevezéssel indul útjára a CIB Bank és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös programja, melynek különlegessége, hogy az egészségügyi mérések néhány napra a bank fiókjaiba költöznek. Az ország 16 CIB bankfiókjában egy-egy napon a betérők többféle ingyenes szűrés közül válogathatnak. A szűrőkörút május 15-én, hétfőn, kezdődik Budapesten a Károly körúti CIB bankfiókban. A szűrések pontos időpontja és helyszíne elérhető az egycseppfigyelem.hu oldalon.  - 2017. május 11.

Már több mint százezren használják a CIB Bank mobilalkalmazását - A százezredik ügyfelet egy okostelefonnal lepte meg a bank

  • Már több mint százezer felhasználója van a CIB Bank tavaly tavasszal indult mobilalkalmazásának, ami hamarosan újabb funkciókkal egészül ki. A felhasználók többsége aktívan használja is az applikációt: háromnegyedük rendszeresen, minden hónapban legalább egyszer belép. A CIB az alkalmazást százezredikként letöltő ügyfelét egy okostelefonnal lepte meg.  - 2017. május 9.

Ismét a CIB Bank elemzői a legpontosabbak

  • Idén - 2013 után immár másodszor - a CIB Bank elemzői csapata, Trippon Mariann és Jobbágy Sándor kapta a Consensus Economics legpontosabb előrejelzésért járó díját Magyarországon. A makrogazdasági elemzések készítésével foglalkozó nemzetközi óriásvállalat két éven keresztül vizsgálta, hogy 19 intézmény milyen magyar GDP növekedési és inflációs prognózisokat tesz közzé. A rangos nemzetközi díj mellett a Magyar Nemzeti Bank és Thomson Reuters Magyarország makrogazdasági előrejelzői versenyén is szép eredmény értek el a CIB Bank elemzői.  - 2017. május 4.

Most megéri bankot váltani - Kevesebb adminisztráció és jelentős spórolási lehetőség

  • Annak ellenére, hogy már több mint fél éve hatályba lépett az egyszerűsített bankszámlaváltásról szóló kormányrendelet, a CIB Bank tapasztalatai szerint csak kis mértékben nőtt az érdeklődés a folyamat iránt. Pedig érdemes időről időre áttekinteni a bankok ajánlatait, hiszen léteznek már valóban 0 forintos bankszámlák is, melyek esetében nemcsak a számlavezetés, de számos szolgáltatás is díjmentes – tanácsolják a CIB Bank szakértői.  - 2017. május 2.

Nő az átlagosan igényelt hitelösszeg a személyi kölcsönöknél - A többség előrelépést támogató célokra fordítja a hitelt

  • A CIB Bank tapasztalatai szerint az ügyfelek többsége lakással összefüggő hitelcélokra vesz fel személyi kölcsönt, mely a család előrelépését szolgálja. Az átlagos hitelösszeg tekintetében folyamatos növekedést tapasztal a bank: a két évvel ezelőtti 800 ezer forinthoz képest ma 1,3 millió forint ez az összeg. A CIB Bank jelentős érdeklődésre számít a következő hónapokban, jellemzően ugyanis a tavaszi időszakban a legnagyobb a személyi kölcsön igénylések száma, hiszen a legtöbben ilyenkor kezdenek lakásfelújításba.  - 2017. április 19.

Minden adott, hogy ismét jó éve legyen a magyar gazdaságnak

  • Növekvő GDP-re, stabil külső és belső egyensúlyi pozícióra, tartósan laza monetáris politikára, ám gyorsuló inflációra számítanak idén Magyarországon a CIB elemzői. A kedvező belföldi folyamatokat a fejlett országokban tapasztalható élénkülés is támogatni fogja.  - 2017. március 29.

Ötmilliárdos ingatlanértékesítési kampány indul a CIB Csoportnál

  • A továbbra is élénk ingatlanpiaci keresletnek köszönhetően és a tavaly évvégi 27 ingatlanból álló sikeres portfolióértékesítést követően ingatlancsomag-értékesítési kampányt indít a CIB Csoport március 1-től kezdve négy hónapon át.  - 2017. március 1.

Meghatározó az online bankolás szerepe a magasabb jövedelműek között

  • Az átlagosnál magasabb jövedelmű, illetve nagyobb megtakarítással rendelkező ügyfelkör számára az online csatornák meghatározó jelentőségűek a bankolásban – derült ki a CIB Bank megbízásából készített felmérésből. A válaszadók napi pénzügyeiket elsősorban internetbankon keresztül intézik, de továbbra is fontos szerep jut a bankfiókoknak. Sokan használnak mobilbanki alkalmazást is, melynek népszerűsége a CIB Bank várakozásai szerint folyamatosan növekedni fog a következő időszakban.  - 2017. február 21.

A vegyes alapok lehetnek az idei év nyertesei - Lassan, de folyamatosan növekszik a lakosság kockázatvállalási hajlandósága

  • Elsősorban politikai és nem gazdasági kockázatokkal kell számolniuk 2017-ben a befektetőknek. Mivel a vállalatok számára az USA-ban és Európában is alapvetően kedvezőek a gazdasági körülmények, azok a befektetések teljesíthetnek jól idén, amelyek a részvénypiacra fókuszálnak. A magyar lakosság továbbra is jellemzően inkább a kevésbé kockázatos befektetési lehetőségeket keresi, így a CIB Alapkezelő várakozásai szerint a hazai befektetési alapok piacán a részvény befektetéseket is tartalmazó vegyes alapok kerülhetnek előtérbe.  - 2017. február 8.

Nagy a különbség az álomotthon és a valóság között - Lakásvásárlásra felelős döntés hitelt felvenni

  • A lakosság nagy része 100 négyzetméteres, legalább háromszobás családi házban szeretne lakni, a magyar lakások átlagos alapterülete azonban ennél 15 négyzetméterrel kisebb – derült ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív felmérésből . Ennek megfelelően a megkérdezettek 45 százaléka nagyobb lakásra vágyik. Háromnegyedük szerint felelős döntés, ha valaki az áhított otthon megszerzése érdekében hitelt vesz fel, de lakásvásárlásnál sokan vesznek igénybe állami támogatásokat, például CSOK-ot is. A CIB Bank a CSOK-igénylések számának további növekedésére számít idén.  - 2017. január 24.

A CIB anyabankja a világ 20 legfenntarthatóbb vállalata között

  • A világ 20 legfenntarthatóbb vállalata közé került a Corporate Knights magazin ranglistáján az Intesa Sanpaolo. A rangsort a davosi Világgazdasági Fórumon mutatták be. A bankcsoport magyar tagja, a CIB Bank is elkötelezett a környezeti és társadalmi értékek megóvásában.  - 2017. január 20.


2017-es hivatalos közzétételek - CIB Bank

2017. december 20. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. december 20. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. december 20. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. december 20. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. december 20. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. december 1.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. november 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. október 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. szeptember 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. augusztus 9. CIB Csoport féléves jelentés 2017
2017. augusztus 9. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. augusztus 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. július 17. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. július 3. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. július 3. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. július 3. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. június 1. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. május 22. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. május 22. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. május 3.
A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. április 21. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. április 3. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. április 3. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. április 3. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. március 20. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. március 10.
2017. március 10. CIB Bank éves jelentés 2016

2017. január 31. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról
2017. január 31. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. január 11. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása részvényeseiről
2017. január 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása
2017. január 2. A CIB Bank Zrt. tájékoztatása szavazati jogokról


2017-es társasági jogi változások (közlemények) - CIB Bank

2016. május 31. CIB BANK ZRT. - CIB FAKTOR ZRT. KÖZLEMÉNYE A CIB FAKTOR ZRT. CIB BANK ZRT.-BE TÖRTÉNŐ BEOLVADÁSOS KIVÁLÁSRÓL


2017-es hivatalos közzétételek - CIB Kötvényprogram

2017. március 20. A CIB Bank Zrt. közleménye a CIB Eur Classic 2017/A kötvény kamatáról


2017-es hivatalos közzétételek - CIB Befektetési Alapkezelő >>


Archívum