Tenni Tudunk

Magyarország egyik meghatározó bankcsoportjaként egyre aktívabban kívánunk hozzájárulni társadalmi, gazdasági és természeti környezetünk fenntartható fejlődéséhez. Ennek érdekében arra törekszünk, hogy döntéseinkben fokozott figyelmet szenteljünk társadalmi, gazdasági, természeti környezetünk igényeinek és értékeinek.


Legutóbbi híreink

Tízből kilenc ember szennyezett levegőt szív – Az idei Környezetvédelmi Világnap a tiszta levegő fontosságára hívja fel a figyelmet

Hogy mennyi szennyezett levegőt lélegzünk be, sok tényezőtől függ. Ilyen tényezők például a tiszta, környezetbarát energia elérhetősége a főzéshez, fűtéshez vagy gondoljunk csak a csúcsidős forgalomra, mely az egyik legnagyobb kiváltója a helyi levegőszennyezésnek. Ráadásul légszennyezés időjárási körülményeknek köszönhetően nagyon messzire is el tud jutni akár szárazföldöket átszelve. Sajnos a levegőszennyezés mindenkit érint, senki sincs biztonságban. A CIB Bank az Intesa Sanpaolo Csoport tagjaként minden évben fontosnak tartja, hogy csatlakozzon az ENSZ által 1972-ben útjára indított június 5-ei Környezetvédelmi Világnaphoz, hogy felhívjuk ügyfeleink, partnereink és munkatársaink figyelmét a környezetvédelem fontosságára.
2019. 06. 05.

Megjelent a 2017-es évről szóló fenntarthatósági jelentésünk

2018. 07. 03.

2050-re több műanyag lesz a tengereinkben, mint hal

A műanyag szennyezés napjaink egyik legnagyobb környezetvédelmi kihívása. Az egyszer használatos műanyag termékek meghatározzák a mindennapjainkat legyen az egy műanyag zacskó, egy palackos üdítő vagy egy műanyag kanál, amit a kávénkhoz kapunk. Az olcsó ár, a kényelmes használat a műanyag termékek könnyű súlya forradalmi változást hozott a termékek csomagolása terén és most már az is világossá vált, hogy ez a kényelem napjainkra katasztrofális környezeti következményekkel jár. A CIB Bank az Intesa Sanpaolo Csoport tagjaként minden évben hozzájárul ahhoz, hogy a saját eszközeivel felhívja ügyfelei és munkatársai figyelmét a világnapra, és az adott évben aktuális témára. Idén arra buzdítanak mindenkit, figyeljen oda és csökkentse a minden napok során felhasznált műanyag termékeket mennyiségét.
2018. 06. 05:

Tenni tudunk: idén is Föld órája

Nyolc évvel ezelőtt a CIB Bank úgy döntött, csatlakozik egy olyan akcióhoz, amelynek célja világszinten a környezeti károk csökkentése.

Így lettünk állandó résztvevői a WWF nemzetközi klímavédelmi kezdeményezése, a Föld órája akciónak. A nemes hagyománnyal ezúttal sem szakítva, természetesen 2018-ban is vállaljuk, hogy a Föld órája alatt központi épületeink külső megvilágítását lekapcsoljuk ott, ahol ez technikailag megoldható. A demonstratív akcióval szeretnénk nem csak a Ti, de az ügyfelek figyelmét is ráirányítani a klíma- és környezetvédelem fontosságára.

A világ legnagyobb klímavédelmi eseményéhez csatlakozók vállalják, hogy március valamely szombatján, idén március 24-én 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást. Így tesz a CIB Csoport is, amikor központi épületeinek külső megvilágítását (ahol ez technikailag megvalósítható) lekapcsolja, de nem csak erre az időre, hanem egész hétvégére.
2018. 03. 23.

Március 20. a Boldogság Világnapja: fontosabb a magánélet a karriernél

A magánéletben keressük a boldogságot a szakmai sikerekkel szemben – mutat rá a CIB Bank reprezentatív kutatásában1. A felmérés eredményei a hungarikumnak tartott pesszimizmusról alkotott képet is árnyalják.
2018. 03. 19.

Megjelent a 2016-os évről szóló fenntarthatósági jelentésünk

2017. 12. 10.

236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak az Élelmiszerbank

Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtése a CIB Bank főtámogatásával. Az országszerte közel 120 településen, majd 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint 39 ezer csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családokhoz.
2017. 11. 27.


1 A kutatást a CIB Bank megbízásából az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. készítette online megkérdezéssel, 25-65 éves, önálló jövedelemmel rendelkező bankhasználók mintáján. A felmérés nem, kor, végzettség, lakóhelytípus és régió szerint reprezentatív.Szívügyeink

Bátor Tábor

"A Bátor Táborban az elmúlt tíz évben háromezer súlyos beteg táborozó kapta vissza elvesztett gyermekkorát. A szakmai elkötelezettség mellett ehhez kiszámíthatóságra, hosszú távú és
sokrétű együttműködésre van szükség támogatóinkkal.”

Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumi elnöke

A CIB Alapítvány stratégiai partnerként hat éve járul ahhoz hozzá, hogy beteg gyermekek egy felejthetetlen élménytábor segítségével még több erőt gyűjtsenek gyógyulásukhoz. További információk a www.cibalapitvany.hu és a www.batortabor.hu honlapon.

Élelmiszerbank

„Élelmiszerből nincsen felesleg, csak logisztikai, vagy esztétikai okokból kidobásra ítélt étel. 2005 óta már Magyarországon is azon dolgozik az Élelmiszerbank, hogy a kereskedelemben megjelenő „felesleget”, és a magánszemélyek adományait eljuttassa a rászorulóknak. Már több mint húszezer tonna élelmiszert osztottunk szét, és bízunk benne, hogy egyre többeknek nyújthatunk támogatást. Tudjuk, hogy egy falat segítség mindenhol elkél.”

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke

2017-ben ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a CIB Bank főtámogatásával. Három napon keresztül, november 24-én, 25-én és 26-án várják a lakosság élelmiszeradományait országszerte közel 120 település majd 200 áruházában. A CIB Bank önkénteseivel is részt vesz az akcióban, melyhez az idei évben is csatlakoztak a Centrál Színház művészei.Néhány érdekes adat a CIB Csoport 2016-os fenntarthatósági jelentéséből

52 000 000: A CIB Bank és a CIB Alapítvány 2016-ban 52 millió forinttal támogatta a rászorulókat. Mit gondol, hány ember mindennapjait tudta közvetlenül segíteni ezáltal?

11 millió: A CIB Alapítvány 11 millió forinttal támogatást adott két civil szervezetnek 2016-ban. Melyik két szervezetet támogatta 2016-ban a CIB  Alapítvány?

438 199 : A CIB Csoport ügyfeleinek száma 438 199. Ebből vajon mekkora a lakossági  ügyfelek aránya?

66,676: Összesen 66,676 GJ-lal csökkent az összes energiafelhasználás tavaly a CIB Csoportnál. Vajon mekkora arányt tesznek ki a megújuló energiák a felhasználásban?

3039: A CIB Csoport összes beszállítójából 3039 darab magyarországi székhellyel rendelkezik. Vajon hány millió forint helyi beszerzést jelent ez?

260: A minimálbér 260%-ának felel meg a CIB Csoportnál dolgozó pályakezdők fizetése. Vajon hány fő dolgozik határozatlan munkaszerződéssel és mekkora a kölcsönzött munkaerő aránya?

200: Tavaly a CIB munkatársai közül 200 fő vett részt önkéntesen az élelmiszergyűjtő programon. Hány tonna étel gyűlt össze?

171: Lakossági orientációs programunkon összesen 171 fő vett részt, 10 fős csoportokban.

82: 2016-ban 82 fiók biztosította az országos lefedettséget. Ennek hány százaléka akadálymentesített?

40 : Figyelembe véve ügyfeleink igényeit, már 40 gyereksarok működik fiókjainkban. Összesen hány saját ATM segíti az ügyfelek pénzgazdálkodását?

36,1: Az egy főre eső képzési óraszám 36,1 volt 202016-ban. Munkatársaink fejlesztése fontos számunkra. Hány fő vehetett részt nyelvtanfolyamon?

3: A CIB Csoport három központi épületén működő napkollektor három családi ház átlagos éves gázfogyasztásának megfelelő mennyiséget állít elő. Hány tonna üvegházhatású gáz kibocsátását előzzük meg ezzel?

0: A CIB Bank által felhasznált papírok teljes egészében újrahasznosíthatóak. Vajon mennyi a CIB Internet Bank aktív ügyfeleinek száma?


Értékeink
Vállalatirányítás
Vállalásaink, legfontosabb mutatóink
Környezeti hatásaink
Felelősséggel munkatársainkért
Felelősséggel a szolgáltatásokban
A CIB a tágabb közösségben
Beszállítói kapcsolataink
Gazdasági eredményeink
Jelentéseink
Nemzetközi egyezmények és szervezeti tagságok