Kívánságlistás ajándékok beteg debreceni gyerekeknek

Karácsonyi ajándékokat kaptak az Onkológiai Tanszéken fekvő leukémiás gyerekek

2013. december 19.

Személyre szabott ajándékokkal kedveskedtek a CIB KKV Üzletág és a CIB Lízing dolgozói a Debreceni Egyetem Onkológiai Tanszékének leukémiás gyermekeket ápoló osztályán fekvőknek karácsony alkalmából. A CIB mintegy 230 dolgozója összesen közel 1,2 millió forint pénzadományt gyűjtött össze a beteg gyerekek számára, az összegből pedig azokat az ajándékokat vették meg nekik, amelyeket a 20 gyermek saját magának választott ki. Az ajándékok között szerepel tricikli, építőjáték, játék tűzoltóautó és interaktív plüss játék is. A CIB munkatársai e mellett pénzadománnyal is támogatják az osztályhoz kapcsolódó Leukémiás Gyermekekért Alapítvány működését - a befolyt 1,2 millió forintból az ajándékok megvásárlása után megmaradt összeghez további 1 millió forintot tett a CIB Bank.

Minden évben fontosnak tartja a CIB KKV Üzletág és a CIB Lízing, hogy az év végi ünnepek közeledtével adományban részesítsen beteg vagy hátrányos helyzetű gyermekeket - a korábbi években többek között a budapesti Pető Intézetnek és a Vakok Iskolájának juttatott jelentős adományt. Idén azonban a pénzadomány mellett olyan ajándékokkal is szerettek volna a CIB munkatársai kedveskedni a gyerekeknek, amelyekre vágytak. 2013-ban a CIB választása a Leukémiás Gyermekekért Alapítványra esett, amely a Debreceni Egyetem OEC Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológia-Onkológia Tanszék közvetlen támogatója. Az ott fekvő 20 gyermek számára gyűjtöttek a vállalat munkatársai pénzadományokat. A 230 dolgozó felajánlásából azokat az ajándékokat vásárolták meg a gyerekeknek, amelyeket korábban ők maguk választottak ki: szerepel közöttük ágymatrac, pókemberes ajándék, tricikli, építőjáték és távirányítós tűzoltóautó is.

"Kollegáim, a CIB KKV Üzletág és a CIB Lízing munkatársainak összefogása segítségével jelentős pénzösszeget sikerült összegyűjtenünk a beteg gyermekek számára. A CIB Bank úgy döntött, hogy a gyerekek által kiválasztott ajándékok megvásárlása után megmaradt összeghez hozzátesz további 1 millió forintot, amellyel szintén a Debreceni Egyetem Onkológiai Tanszékének leukémiás gyermekeket ápoló osztályát támogatjuk a Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül" - mondta el Szabados Richárd, a CIB KKV Üzletág valamint a CIB Lízing vezetője.

Az ajándékok átadására 2013. december 18-án, szerdán került sor a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Belgyógyászati Intézetében a beteg gyermekek, szüleik, a velük foglalkozó orvosok és ápolók, továbbá Szabados Richárd és Prof. Dr. Kiss Csongor tanszékvezető, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány elnökének részvételével. "Nagyon örülünk a CIB Bank által felajánlott játékoknak, hiszen a gyógyuláshoz a kezelés és a gyógyszerek mellett nagyban hozzájárul a gyerekek jó hangulata is, amit jelentősen tudnak javítani a most kapott ajándékok is. A bank által nyújtott pénzadomány pedig hozzájárul Tanszékünk további zavartalan működéséhez" - mondta el az adományok átvétele kapcsán Prof. Dr. Kiss Csongor tanszékvezető, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány elnöke.


A CIB Csoport fenntarhatósági hírei

Kívánságlistás ajándékok beteg debreceni gyerekeknek

2013. 12. 19.

140 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület  

2013. 11. 24.

Publikálta fenntarthatósági jelentését a CIB

2013. 09. 11.

Június 5: az ENSZ Környezetvédelmi Világnap

2013. 06. 05.

Ügyfelei és munkatársai figyelmét is felhívja a CIB a klímavédelemre

2013. 03. 22.

Használt orvosi műszer adományozási felhívás

2012. 12. 13.

Társadalmi felelősségvállalásban ismét példamutató lett a CIB Bank

2012. 11. 22.