Publikálta fenntarthatósági jelentését a CIB

2013. szeptember 11.

A CIB Csoport közzétette 2012. évét bemutató fenntarthatósági jelentését, amelyből kiderül, hogy a vállalat a tavalyi évben közvetve vagy közvetlenül kb. 62 ezer rászorulónak segített. Idén a CIB nyolcadik alkalommal publikálta jelentését, ezzel pedig kiemelkedik a hazai vállalatok közül. 

Közzétette 2012-es fenntarthatósági jelentését a CIB Csoport. A vállalat előző évét bemutató jelentés, amely immár nyolcadik a sorban, abból a célból készült, hogy bemutassa a CIB működését az ügyfelek, a társadalom, a környezet, a munkavállalók és a beszállítok számára. A fenntarthatósági jelentés idén is a nemzetközi szabványok alapján, valamint az ENSZ fenntarthatósági elveit leíró úgynevezett Global Compact kritériumoknak megfelelően készült.

Néhány érdekes adat a CIB Csoport jelentéséből:

  • 62 ezer: Nagyságrendileg 62 ezer beteg vagy egészséges gyermek és felnőtt rászorulónak segített a CIB Csoport közvetlenül 2012-ben is, akár pénzbeli támogatás, tárgyi eszköz vagy éppen önkéntes munka formájában.
  • 24 millió: A CIB Alapítvány 2012-ben 24 millió forintot adományozott összesen hat civil szervezet számára nyolc különböző társadalmi program megvalósítására.
  • 1 millió: A 2012. decemberi jótékonysági gyűjtés során 1 millió forintot sikerült adományként összegyűjteni a CIB Csoport munkatársainknak a Nemzetközi Pető Intézet javára.
  • 7476:  A CIB székházain található napkollektorok 7476 köbméter földgáz megtakarítását eredményezték tavaly, ami hozzávetőleg egy nagy bankfiók éves gázfogyasztásával egyezik meg.
  • 500: Tavaly a CIB munkatársainak 20%-a, 500 fő vett részt önkéntes programokon.
  • 101: A budapesti központi épületekben 101 kerékpáros parkolóhely áll rendelkezésre.
  • 100: November végén az országos élelmiszergyűjtési hétvégén mintegy 100 tonna tartósélelmiszert sikerült összegyűjteni 400 CIB-es munkatárs segítségével.
  • 58: 2012-ben 58 tonna papírt adott le a bank le újrahasznosítás céljából. Az éves papírfelhasználás 288 tonna, ennek jelenleg 8 százaléka újrafelhasznált papír.
  • 42: Stratégiai partneri támogatás keretében a CIB tavaly 42 beteg gyermek nyári élménytáborozását tette lehetővé a Bátor Táborban.
  • 2: Kétórányi távolságra van Budapesttől a paloznaki Meseterápia Központ, amelynek kiemelt támogatója a CIB Alapítvány, és ahol súlyosan traumatizált, állami gondozásban élő gyermekek rehabilitációját végzik.

A CIB fenntarthatósági jelentése megtalálható a CIB Csoport honlapján, az elmúlt évek fenntarthatósági teljesítményével összehasonlítható módon. A jelentés magyar és angol nyelven letölthető erről a linkről.

A Bank amellett, hogy fenntarthatósági jelentésében évről évre, a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően, transzparens módon teszi közzé eredményeit, 2005 óta működteti a CIB Társadalmi Felelősségvállalás Alapítványt is. A CIB Alapítvány 2013 őszén egy jelentős, 20 millió forint keretösszegű pályázatot tervez kiírni gyermekegészségüggyel, ezen belül is korai fejlesztéssel foglakozó szervezetek számára.


CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon az egyik legtőkeerősebb pénzintézet. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 30 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alkusz) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő több mint 100 fiókjában áll rendelkezésére 600 ezernél is több ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.

Az Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo az euroövezet vezető bankcsoportjai közé tartozik, célja hogy az értékteremtés fogalmává váljon az európai bankrendszerben. Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A Csoport 10,8 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat közel 5 600 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és az olaszországi régiók többségében 15%-ot meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak. Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a közel-keleti és észak-afrikai területeken, ahol a csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,3 millió ügyfelet szolgálva ki több mint 1 500 bankfiókján keresztül. Ezen kívül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 29 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Indiában


További információ:

Horányi Emese, CIB Bank Kommunikációs Osztály

  • (+36 1) 423 1425