Egyesül a CIB Bank és az Inter-Európa Bank

CIB Internet Bank információk

Tisztelt Ügyfeleink!

2007. január 1-jén egyesültek a CIB Bank és az Inter-Európa Bank anyabankjai – a második legnagyobb olasz hitelintézet, a Banca Intesa, valamint az egyik legtekintélyesebb itáliai bank, a SANPAOLO IMI. Olaszországban ezzel egy új, piacvezető bank jött létre, Intesa Sanpaolo néven.
Az anyaintézmények példáját követve, 2008. január 1-jével a CIB Bank és az Inter-Európa Bank is egyesíti erejét, és – az elődök legjobb tudását, hagyományait ötvözve – CIB Bank Zrt. néven folytatja tevékenységét.

Az egyesüléssel Magyarország második legnagyobb pénzintézete jön létre, amely mintegy 700 000 ügyfél pénzügyi partnereként többek között csaknem 140 fiókkal, 200 saját ATM-mel és jelentősen bővülő szolgáltatáskínálattal áll majd az Önök rendelkezésére.

A bankrendszer képzeletbeli dobogóján elfoglalt második hely ugyanakkor nem jelenti azt, hogy megelégedve a puszta mennyiségi mutatókkal, kényelmesen hátra dőlünk a karosszékben; ezzel szemben határozott szándékunk, hogy megragadjuk az ilyen változásokban rejlő esélyt, s egy az eddiginél is jobb, hatékonyabb, még ügyfél-centrikusabb intézményt hozunk létre.

Célkitűzéseink megvalósításához, bankunk mindenkori kiegyensúlyozott fejlődéséhez nagymértékben hozzájárul az a biztos nemzetközi háttér is, amit a világ 34 országában több mint 17 millió ügyfelet kiszolgáló tulajdonosunk jelent számunkra. 

Az előttünk álló feladat tehát nem csekély, de ismerve a két bank munkatársainak felkészültségét és eltökéltségét, nem kétséges, hogy a „régi–új” CIB Bank régi és új erényeit egyaránt megcsillantja majd jövő januártól.

Budapest, 2007. október 3.

Üdvözlettel:

Dr. Török László
a CIB Bank Zrt. és az Inter-Európa Bank Zrt.
vezérigazgatója

Kapcsolódó sajtóközlemények

2007. december 11.

 

Közlemény a 2007. év végi és a 2008. évi eleji nyitvatartási rendről

2007. november 28.

 

CIB-IEB egyesülés: Menetrend szerint

2007. október 2.

 

Elfogadták a részvényesek a CIB és az IEB egyesülését

2007. július 16.

  Dr. Török Lászlót választotta új vezérigazgatójának az IEB