Dr. Török Lászlót választotta új vezérigazgatójának az IEB

Döntés az egyesülő CIB és IEB nevéről

2007. július 16.

Az Inter-Európa Bank igazgatósága 2007. július 12-i ülésén tagjai sorából kinevezte dr. Török László urat a bank új vezérigazgatójává, 2007. július 16-i hatállyal. Török úr ezzel párhuzamosan továbbra is megtartja a CIB Bankban betöltött vezérigazgatói tisztségét.

Amint arról az Inter-Európa Bank korábban már hírt adott, eddigi vezérigazgatója, dr. Andrea Rigoni úr, új vezető pozícióban folytatja pályafutását: vezérigazgatói kinevezést kapott az Eurizon Financial Group élére, amely az Intesa Sanpaolo bankcsoport alapkezelő és biztosítási tevékenységét ellátó leányvállalatok, illetve az ellenőrzése alá tartozó Banca Fideuram társaságot irányítja.

A közelmúltban döntés született arról, hogy a CIB Bank és az Inter-Európa Bank folyamatban lévő egyesülése nyomán létrejövő új intézmény CIB Bank néven folytatja működését. A június 25-én megtartott rendkívüli CIB-közgyűlés és az IEB tulajdonosának alapítói határozata értelmében pedig az egyesülés az IEB-nek a CIB Bankba történő beolvadásával megy végbe. Ez utóbbi döntések újabb, jogi értelemben is jelentős mérföldkövet jelentenek a sikeres egyesülési folyamatban.

Vissza a sajtóközleményekhez