A CIB Csoport csatlakozott a WWF Föld Órája kezdeményezéshez

2010. március 22.

A bankszektorból a CIB Csoport idén az elsők között csatlakozott a WWF nemzetközi klímavédelmi kezdeményezéséhez, a Föld Órájához.

Az évek óta sikeresen futó kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményében résztvevők vállalják, hogy intézményeikben március utolsó szombatján (idén március 27-én) 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást, így kevesebb energiát használnak.

A Föld Órája idejére a CIB Csoport is lekapcsolja azoknak a központi épületeinek külső megvilágítását, ahol ez technikailag részben vagy egészben megvalósítható. Az akcióba bevonja munkatársait, illetve honlapjukon keresztül ügyfelei figyelmét is felhívja a kezdeményezés jelentőségére.

Magyarország egyik meghatározó bankcsoportjaként és az Intesa Sanpaolo nemzetközi bankcsoport tagjaként a CIB egyre aktívabban kíván hozzájárulni a társadalmi, gazdasági és természeti környezetünk fenntartható fejlődéséhez. Stratégiájának fontos eleme ökológiai környezetünk egyensúlyának hosszú távú fenntartása. Az elmúlt években számtalan kezdeményezést indított azért, hogy csökkentse a közvetlen és közvetett környezeti terhelését. Nagy figyelmet fordított arra is, hogy a munkatársak számára érthetővé és fontossá tegye a környezetvédelem szerepét. Egyebek mellett lépéseket tett az alternatív energiaforrások felhasználására, a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, a papírfelhasználás jelentős csökkentésére, illetve környezetbarát papírok használatára és mindenekelőtt a munkatársak környezeti tudatformálására.

A CIB Csoport fontosnak tartja azt is, hogy vállalati felelősségvállalásáról, annak eredményeiről, számszerű adatairól időről időre beszámoljon. Fenntarthatósági jelentése nyilvános, mindenki számára elérhető ide kattintva.