Finanszírozásba épített biztosítások

Mi a finanszírozásba épített biztosítás?

Amennyiben egy biztosítás kapcsolódik a finanszírozáshoz (pl. a finanszírozás tárgyára vagy a tartozásra nyújt fedezetet), akkor van lehetőség a biztosítási díjak törlesztő-részletekbe történő beépítésére. Ilyenkor a biztosítás díját nem kell külön számla alapján befizetni, a finanszírozó szedi be azt is, és továbbítja a biztosító felé.


Mi a finanszírozásba épített biztosítás előnye a normál biztosításokkal szemben?


  • A beépített biztosításokkal nagy veszélyközösséget lehet létrehozni. Ennek és a kialakítást megelőző biztosítók közti versenyeztetésnek köszönhetően a biztosítás díja lényegesen kedvezőbb lehet, mint egy egyedi biztosításnak.
  • A finanszírozási szerződésekhez sokszor kötelező a finanszírozás tárgyát vagy a finanszírozó személyét védő biztosítást kötni, mely kiváltható a megfelelő fedezetű beépített biztosításokkal, melyet a Finanszírozó cég automatikusan elfogad.
  • Beépített biztosítás választása esetén a biztosítás díját és a törlesztő részleteket egy számlán kell befizetni, így nem kell a két befizetéssel külön foglalkozni.

Az egyes finanszírozási konstrukciókba beépíthető biztosításokról érdeklődjön üzletkötőjénél!Biztosítási feltételek

Gép biztosítási feltételek

Truck Casco biztosítási feltételek


A biztosítások biztosításközvetítője a CIB Biztosítási Alkusz Kft., az ügyfél-tájékoztatás megtalálható a www.cibalkusz.hu oldalon.

A CIB Biztosítási Alkusz Kft. a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvényben (Bit.) foglalt kötelezettségének eleget téve több körös versenyeztetés keretében kért biztosítási ajánlatokat ügyfelei számára. A beérkezett ajánlatok alapján a CIB Biztosítási Alkusz Kft. a fenti biztosításokat kínálja ügyfelei részére.

Az FBAMSZ (Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége) Üzleti Etikai Kódexe: http://www.fbamsz.hu/alkuszoknak/uzleti_etikai_kodex