Országos élelmiszer-gyűjtési nap a CIB Bank támogatásával

November 25-26-án 182 helyszínen tart Országos Élelmiszergyűjtő Napot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A segélykérő családok száma megduplázódott tavaly óta

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez kétszer annyi segélykérő levél érkezett 2011-ben, mint az ezt megelőző évben. A szervezet célja, hogy a közelgő ünnepek alatt se gyermeknek, se felnőttnek ne kelljen éheznie. Az Egyesület idén a CIB Bank támogatásával, valamint a Bank 700 önkéntes munkatársának bevonásával szervez karácsonyi adománygyűjtést az Auchan, a Metro, a Penny Market és Tesco áruházláncok üzleteiben.

Budapest, 2011. november 22. - Sajnos az ünnep közeledte nem minden családban okoz felhőtlen örömet. A nehéz helyzetben levők száma évről-évre nő. Csak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a tavalyi évhez képest 25%-kal, csaknem százezerrel több rászorulót lát el. Országszerte sok helyen már nem is elsősorban az ajándékok vagy az ünnepi ebéd hiánya jelent problémát, hanem annak a kérdésnek az eldöntése, hogy a hideg lakásban üljön a család a szerény vacsora mellett, vagy üres gyomorral a meleg kályhánál. A szervezet ezért is bővíti szokásos karácsonyi adománygyűjtő akcióját, melyhez a tavalyi partnerek - Auchan, Metro és Tesco - mellett idén a Penny Market áruházlánc is csatlakozik.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei

  • 2011. november 25-én 15 és 20 óra között,
  • november 26-án pedig 8 és 19 óra között

az ország 119 településén gyűjtik a vásárlók felajánlásait.

Az országos akció során 182 áruházban körülbelül 2500 önkéntes - köztük a CIB Bank mintegy 700 jelentkezője - várja elsősorban a tartós élelmiszereket. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő 15 000 rászoruló családnak juttatja el még Karácsony előtt.

Amennyiben Ön is szeretne részt venni az élelmiszergyűjtési akcióban, a pontos helyszíneket és a további részleteket az Élelmiszerbank honlapján találja meg: www.elelmiszerbank.hu 

"A tavalyi akciónkkal körülbelül 40 tonna élelmiszert gyűjtöttünk össze, amiből 10.000 csomagot állíthattunk össze. Bízunk benne, hogy a gyűjtőpontok számának növelésével idén még több családon segíthetünk majd! 2011-ben valamennyi európai élelmiszerbank ezeken a napokon szervez gyűjtést, a tavalyi, hasonló kezdeményezések eredményeként Európában összesen 34000 tonna élelmiszeradomány érkezett." - mondta el a célok kapcsán Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

"Sajnos úgy tűnik, hogy a nehéz helyzetben levő családok száma megállíthatatlanul nő. Számukra akár már egy kiló cukor vagy egy üveg olaj is komoly segítséget jelenthet. Ezért nagyon örülünk, hogy az emberek önzetlen felajánlásainak köszönhetően az Élelmiszerbanktól karácsonykor kapott adománnyal évről-évre sok családot tudunk segíteni." - tette hozzá Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 20.000 tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500.000 rászorulónak, összesen 4,5 milliárd Ft értékben.


A CIB Csoport és a fenntarthatóság

Magyarország egyik meghatározó bankcsoportjaként egyre aktívabban kívánunk hozzájárulni társadalmi, gazdasági és természeti környezetünk fenntartható fejlődéséhez. Ennek érdekében arra törekszünk, hogy döntéseinkben fokozott figyelmet szenteljünk társadalmi, gazdasági, természeti környezetünk igényeinek és értékeinek.

 A CIB Csoport fenntarthatósági oldalai