INTESA SANPAOLO: IGNACIO JAQUOTOT, A NEMZETKÖZI LEÁNYVÁLLALATOK DIVÍZIÓJÁNAK VEZETŐJE BUDAPESTRE LÁTOGATOTT  ÉS TALÁLKOZOTT MATOLCSY GYÖRGGYEL, A MAGYAR NEMZETI BANK ELNÖKÉVEL

Budapest, 2014. február 20. - Ignacio Jaquotot, az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leányvállalatok Divíziójának vezetője első alkalommal látogatott Budapestre és találkozott Matolcsy Györggyel, az MNB elnökével, annak érdekében, hogy újra kifejezze az Intesa Sanpaolo elkötelezettségét Magyarország iránt és megerősítse hosszú távú befektetési szándékát a CIB Bankon keresztül.

A találkozó során számos kérdés szóba került, többek között a CIB Bank fenntartható növekedésen alapuló stratégiája és a magyar gazdaságot érintő legutóbbi fejlemények.

A mai találkozót megelőzte az a nemrég történt bejelentés, hogy az Intesa Sanpaolo 2014 áprilisától Dr. Simák Pált választja a CIB Bank igazgatósági elnökévé és vezérigazgatóvá. A magyar vezérigazgató megválasztásával a Csoport meg kívánja erősíteni a Magyarország iránti bizalmat, valamint annak stratégiai fontosságát. Ezt a stratégiai célkitűzést erősíti, hogy a legfelső vállaltvezetést kiváló helyi szakemberekkel erősíti meg a Csoport, ami a következő hónapokban tovább folytatódhat.

A CIB Bank szilárd tőkepozíciójával, megfelelő piaci pozíciójával biztos és megbízható hátteret kínál partnereinek és ügyfeleinek.

Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a közel-keleti és észak-afrikai területeken, ahol a csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,4 millió ügyfelet szolgálva ki 1400 bankfiókján és 29 000 alkalmazottján keresztül.

Intesa Sanpaolo

  • Sajtókapcsolatok
  • Tel. + 39 02 87963805
  • e-mail