AZ INTESA SANPAOLO DR. SIMÁK PÁLT NEVEZI KI A CIB BANK IGAZGATÓSÁGI ELNÖKÉVÉ ÉS VEZÉRIGAZGATÓJÁVÁ

Milánó, Budapest, 2014. február 6. - Az Intesa Sanpaolo 2014. áprilisban Dr. Simák Pált nevezi ki a bankcsoport magyarországi érdekeltségének, a CIB Bank igazgatósági elnökévé és vezérigazgatójává. Fabrizio Centrone, a Bank igazgatóságának jelenlegi elnöke és vezérigazgatója a jövőben az Intesa Sanpaolo Csoporton belül fog új, felelősségteljes vezető pozíciót betölteni.

Dr. Simák Pál, az egyik legnagyobb magyarországi pénzintézet, az MKB Bank pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként majd elnök-vezérigazgatójaként, a McKinsey & Company nemzetközi tanácsadó cégnél vezető beosztásban töltött pályafutását követően, jelentős tapasztalatokat szerzett az elmúlt 6 évben a magyar bankszektorban.

Ignacio Jaquotot, az Intesa Sanpaolo nemzetközi leánybanki divíziójának vezetője a kinevezésről elmondta: "Nagyon büszke vagyok arra, hogy Pál csatlakozott a Bankcsoporthoz. A több cégnél és országban szerzett széleskörű nemzetközi tapasztalatának köszönhetően Pál ideális választás a CIB Bank első számú vezetőjének pozíciójára. Meggyőződésem, hogy irányításával a CIB Bank új üzleti stratégiájának megvalósítása, a Bankcsoport magyarországi működésének új alapokra helyezése sikeres lesz.