Stratégiájának köszönhetően javultak a CIB Csoport üzleti számai 2014 első félévében

2014. augusztus 1.

A CIB Csoport 2013-ban elfogadott, fenntartható növekedésen alapuló stratégiájának köszönhetően az idei első félévében a növekvő bevételek mellett kimagaslóan, 14 milliárd forintra csökkentette a normál működésből származó veszteségét.

Az idén 35. évfordulóját ünneplő CIB 41 százalékkal javította normál működésből származó eredményét a nehéz, kihívásokkal teli környezet ellenére. A csoport bevételei több mint 15 százalékkal, 47 milliárd forintra növekedtek, főképp a magasabb jutalék és trading bevételeknek köszönhetően, ugyanakkor a működési költségek alapvetően a tavalyi év második félévében megemelt tranzakciós illeték hatására 8 százalékkal haladták meg a tavalyi év azonos időszaki értékét. A fentiek hatására a működési eredmény 31 százalékkal, 17 milliárd forintra javult, a költség/bevétel ráta pedig 68 százalékról 64 százalékra csökkent.

A fogyasztói kölcsönökkel kapcsolatosan nemrég publikált jogszabály miatt a CIB Csoport 2014. I. félévében 20 milliárd forint terven felüli céltartalékot képzett a devizakölcsönökkel kapcsolatos árfolyamrés korrigálására, így összességében 34 milliárd forint veszteséggel zárta a félévet.