Ügyfelei és munkatársai figyelmét is felhívja a CIB a klímavédelemre

2011. március 9.

Idén is az elsők között csatlakozott a CIB Csoport a WWF nemzetközi klímavédelmi kezdeményezéséhez, a Föld órájához. A CIB 2011-ben is vállalja, hogy a Föld órája alatt központi épületei külső megvilágítását lekapcsolja, ahol ez technikailag megoldható. A demonstratív akcióval az ügyfelek és a munkatársak figyelmét is szeretnék ráirányítani a klíma- és környezetvédelem fontosságára.

A világ legnagyobb klímavédelmi eseményéhez csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján (idén március 26-án) 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást. Így tesz a CIB Csoport is, amikor központi épületeinek külső megvilágítását (ahol ez technikailag megvalósítható) lekapcsolja erre az időre. Az akcióba a munkatársakat és honlapjukon keresztül az ügyfeleiket is szeretnék bevonni, melynek eredményességéről ugyanott (www.cib.hu) be is fognak számolni.

A Föld órájához csatlakozás azonban csak az egyik - ugyan látványos és demonstratív - eszköze annak a kiterjedt tevékenységnek, amelyet a CIB Csoport a környezet megóvásáért, a környezeti ártalmak csökkentéséért folytat, amelyet az alábbiak is tanúsítanak:

  • A CIB Csoport budapesti irodaházainak tetején működő napkollektorokkal 2009-ben 2-3 átlagos családi ház éves gázfogyasztásával megegyező földgáz mennyiséget lehetett megtakarítani.
  • A pénzintézet elektronikai hulladékait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat társadalmi vállalkozásként működtetett elektronikus hulladék feldolgozó telepén dolgozzák fel, amely a környezeti hatóságok engedélyével egy társadalmilag és gazdaságilag is hátrányos helyzetben lévő kisvárosban, Tarnabodon működik. A telep amellett, hogy fontos környezeti célokat valósít meg, munkahelyet is teremt hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak.
  • 2009-ben már a keletkezett összes papírhulladék több mint felét, 26 tonna papírt adtak le újrahasznosítás céljából, melyből 23 tonna „újrapapír” hasznosult.
  • Az energiatudatos működésnek köszönhetően az egy főre eső energiafelhasználás évről évre csökken CIB Csoportnál.
  • Tavaly kerékpárkölcsönző programot indítottak a munkatársak városi közlekedéséhez, a központi épületeknél, valamint több fővárosi és vidéki bankfiókjuknál pedig biciklitárolókat építettek ki.

További információk a CIB Csoprt fenntarthatósági oldalain >>