Történetünk

A CIB Bank meghatározó anyabanki háttérrel és 35 éves tapasztalattal a szolgáltatások teljes körét nyújtja közel 450 ezer ügyfelének a hazai pénzpiacon, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat.

Anno

Hosszú idő telt el, mióta a mai CIB Bank Zrt. alapító elődje a Közép-európai Nemzetközi Bank Rt. (CIB), 1979. november 9-én létrejött Budapesten, mint dolláralapon működő devizabank. Ami azóta is változatlan, az a meghatározó jelenlét és az előretekintő gondolkodás, valamint a környezeti tényezők figyelembe vétele a stratégia kialakítása és a szervezet hatékony működése és működtetése során.

Az elmúlt évek stratégiája is ezen a gondolkodásmódon alapul.


Jövőre tervezve

A hosszú távú fenntartható növekedés és a külső hatások figyelembe vételével a CIB Bank leányvállalataival közösen 2009-ben indított el egy szervezeti átalakítási folyamatot. Ennek lényege, hogy minél inkább kihasználják a bankcsoportból származó előnyöket, valamint az, hogy még jobban megfeleljenek az ügyfelek által támasztott igényeknek. Az utóbbi kapcsán a CIB számos csatornán keresztül teszi lehetővé ügyfelei számára a közvetlen visszajelzést és ezeket elemezve, az eredményeket beépítve alakítja testre szabott egyedi megoldásait. Ilyen a 100%-os figyelem.


Elkötelezettség

A fenti gondolatokat támasztja alá az olaszországi anyabank, az Intesa Sanpaolo hozzáállása, amelynek köszönhetően az elmúlt években jelentős tőkeemelést valósított meg magyarországi leányvállalatában, így biztosítva a tőkeerős pozíciót a CIB számára a hazai pénzpiacon, és így megerősítve szilárd, kétségbe vonhatatlan elkötelezettségét.


Nem szerencse kérdése

A CIB Bank számára fontos minden lakossági és vállalati ügyfele, őket az országban teljes lefedettséget adó közel száz bankfiók, számos delegált kis- és középvállalati kapcsolattartó, nagyvállalati kapcsolattartó és prémium tanácsadó segít pénzügyeinek intézésében és döntéseiben, hiszen az ügyfél-elégedettség nem szerencse kérdése.


Alapelvek

Az elmúlt években kikristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:

 • fenntartható üzleti működés
 • átláthatóság
 • prudencia

Elismerések

A CIB Csoport az elmúlt években több megtisztelő, szakmai elismerésben is részesült, ami részben az egész pénzintézetet, részben egyes termékeit, részben több szempontból is piacvezető fenntarthatósági teljesítményét díjazta. 2010-ben a CIB Csoport lett a legjobb a hazai pénzintézetek között a felelős működés rangsorában, 2009-ben az év lakossági hiteltermékéért kapott elismerést, 2008-ban pedig a legjobb lakossági internetbank címet tudhatta magáénak a Bank.


A 30 év történetéről bővebben itt olvashat.   

  CIB Bank Zrt.

  • H-1027 Budapest, Medve utca 4-14.
   H-1537 Pf. 394.
   SWIFT: CIBHHUHB
   Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága   
   Cégjegyzékszám: Cg. 01-10-041004
   Tőzsdetagság: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
   Tevékenységi engedély száma: 957/1997/F, III/41. 044-10/2002. 

  • CIB Csoport
    • Csoportos adószám: 17781028-5-44
    • Közösségi adószám: HU17781028
    • CIB Bank Zrt. adószám: 10136915-4-44