Az RSS használata

Az CIB Bank valuta és deviza árfolyamai mostantól elérhetőek RSS-en keresztül is. A szolgáltatás segítségével hozzáférhetőek ingyenesen a legfrissebb adatok.

Mi az RSS?

Az RSS a ”Really Simple Syndication” rövidítése, ami magyarul annyit tesz, hogy ”Igazán Egyszerű Hírszolgáltatás”. Az RSS lehetővé teszi, hogy a CIB Bank valuta és deviza árfolyamait egyszerűen, gyorsan megosszuk az olvasóval, így a teljes oldal letöltése nélkül, csupán a kért információ jut el ügyfeleinkhez. Az RSS megkíméli a felhasználókat attól, hogy kedvenc weboldalukat rendszeresen látogassák az esetleges új tartalom ellenőrzése miatt, vagy levélben kelljen értesítést kapniuk erről.

Hogyan használható az RSS?

Az RSS-t webes tartalmak rövid leírására használják, ami rendszerint egy hivatkozást is tartalmaz a cikk teljes verziójára, amely infromáció xml fájlformátumban áll rendelkezésre.

A Firefox legújabb verziói, illetve az Internet Explorer 7-es verizója óta rendelkezik RSS hírek olvasására alkalmas funkcióval, így nem szükséges külön RSS olvasó program telepítése.

Amennyiben az Ön böngészője nem tartalmaz beépített RSS olvasó programot, ezen xml kiterjesztésű oldalak használatához speciális RSS-olvasó programra van szükség, amely összegyűjti és megjeleníti ezeket a tartalmakat.

Néhány RSS olvasást lehetővé tevő program:

Miután telepítette a gépére az RSS-olvasót, ”new feed”-ként adja hozzá azon eBroker csatornákat, melyeket olvasni szeretne. Nyissa meg az adott oldalt, majd a cím URL-jét másolja be a RSS-olvasóba. A program több RSS csatorna egyazon időben történő kezelésére is alkalmas, tehát egyszerre több csatorna hozzáadása is lehetséges.