Elektronikus cégeljárással kapcsolatos teendők

2008. július 1-jétől kötelezővé válik az elektronikus cégeljárás. Ettől az időponttól kezdődően bármely változásbejegyzési, cégalapítási kérelem csak elektronikus úton lesz intézhető és az ezzel kapcsolatos iratok, végzések (pl.: cégkivonatok) is kizárólag elektronikus formában lesznek hiteles közokiratok.

Bankunknak ezen elektronikus dokumentumok elfogadása előtt meg kell győződnie az elektronikus aláírással és időbélyegzővel hitelesített okiratok adatainak sértetlenségéről. Kérjük, a dokumentumokat a lenti űrlap kitöltésével e-mailben – olyan formában, ahogy azt a cégbíróságra benyújtotta és ahogyan a kérelemmel összefüggésben a cégbíróságtól a tanúsítványt, illetve a végzést visszakapta – jutassa el részünkre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy kizárólag .es3 és .et3, illetve APEH igazolás esetén .pdf kiterjesztésű fájlok fogadhatók el.

Az ellenőrzést követően válaszlevélben értesítjük Önt a hitelesítés eredményéről. Kérjük, hogy a hitelesítés eredményének kézhezvételét követően bankszámla ügyeinek intézéséhez (pl.: számlanyitás) keresse fel az Ön által megjelölt bankfiókunkat.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a dokumentumok hitelességének ellenőrzése során a banktól teljesen független technikai problémák, valamint a hitelesítést végző rendszer jellegéből adódó olyan esetek is előfordulhatnak, amelyek akár jelentősen meghosszabbíthatják a dokumentumok ellenőrzését és elfogadását. Ezen problémákkal kapcsolatban bankunkat felelősség nem terheli.

E-mail küldése internetes (internet böngészőből használt) levelezőrendszerből >>

Cégnév*
Adószám*
Kapcsolattartó neve*
Kapcsolattartó telefonszáma*

Melyik fiókunknak / területünknek kívánja küldeni az adatokat?

Fióklista:
CIB Bank budapesti kiemelt vállalatok:
CIB Lízing: