A CIB Bank csatlakozott a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjához

2013. június 7.

A CIB Bank csatlakozott a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjához, mert minden olyan kezdeményezést támogat, amely segítheti a vállalkozások működését.

A CIB előzetesen és a programhoz való csatlakozási szándék tükrében érdeklődött ügyfelei igényeiről. A Bank a piaci adottságok alapján valamint a szakértői belső konzultációt követően - figyelembe véve a lehetőségeit és a beérkező igények feldolgozásához szükséges kapacitását - a kis-és középvállalkozások hitelezésének megsegítésére piaci pozíciójának megfelelő mértékben igényelt forrást, amit meg is kapott.

A CIB üdvözölte az MNB döntését a források növeléséről, és ennek tükrében további források iránti igényét sem zárja ki, ha újabb keretek nyílnának meg, természetesen mérlegelve a program tapasztalatait.

A Bankban időben megkezdődött az a felkészülési folyamat, ami szükséges a program gördülékeny lebonyolításához.  Az igények hivatalos befogadása az előkészítést követően, előreláthatólag június közepétől várható, de már jelenleg is minden érdeklődőt tájékoztat a bank a várható folyamatokról.