Az igényelt és megkapott összeget teljes egészében leszerződte a CIB Bank a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja során

2013. szeptember 6.

A CIB Bank a belső szakértői konzultációt követően felmérte ügyfelei igényeit, valamint a piaci és a banki adottságokat és ezek alapján a Növekedési Hitelprogram keretében az első pillérre 15 milliárdot, a másodikra pedig 12,3 milliárd forintot igényelt. A tudatos stratégia bevált, mivel a CIB a teljes összeget megkapta és kihelyezte, vagy leszerződte a program során.

A CIB Bank előzetesen és a Növekedési Hitelprogramhoz való csatlakozási szándék tükrében felmérte ügyfelei igényeit és ennek alapján, valamint a program feszített időkeretét is figyelembe véve tudatosan alakította ki stratégiáját és igényelt 15 milliárd forintot az első, valamint 12,3 milliárd forintot a második pillér keretében. A Bank az összeget megkapta és a teljes
(mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatokat érintő) KKV-nak minősülő portfólióját megcélozta és bevonta a programba, ezen belül is különösen a középvállalati szegmenst. Ebben a szegmensben igen magas volt az új, valamint a hosszú távú hiteligények száma, ami üdvözlendő a CIB vállalati szakértői szerint, mert a hazai piacon sokat hiányolt ügyfélbizalom meglétét igazolja vissza. "Optimizmusra adhat okot, hogy a középvállalatok egyharmada beruházási hiteleket igényelt, ami pedig némi élénkülés jele lehet" - emelte ki a program tapasztalatai kapcsán Szabados Richárd, a CIB KKV Üzletág vezetője.

Ami a vállalatok körében a növekedéshez, fejlesztéshez szükséges források igénybevételét illeti , a  CIB megbízásából a középvállalatok körében készült friss reprezentatív Gfk kutatás rámutat arra, hogy leginkább banki hiteleket és EU-s pályázatokat vesznek számításba a vállalatok (válaszadók 33%-33%-a) ha a cég jövőbeni finanszírozási lehetőségéről gondolkodnak a vezetők. Ezeket követi népszerűségben a tagi kölcsön (17%), a minisztériumi pályázatok (15%), az EU/államilag támogatott hitelek (14%) és a lízing (11%).

A CIB Bank azért csatlakozott még nyár elején a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjához, mert tradicionálisan minden olyan kezdeményezést támogat, amely segítheti a vállalkozások működését.


További információ:

Radó Tamás, CIB Kommunikáció

  • (+36 1) 423 2699
  • (+36) 70 454 9528