A THE BANKER-DÍJAK 2013-BAN: AZ IDEI A SORBAN A NEGYEDIK ÉV, HOGY AZ INTESA SANPAOLO KAPTA OLASZORSZÁGBAN "AZ ÉV BANKJA 2013" CÍMET

  • A BANKCSOPORT ÚJABB TAGJA NYERTE EL A KITÜNTETŐ CÍMET: az Intesa Sanpaolo Banka Bosnai Hercegovina

Milánó, 2013. december 2. - A Financial Times csoport égisze alatt működő, havonta megjelenő, rangos pénzügyi szaklap, a THE BANKER a tegnap este Londonban megtartott díjátadó ünnepségen megszakítás nélkül a negyedik évben is az Intesa Sanpaolónak ítélte Olaszországban "Az év bankja 2013" címet.

A banki tevékenység minősítését tekintve a pénzügyi világban etalonnak tartott díj odaítélése összetett szempontrendszer alapján történik, melyben olyan kritériumok kaptak helyet, mint a gazdálkodás terén nyújtott stabil teljesítmény, valamint a tőke, a likviditás és az elsődleges tőkemutató (Tier 1). További szempontokat is figyelembe vesznek, mint például azt, mekkora szerepet vállal a bank az üzleti élet élénkítését szolgáló különféle kezdeményezésekben, mennyire hatékonyan, rugalmasan reagál az ügyfelek folyton változó igényeire, továbbá mennyire törekszik az ügyfelek elégedettségének növelésére és a termelékenység fokozására újabb és újabb innovatív megoldások révén.

A BANKER most az Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovinának is odaítélte "Az év bankja 2013" címet Bosznia-Hercegovinában.

"Hatalmas megtiszteltetés számunkra ez az elismerés" - kommentálta az eseményt Carlo Messina, az Intesa Sanpaolo csoport ügyvezetője és vezérigazgatója. "A bankszektor szempontjából továbbra is rendkívül nehéz, recesszív környezetben Bankunk kiváló eredményeket, valamint magas tőke- és likviditási mutatót tudott felmutatni, így az euróövezetben a teljesítmény alapján felállított rangsor élén végzett." "Szeretnék köszönetet mondani munkatársainknak kiváló teljesítményükért. Meggyőződésem, hogy összetartó és motivált vezetőinknek köszönhetően felső vezetésünk, valamint az Olaszországban és a világ 41 országában tevékenykedő 94 000 munkatársunk bebizonyítja, hogy valóban kiemelkedő eredményekre vagyunk képesek" - tette hozzá Messina.