A CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo 2013 harmadik negyedéves konszolidált eredménye

A csoport már most megfelel a Bázel III likviditási és tőke követelményeinek

2013. november 14.

A szeptemberben zárult negyedévben a CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo Csoport a kihívásokkal teli üzleti környezet és a kifejezetten konzervatív céltartalékolás ellenére számos mutatóján javítani tudott és 218 millió eurós nettó eredménnyel zárta a harmadik negyedévet, ami közel duplája a 116 millió eurós második negyedéves profitnak. A CIB anyabankja kiemelkedően erős mérlegének köszönhetően már most azon kevés bankok közé tartozik, amelyek megfelelnek a Bázel III tőke és likviditási követelményeinek.

A kihívásokkal teli üzleti környezet ellenére növelni tudta negyedéves eredményét az Intesa Sanpaolo bankcsoport: a második negyedéves 116 millió eurós profitot majdnem megduplázva, 218 millió eurós nettó eredménnyel zárta a vállalat a harmadik negyedévet. A vállalat adózás előtti eredménye jelentősen, 17%-kal 570 millió euróra nőtt az egy negyedévvel korábbi 487 millióról, a díj- és jutalékbevételek pedig 11,3%-kal 1,483 millió euróra emelkedtek a 2012 harmadik negyedéves adatokhoz képest, így a cég tovább javította vezető szerepét a bankpiacon. A csoport Coar Tier 1 mutatója egy százalékot javult 2012 év végéhez képest és most 12,1%.

Az olasz bankcsoport eredményei jól tükrözik a vállalat szigorú és konzervatív üzleti hozzáállását, amelyet a vállalat azért alkalmaz, hogy tovább erősítse egyébként is szilárd pozícióját. Az erős pénzügyi mutatóknak köszönhetően az Intesa Sanpaolo a világ azon kevés bankja közé tartozik, amelyek már most megfelelnek a Bázel III tőke és likviditási követelményeinek.

Az Intesa Sanpaolo Csoport 94 ezer munkatársa elkötelezett azzal kapcsolatban, hogy a jövőben is jó eredményt nyújtsanak a részvényesek számára, ennek érdekében kidolgozás alatt áll egy új üzleti terv, amelyet jövő tavaszra terveznek véglegesíteni. A 2013-as év utolsó negyedévében is prioritás lesz a bankcsoport számára a fenntartható eredmények produkálása, és továbbra is nagy hangsúlyt fektet a vállalat a profitcélok elérésére és a tőkehelyzet erősítésére.


INTESA SANPAOLO: THIRD QUARTER RESULTS - STATEMENT OF CARLO MESSINA, INTESA SANPAOLO CEO

PRESS RELEASE - INTESA SANPAOLO: CONSOLIDATED RESULTS AT SEPTEMBER 30th 2013