A CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo 2013 első negyedéves konszolidált eredménye

A nehéz piaci körülmények ellenére komoly eredményt ért el a bankcsoport

2013. május 14.

A külső gazdálkodási környezet kiszámíthatatlansága ellenére 2013 első negyedévében komoly eredményt ért el az Intesa Sanpaolo Csoport, amely 306 millió euró nettó eredményről számolt be. A CIB anyabankja kedvező első negyedéves teljesítménye az olasz bankcsoport által alkalmazott konzervatív üzletpolitikának köszönhető, amelynek célja az eddigi eredmények megerősítése.   

Erős első negyedévet zárt az Intesa Sanpolo Csoport, amely a tavaly utolsó negyedéves 83 millió eurónyi nettó veszteség után 306 millió eurós eredményt ért el az idei első negyedévben úgy, hogy a cégcsoport valamennyi üzletága pozitív eredménnyel zárta ezt az időszakot. A Csoport adózás előtti eredménye megduplázódott a korábbi negyedévhez képest: 386 millió euróról 768 millió euróra nőtt az eredmény a szigorú céltartalék képzés ellenére. 

A CIB Bank anyabankja csökkentette működési költségét, amely így az év első három hónapjában 8,8 százalékkal 2,096 millió euróra csökkent a tavaly év végi 2,297 euróról. A nettó kamatbevétel az első negyedévben 2,022 millió eurót tett ki. A vállalat tőkemegfelelési mutatója tovább javult: az Intesa Sanpaolo Csoport Tier 1 mutatója 11,3%-ra nőtt az első három hónapban az egy évvel korábbi 10,5%-ról és a 2012 év végi 11,2%-ról.

Az Intesa Sanpaolo Csoport idén is a fenntartható jövedelmezőségre koncentrál. A bankcsoport továbbra is a profit célok elérésére, a tőkeellátottság növelésére, valamint a költséghatékony gazdálkodásra fókuszál.


További információ:

CIB Bank Kommunikációs Osztály

  • (+36 1) 423 2699
  • (+36) 70 454 9528


CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon az egyik legtőkeerősebb pénzintézet. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 30 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alkusz) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő több mint 100 fiókjában áll rendelkezésére 600 ezernél is több ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.

Az Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A bankcsoport 10,9 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat igen kiterjedt, 5 300 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és a legtöbb olaszországi régióban 15%-os piaci részesedést tudhat magáénak. Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a közel-keleti és észak-afrikai területeken, ahol a csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,3 millió ügyfelet szolgálva ki 1500 bankfiókján keresztül. Ezen felül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 30 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Indiában.