Friss tőke a CIB Banknak

Az Intesa Sanpaolo 36.5 milliárd forint (125 millió euró) tőkét nyújt a
CIB Csoport részére

2013. június 5.

A CIB Bank anyavállalata, az Intesa Sanpaolo 36.5 milliárd forint (125 millió euró) friss tőkét bocsátott magyarországi leányvállalata rendelkezésére. Ez a friss tőke a gazdasági környezet konszolidációjához járul hozzá, amelyet két fontos esemény kísér: a Magyar Nemzeti Bank a növekedési hitelprogramjának meghirdetése, valamint az Európai Bizottság Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszűntetésének javaslata.  

A friss tőkejuttatás javítja a CIB Bank már eddig is erős likviditását és tovább erősíti tőkehelyzetét. Ezen túlmenően hozzájárul ahhoz, hogy a CIB Bank és leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alkusz) aktívan hozzájáruljanak a magyar gazdaság élénkítéséhez és fenntartható növekedéséhez.


CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon az egyik legtőkeerősebb pénzintézet. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 30 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alkusz) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő több mint 100 fiókjában áll rendelkezésére 600 ezernél is több ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.

Az Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A bankcsoport 11,1 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat igen kiterjedt, 5 200 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és a legtöbb olaszországi régióban 15%-os piaci részesedést tudhat magáénak. Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a közel-keleti és észak-afrikai területeken, ahol a csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,3 millió ügyfelet szolgálva ki 1500 bankfiókján keresztül. Ezen felül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 30 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Indiában.