A CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo 2012 harmadik negyedéves konszolidált eredménye

A csoport már most megfelel a Bázel III követelményeinek

Budapest, 2012. november 14.

16,5 százalékkal növekedett az Intesa Sanpaolo Csoport adózás előtti eredménye 2012 első három negyedévében a tavalyi év hasonló időszakához képest, miközben a vállalat tovább csökkentette működési költségeit. A CIB anyabankja a kihívásokkal teli piaci környezet ellenére azon kevés bankok közé tartozik, amelyek már most megfelelnek a Bázel III likviditási és tőke követelményeinek.

Az Intesa Sanpaolo stratégiai céljainak megfelelően tovább erősítette pozícióját a nemzetközi bankcsoportok között, működése során többek között a fenntartható növekedésre és a szilárd tőkeerősségre fektetve a hangsúlyt. Az olasz bankcsoport tőkemegfelelési mutatója meghaladja a jogszabályok által előírt szintet, ugyanis az Intesa Sanpolo Tier 1 mutatója a harmadik negyedévben 11,1%-ra emelkedett a tavaly év végi 10,1-ről.

A vállalat adózás előtti eredménye 16,5 százalékkal magasabb volt 2012 első három negyedévében (3224 millió euró), mint 2011 azonos időszakában (2768 millió euró), azonban az adózott eredménye csökkent a magasabb adók következtében. A társaság nettó profitja 1688 millió euró az első kilenc hónapban, amely 12,5 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi értékhez képest.

Az olasz bankcsoport sikeres működését jól tükrözi, hogy minden üzletága pozitív eredménnyel zárta a 2012-es harmadik negyedévet. Az Intesa Sanpaolo várakozásai szerint az év első kilenc hónapjának pozitív teljesítménye alapján az idei működési eredmény továbbra is stabil maradhat.

PRESS RELEASE - INTESA SANPAOLO: CONSOLIDATED RESULTS AT SEPTEMBER 30th 2012


CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon az egyik legtőkeerősebb pénzintézet. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 30 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alapkezelő) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő több mint 100 fiókjában áll rendelkezésére 600 ezernél is több ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.


Az Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo az euroövezet vezető bankcsoportjai közé tartozik, célja hogy az értékteremtés fogalmává váljon az európai bankrendszerben. Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A Csoport 10,8 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat közel 5 600 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és az olaszországi régiók többségében 15%-ot meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak. Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a közel-keleti és észak-afrikai területeken, ahol a csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,3 millió ügyfelet szolgálva ki több mint 1 500 bankfiókján keresztül. Ezen kívül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 29 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Indiában.  


További információ:

CIB Bank Kommunikációs Osztály

  • (+36 1) 423 2699
  • (+36) 70 454 9528