A CIB anyabankja az Intesa Sanpaolo kapta "Az év bankja 2012" címet

London, 2012. november 29. - A Financial Times csoport égisze alatt működő, havonta megjelenő rangos pénzügyi szaklap a THE BANKER a tegnap előtt este Londonban megtartott díjátadó ünnepségen megszakítás nélkül a harmadik évben is a CIB anyabankjának az Intesa Sanpaolonak ítélte Olaszországban "Az év bankja 2012" címet.

A banki tevékenység minősítését tekintve a pénzügyi világban etalonnak tartott díj odaítélése összetett szempontrendszer alapján történik, melyben olyan kritériumok kaptak helyet, mint a gazdálkodás terén nyújtott stabil teljesítmény, valamint a tőke, a likviditás és az elsődleges tőkemutató (Tier 1). További szempont még a vállalkozásokat támogató különféle kezdeményezések elindítása valamint az, hogy a bank mennyire képes érdemben reagálni az ügyfelek változó igényeire. Kiemelten vizsgálják a díj odaítélése során a bank innovativitását, mint az ügyfélelégedettség biztosításának eszközét, végül de nem utolsó sorban meghatározó tényező a termelékenység is.

Enrico Tomaso Cucchiani, az Intesa Sanpaolo csoport ügyvezetője és vezérigazgatója így kommentálta az eseményt:

"Hatalmas megtiszteltetés számunkra ez az elismerés. A bankszektor szempontjából továbbra is rendkívül nehéz, recesszív környezetben Bankunk kiváló eredményeket, valamint magas tőke- és likviditási mutatót tudott felmutatni, így az euróövezetben a teljesítmény alapján felállított rangsor élén végzett."


Az Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A bankcsoport 10,8 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat közel 5 500 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és az olaszországi régiókban 15%-ot meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak. Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a közel-keleti és észak-afrikai területeken, ahol a csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,3 millió ügyfelet szolgálva ki 1500 bankfiókján keresztül. Ezen kívül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 29 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Indiában.  


CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon az egyik legtőkeerősebb pénzintézet. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 30 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alapkezelő) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő több mint 100 fiókjában áll rendelkezésére 600 ezernél is több ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.


További információ:

CIB Bank Kommunikációs Osztály

  • (+36 1) 423 2699