AZ EUROMONEY KIVÁLÓSÁGI DÍJAI 2012-BEN: TAVALY ÉS AZ IDÉN IS AZ INTESA SANPAOLO NYERTE EL AZ "OLASZORSZÁG LEGJOBB BANKJA" CÍMET

Budapest, 2012. július 13. - A Euromoney Londonban tartott díjátadó ünnepségén az Intesa Sanpaolo csoport, melynek leányvállalata a hazai CIB Bank kapta meg az "Olaszország legjobb bankja" címet.

A díj a 2011 áprilisától 2012 márciusáig tartó időszakot értékeli, számos szempont, így például a működési eredmény, az adózás előtti eredmény, a nettó bevétel, a sajáttőke-arányos nyereség, az egy részvényre jutó nyereség, a mérlegfőösszeg, az összes betét és kihelyezett hitel, a hitelek és betétek terén birtokolt piaci részesedés, az elsődleges (Tier 1) tőkemegfelelési mutató, valamint a költség-bevétel mutató alapján.

A pénzintézetek évente készített rangsorát a pénzügyi piacok és a nemzetközi bankszektor vezető kiadványa, a Euromoney állítja össze, amely a szolgáltatások és teljesítmények mennyiségi és minőségi értékelése, valamint az ágazat intézményi kereskedői körében végzett felmérések alapján ítéli oda a díjakat.

A CIB Csoport tulajdonosa az Intesa Sanpaolo, amely az idén megszakítás nélkül már a második évben nyerte el az "Olaszország legjobb bankja" címet.

Az Intesa Sanpaolo Olaszország vezető bankcsoportja, melynek 5 600 bankfiókja 10,8 millió ügyfelet szolgál ki. A csoport piacvezető a lakossági és vállalati ügyfeleknek nyújtott pénzügyi szolgáltatások terén. Emellett Közép-Kelet Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika számos országában a legmeghatározóbb bankcsoportok egyikeként 8,3 millió ügyfelet lát el közel 1 600 tagú fiókhálózatán keresztül.

Enrico Cucchiani, az Intesa Sanpaolo elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott a díj kapcsán: "Ez a rendkívüli teljesítmény jól mutatja vezetőink kiemelkedő szakmai felkészültségét: nekik köszönhetően az Intesa Sanpaolo a legjobb tőke-ellátottságú bank Európában, emellett stabil mérleget, valamint figyelemreméltó nyereségességet és likviditást tud felmutatni. De a teljesítményünket illetően még ennél is fontosabb ügyfeleink elismerése, melyről naprakész, megbízható visszajelzést ad a most elnyert díj."


CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon az egyik legtőkeerősebb pénzintézet. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 30 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alapkezelő) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő több mint 100 fiókjában áll rendelkezésére közel 700 000 ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.