Fabrizio Centrone a CIB Bank új vezérigazgatója

2012. február 29.

Fabrizio Centrone lett a CIB Bank új vezérigazgatója. Fabrizio Centrone 2009 szeptembere óta volt az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziója közép-kelet-európai régiójáért felelős vezetője; ebben a pozícióban három bankot felügyelt Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában.

Az új vezérigazgató 1998 októberében csatlakozott a Bankcsoporthoz. Az elmúlt évek során a Dél-Földközi-tengeri és Ázsiai térség, illetve az Amerikai térség vezetőjeként dolgozott, ahol hét, elsősorban dél-amerikai bank koordinálásáért volt felelős. Ezen kívül több banknál és vállalatnál volt az igazgatóság tagja. A banki pályafutását megelőzően több évet töltött egy nemzetközi tanácsadó cégnél, (Andersen Consulting, mai nevén Accenture) ahol főként pénzintézeti projektekben vett részt,  majd karrierjét a telekommunikációs szektorban folytatva csatlakozott a Telecom Italia-hoz, ahol a tervezésért és az ellenőrzésért felelős osztályon dolgozott.

"Nagy örömmel üdvözöljük Centrone urat ebben az új szerepkörben", mondta Giovanni Boccolini, a Nemzetközi Leánybankok Divíziója vezetője. "Miután jól ismeri a közép-kelet-európai térséget, nemzetközi tapasztalatokkal és kiváló eredményekkel rendelkezik, Fabrizio ideális választás a CIB Bank számára. Mind a bankot, mind a helyi menedzsmentet alaposan ismeri, meggyőződésem, hogy ez biztosítja majd a zökkenőmentes átmenetet és a fenntartható fejlődést."

"Szeretnénk kifejezni legőszintébb elismerésünket Tomas Spurny úrnak az elmúlt három év során tett erőfeszítéseiért, elkötelezett munkájáért, amelyet igen nehéz gazdasági környezetben végzett a CIB Csoport élén, és ezzel megteremtette jövőbeni tartós sikerünk szilárd alapjait", tette hozzá Surányi György, a CIB Bank Zrt. igazgatóság elnöke, az Intesa Sanpaolo bankcsoport regionális vezetője. "Spurny úr rendkívül színvonalas munkát végzett, hároméves megbízatásának lejártával döntött úgy, hogy, új kihívásokat keres. Az Intesa Sanpaolo és a CIB Bank a helyi menedzsmenttel együtt szeretné kifejezni őszinte elismerését Spurny úr munkájáért."

 "Rendkívül örülök ennek az új lehetőségnek." - mondta Fabrizio Centrone. "A továbbiakban is elkötelezettek vagyunk Magyarország mellett, és itteni pozíciónk további megerősítését tervezzük. A CIB erős tőkealappal rendelkezik, és jól pozícionált ahhoz, hogy szilárd, stabil és megbízható bázist biztosíthasson ügyfelei és partnerei számára. Megtiszteltetés számomra az a lehetőség, hogy a helyi menedzsmenttel szorosan együttműködve dolgozhatok stratégiánk megvalósításáért."


CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon a második legtőkeerősebb pénzintézet. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 30 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alapkezelő) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő több mint 100 fiókjában áll rendelkezésére közel 700 000 ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.


Az Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo az euróövezet vezető bankcsoportjai közé tartozik, piaci kapitalizációjának értéke 23,7 milliárd euró (2012. január végi állapot szerint), Olaszországban pedig a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el.   A Csoport 10,8 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat 5.600 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és az olaszországi régiók többségében 15%-ot meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak. Az Intesa Sanpaolo Kelet-Közép-Európára és a földközi-tengeri térségre összpontosító nemzetközi tevékenységeket is folytat, ahol több mint 1 700 fiókteleppel és 8,3 millió ügyféllel rendelkező lakossági és kereskedelmi leánybankjai 12 országban vannak jelen.  Ezen kívül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 29 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Indiában.  


További információ:

CIB Bank Kommunikációs Osztály

  • (+36 1) 423 2699
  • (+36) 70 454 9528