Vezetőváltás

2009. március 3.

A CIB Bank ezúton tájékoztat minden érdekeltet, hogy dr. Török László vezérigazgatói megbízatása, saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel 2009. március 20-án megszűnik. A vezérigazgatói feladatokat március 23-tól Tomas Spurny látja el.

A vezetőváltás okaként szolgál, hogy a 2008. évi pénzügyi zárással egyben egy olyan négy éves – Török László által vezetett – szakasz is véget ér a CIB életében, amelyet a dinamikus növekedés és a magas hatékonyság egyidejűleg jellemzett. 2004 végéhez képest a bankcsoport mérlegfőösszege két és félszeresére nőtt, s meghaladta a háromezer milliárd forintot. Ez idő alatt háromszorosára emelkedett a bank fiókjainak száma, s ma mintegy kétszer annyi CIB-es dolgozó áll az immár több mint 700 ezer ügyfél rendelkezésére, mint négy évvel korábban. Az említett időszakban a CIB megvalósította a hazai banktörténet egyik leggyorsabb – noha nyilvánvalóan nem könnyű – fúzióját, s két alkalommal is elnyerte „Az év bankja” címet.

A 2009-es esztendő azonban a gazdaság, a társadalom valamennyi résztvevője számára egy új korszak első éve. Célszerű, ha az új szakaszban, már egy új mandátummal rendelkező vezető irányítja a bankot.

Tomas Spurny kiváló felkészültségű, cseh-amerikai állampolgárságú bankár, aki nem ismeretlen az Intesa Sanpaolo bankcsoport számára, hiszen 2002 és 2007 között ő látta el a CIB testvérbankja, a szlovák VUB vezérigazgatói teendőit.

Török László több évtizedes banki, ezen belül nyolc esztendős, az Intesa Sanpaolo csoporton belül szerzett tapasztalatait, a bankcsoport a jövőben egy kölcsönösen megfelelő regionális vezetői poszton szeretné kamatoztatni.