Pénzügyi ismeretterjesztő program a CIB támogatásával

2011. május 13.

Mindennapi Pénzügyeink néven pénzügyi ismeretterjesztő program indul Magyarországon

Pénzügyeink intézéséhez, egy hitelfelvételhez, de még megtakarításaink előnyös elhelyezéséhez is szükség van alapvető pénzügyi jártasságra.
A Magyar Nemzeti Bank és a Pénziránytű Alapítvány közös kutatásából kiderül, hogy mi, magyarok ennek meglehetősen híján vagyunk. Maguk, a felmérésben részt vettek 40 százaléka is elégedetlen volt saját pénzügyi ismereteivel. A pénzügyi kultúránkban megmutatkozó súlyos hiányosságok következményeit a gazdasági válság csak felerősítette, gondoljunk például a devizahitelesek problémájára vagy arra - amire szintén a fenti kutatás világított rá -, hogy a magyar háztartások több mint a felének egyáltalán nincs semmiféle megtakarítása vagy tartaléka.

A helyzet orvoslására májustól több mint egy évig tartó, egyedülálló pénzügyi szemléletformáló és tájékoztató programot indít a Pénziránytű Alapítvány a Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF szakmai felügyeletével, és a piaci szereplők összefogásával.

A Mindennapi Pénzügyeink Program keretében az elkövetkezendő 15 hónapban kb. 700 cikk jelenik meg, amelyek egy-egy pénzügyi témát dolgoznak fel közérthetően és olvasmányosan  a nagyközönség által kedvelt lapokban és online portálokon. Találkozhatunk majd praktikus pénzügyi tanácsokkal szolgáló írásokkal egyebek mellett a Nők Lapjában, a Cosmopolitan-ben, a Story-ban, az NL Café-n és számos további sajtótermékben, amelyeket a Sanoma Media ad ki. A megjelenő cikkek hangvétele nem üt el annak a lapnak vagy portálnak a hangvételétől, amelyikben megjelenik, így az olvasók megszokott és kedvenc olvasmányaik között találhatják majd meg azokat az anyagokat is, amelyek segítenek eligazodni a mindennapi pénzügyek intézésében.


Meghatározó piaci szereplőként természetesen a CIB Bank is csatlakozott a programhoz, melynek sikeréhez az anyagi támogatáson kívül a készülő cikkekhez nyújtott szakértői segítséggel kíván hozzájárulni.