Lesz-e fordulat? - Lakásvásár 2011

2011. március 3.

Az új adórendszer hitelportfólióra gyakorolt kedvező hatásában és a forint- alapú, hosszú távra kalkulálható lakáshitelekben bízik a CIB Bank, a tavaszi Lakásvásár főtámogatója.    

Általánosan megállapítható, hogy a tavalyi év nem hozott áttörést a lakáspiacon és a jelzálogalapú hitelezés volumenében. A gazdasági környezet, elsősorban a munkanélküliség nem kedvezett az ingatlanpiac újraéledésének. Annál inkább lehetett hallani a devizahitelesek problémáiról és a szóba jöhető megoldási alternatívákról.

Mégis, nem lehet elmenni a tény mellett, hogy 2010 alapvető változásokat hozott a jelzálogalapú hitelezésben. A legjelentősebb ezek közül az, hogy a pénzintézetek leálltak a devizaalapú hitelek folyósításával, amivel párhuzamosan a forintalapú és kiszámítható konstrukciók kerültek előtérbe. Ugyanakkor a bankoknak megoldást kellett találniuk a megnövekedett törlesztőrészleteiket fizetni nem tudó hiteleseiknek. A CIB Megoldás Hitellel és egyéb átstrukturálási lehetőségek kidolgozásával a CIB Bank több mint 30.000 visszafizetési nehézségekkel szembesülő ügyfelének tudott segíteni.

„A termékfejlesztés másik fő irányvonalát azon igény mentén határoztuk meg, hogy fix kamatozású, forintalapú lakáshitelt tudjunk kínálni. — mondja Árva András, a CIB Lakossági üzletág üzletfejlesztési vezetője. A legfontosabb szempont tehát a kiszámíthatóság volt, azaz — túl azon, hogy alacsony indulóköltségeket biztosítsunk — a hitelfelvevő biztos lehessen abban, hogy több éven keresztül nem fog változni a havi törlesztőrészlete. A CIB FIX Lakáshitel esetében 3, illetve 5 évre rögzített a kamat mértéke
                             
A tavasz az újrakezdés, újjáéledés szimbóluma. De vajon magára talál-e a lakáspiac?
"Bízunk abban, hogy a reálgazdaság felívelésével és az új adórendszer hatására megindul egy pozitív trend az ingatlanpiac és az ingatlanfinanszírozás terén. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén is főtámogatóként veszünk részt a Lakásvásár eseményén ahol személyre szabott tanácsadással várjuk az érdeklődőket standunkon.". — tette hozzá Árva András"