A CIB Bank a 16. Lakásvásár főtámogatója

2010. április 27.

A CIB Bank bízik a lakás- és lakáshitel piac élénkülésében, ezért az idei évben főtámogatóként csatlakozott a 16. Budapest Lakásvásár kiállításhoz.

A CIB Bank a 16. Budapesti Lakásvásár kiállításon a széles közönség számára is bemutatja a CIB FIX Lakáshitelt. A CIB Bank elsőként csökkentette a piaci kamatozású forintalapú lakáshitele kamatát évi 7,79% szintre (THM: 8,54%). A hároméves kamatperiódusú CIB FIX Lakáshitel ezzel valós alternatívát nyújt az euró alapú devizahitelekkel szemben is.

A hitelt felvevők számára 2009-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a devizahitelek esetében az árfolyam változása valós kockázatot jelent, ezért egyre többen keresnek olyan hitelkonstrukciókat, amelyek hosszú távon kiszámítható törlesztési paraméterekkel rendelkeznek. 2009 végére minden 100 újonnan folyósított CIB jelzáloghitelből 35-40-et már forint alapon igényeltek az ügyfelek.  Ezen tendencia folytatására, erősödésére számítunk 2010-ben is.

A CIB Bank úgy látja megváltozott környezetben az ügyfelek az egyszerűséget, az átláthatóságot keresik. A kockázatok kiszűrésére való igény felértékelődött. Mindez az MNB alapkamat 2008 év vége óta tartó folyamatos csökkentésével a forint alapú hitelek újbóli fókuszba kerülését hozta magával.

A CIB Bank a Lakásvásár B12-es standján várja az érdeklődőket.