Segítségnyújtás a krízishelyzetbe jutottakon!

2009. augusztus 6.

A kormány egyszeri, vissza nem térítendő támogatás nyújtását tette lehetővé a krízishelyzetbe került lakáscélú kölcsönnel rendelkező ügyfelek számára a 136/2009. (VI.24) Kormány rendelettel.

Ehhez a segítségnyújtáshoz kapcsolódik a CIB Bank is azáltal, hogy tájékoztatjuk az ügyfeleinket a lehetőségekről illetve azok számára, akik bankszámlakivonattal, vagy csekkszelvénnyel nem rendelkeznek, ingyenesen biztosítja a bank az igazolást a törlesztőrészlet emelkedéséről.

Összefogaló információk

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

A megemelkedett törlesztőrészlet igazolásával kapcsolatos információk

A lakáshitel havi törlesztőrészletének emelkedése esetében melyik havi részletet kell a 2008. szeptember havihoz viszonyítani?

A kérelmező jövedelmi helyzetének és fizetési terheinek meghatározásakor az igénylést megelőző - minél aktuálisabb - állapot az irányadó, ezért ebben az esetben is a kérelem benyújtását megelőző havi törlesztőrészlet összegét kell feltüntetni, illetve igazolni.

Mivel igazolandó a törlesztőrészlet emelkedése?

Amennyiben átutalással fizették meg az összeget, elegendő az ezt igazoló bankszámlakivonat, csekken történő fizetés esetén pedig a befizetést igazoló csekkszelvény másolata (mindkét hónap tekintetében).
Ezek hiányában, illetve egyéb esetekben - pl. nem került kiegyenlítésre az adott havi törlesztőrészlet - az alábbi igazolást tölti ki a bank, ebben kollégáink állnak ügyfeleink szíves rendelkezésére.

Igazolás lakáscélú hitel törlesztőrészletének alakulásáról >>