Intesa Sanpaolo: Corrado Passera-t, az Intesa Sanpaolo Csoport vezérigazgatóját nevezték ki Olaszország Gazdaságfejlesztési, Infrastrukturális és Közlekedésügyi Miniszterévé.

Torino, Milánó, 2011. november 17. - Az Intesa Sanpaolo tegnap bejelentette, hogy Corrado Passera elnök-vezérigazgató Gazdaságfejlesztési, Infrastrukturális és Közlekedésügyi miniszteri kinevezésével távozott a bankcsoport éléről.

A bankcsoport Alapszabályának megfelelően hatáskörét a társaság ügyvezetője, Marco Morelli vezérigazgató-helyettes veszi át.

Giovanni Bazoli, a Felügyelő Bizottság, és Andrea Beltratti, az Igazgatóság elnöke, valamint a bizottsági tagok szívből gratulálnak Corrado Passera úrnak nagy felelősséggel járó új pozíciójához, amelyet Olaszország érdekében vállal. Egyúttal hálájukat fejezik ki mindazért az eredményes munkáért, amelyet Passera úr az elmúlt években a bankcsoport fejlődése és a bankrendszerben betöltött pozíciójának további erősítése érdekében tett mind Olaszországban, mind pedig Európában.

Őszintén gratulálnak Elsa Fornero-nak, a Felügyelő Bizottság elnökhelyettesének is, aki a továbbiakban az esélyegyenlőségi területért is felelős Munkaügyi és Szociális Miniszterként folytatja munkáját.


PRESS RELEASEINTESA SANPAOLO: CEO CORRADO PASSERA APPOINTED MINISTER OF ECONOMIC DEVELOPMENT, INFRASTRUCTURE AND TRANSPORT