Intesa Sanpaolo: új közép-kelet és délkelet-európai régiókért felelős tanácsadó

2011. március 7.

Ivan Šramko, a szlovák Nemzeti Bank korábbi elnöke a közép-kelet és délkelet-európai régiókért felelős tanácsadóként csatlakozik az Intesa Sanpaolo Csoporthoz

Ivan Šramko, a Szlovák Nemzeti Bank korábbi elnöke a közép-kelet és délkelet-európai régiókért felelős tanácsadóként csatlakozott az Intesa Sanpaolo Csoporthoz. Új munkakörében Ivan Šramko az Intesa Sanpaolo képviseletében Magyarországon a CIB Bank felügyelő bizottságában vesz részt.

Ivan Šramko 2005. január 1-jétől töltötte be a Szlovák Nemzeti Bank elnöki posztját, azt megelőzően pedig három éven keresztül volt annak alelnöke. Vezetése alatt Szlovákia zökkenőmentesen átállt az euróra, amelynek bevezetése rendkívül sikeresnek bizonyult és számos azonnali eredményt hozott – így például stabilitást, a bizalom növekedését és a régión belül a legmagasabb minősítéseket. Szlovákia nagyon jól birkózott meg a válsággal, 2010-ben a növekedési ráta tekintetében visszaszerezte vezető szerepét Európában – amelyet a várakozások szerint idén is megőriz –, messze maga mögé utasítva a nyugat-európai országokat.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Csoportunkban üdvözölhetjük Šramko urat” – mondta Giovanni Boccolini, az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vezetője. „A kelet-közép és délkelet-európai régiókkal kapcsolatos alapos ismereteivel, nemzetközi tapasztalataival és kiemelkedő szakmai teljesítményével Šramko úr ideális választás az Intesa Sanpaolo számára. Szilárd meggyőződésünk, hogy széles körben elismert szabályozói tapasztalatainak, üzleti ismereteinek és elkötelezettségének köszönhetően Šramko úr képességei jelentősen hozzá fognak járulni nemzetközi tevékenységeinkhez.”

Mint a Szlovák Nemzeti Bank elnöke, Ivan Šramko tagja volt az Európai Központi Bank Kormányzótanácsának, továbbá a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kormányzója és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) póttagja volt.

Ezenkívül 2010. februárjában Ivan Šramko vette át Szlovákia rendkívüli és meghatalmazott nagykövete és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) melletti állandó képviselője tisztségét Párizsban.


Az Intesa Sanpaolóról

Az Intesa Sanpaolo az euróövezet vezető bankcsoportjai közé tartozik a lakossági, vállalati és vagyonkezelési üzleti területeken.

A mintegy 11,3 millió ügyfélnek széles körű szolgáltatásokat nyújtó, 5.900 fióktelepből álló, kiterjedt olaszországi hálózata mellett az Intesa Sanpaolo kelet-közép Európára és a földközi-tengeri térségre összpontosító nemzetközi tevékenységeket is folytat, ahol 1.800 fiókteleppel és 8,6 millió ügyféllel rendelkező lakossági és kereskedelmi bankjai 13 országban vannak jelen.