Intesa hírek: a BIIS egymilliárd dollár összértékű beruházásokban vesz részt Törökországban

2010. március 16.

Az Intesa Sanpaolo csoporthoz tartozó Banca Infrastruttrure Innovazione e Sviluppo (BIIS) 1 milliárd dollár összértékű beruházásokban vesz részt Törökországban.

  • A BIIS 1 milliárd dollár összértékű infrastrukturális fejlesztésekben vesz részt Törökországban.
  • Pénzügyi tanácsadói mandátumot tölt be a 420 km hosszúságú Gebze-Orhangazi-Izmir autópálya-projektben, mely az elmúlt évek egyik legnagyobb török infrastrukturális beruházása.
  • Irodanyitás Isztambulban.

2010. március 12., Isztambul: Az Infrastrutture Innovazione e Sviluppo (BIIS), az Intesa Sanpaolo Csoport tagja a közfinanszírozás iránti elkötelezettségét most Törökország infrastrukturális fejlesztéseiben való aktív részvételével erősítette meg. A bank által finanszírozott tranzakciók összértéke (a teljes projektköltség tekintetében) már most meghaladja az 1 milliárd USD-t.

A BIIS prioritásai közt szerepel, hogy részt vállaljon a közműszolgáltatások fejlesztésében és számos közérdeket szolgáló kezdeményezésben. A bank célja ezzel az, hogy azokban az országokban, ahol jelen van, segítsen újraindítani, valamint fejleszteni a helyi gazdaságot.

A bankot nemrégiben az Akabankkal és a Citibankkal együtt a Gebze-Orhangazi-İzmir autópálya projekt pénzügyi tanácsadójává választották. Az új autópálya – amely az Isztambultól keletre fekvő ipari területeket Izmirrel, a harmadik legnépesebb török várossal fogja összekötni – a török kormány egyik legnagyobb infrastrukturális beruházása. A sztráda megépülésével a jelenlegi utazási idő a felére csökken. A projekt magában foglalja a világ második leghosszabb függőhídjának megtervezését és kivitelezését is.

A BIIS a hatékonyabb helyi támogatások érdekében engedélyt kapott a török hatóságoktól, hogy Isztambulban irodát nyisson.

A Bank további tervei között autópálya, vasútvonal, földalatti és az új isztambuli metróvonal kiépítésének finanszírozása szerepel.

A BIIS 2008. január 1-jén jött létre a Banca Intesa Infrastrutture e Sviluppo és a Banca OPI, két, korábban az Intesa Sanpaolo Csoporthoz tartozó szakértő központ egyesülésével, azzal a céllal, hogy gazdaságélénkítő, közérdekű állami és magán beruházásokat támogasson azokban az országokban, ahol jelen van.

Részletesebb információért látogasson el a BIIS honlapjára: www.biis.it

CIB Bank Zrt.