intesa hírek: Az Intesa Sanpaolo aláírta az értékpapír-üzletágának eladásáról szóló szerződést

Az Intesa Sanpaolo  értékpapír-üzletágának értékesítéséről kötött megállapodást az amerikai State Street Corporation-nel, a világ egyik vezető, intézményi befektetőkre szakosodott pénzügyi szolgáltatójával. Az adásvétel értéke mintegy 1,75 milliárd euró, amelyből 1,28 milliárd euró az üzletág goodwill értéke. Az értékesítés része az Intesa Sanpaolo által bejelentett tőke kezelési intézkedéseknek a nem kulcsfontosságú eszközök tekintetében (befektetések részbeni vagy teljes eladása, tőzsdei bevezetése, társulások létrehozása), ami a Csoport tőkemegfelelésének további javítását célozza.

Az adásvétel tárgyát képező üzletág két külön jogi személyt érint, az Intesa Sanpaolo Servizi Transazionali-t és a Sanpaolo Bank Luxembourgot. A helyi letétkezelés, vagyis az olasz értékpapírok letétkezelése és elszámolása nem kerül értékesítésre, mivel az az értékpapír-közvetítői szolgáltatások szerves része.

A teljes tranzakció, amennyiben a szükséges engedélyezések megtörténnek, mintegy 740 millió eurós tőkenyereséget eredményez az Intesa Sanpaolo Csoportnak, így a Core Tier 1 mutató várhatóan 37 bázisponttal emelkedik.

Az Intesa Sanpaolo Bank által kötött megállapodás a CIB Bank értékpapír üzletmenetét nem érinti.

CIB Bank Zrt.

Kiadva: 2010. január 6.


PRESS RELEASE: INTESA SANPAOLO SIGNS AGREEMENT FOR SALE OF SECURITIES SERVICES BUSINESS TO STATE STREET CORPORATION