Kiosztották az "Év Internetes Kereskedője, 2010" díjat

2010. november 10.

A közönségszavazás, majd azt követően a szakmai zsűri döntése alapján a CIB Bank, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a kirowski által életre hívott "Év Internetes Kereskedője Díj" 2010. évi nyertese a bookline.hu online áruház lett. "Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője" címet a brands.hu kapta. A zsűri idén is kiosztotta "Az Év Innovatív Internetes Kereskedője Díjat", amelyet a bluechip.hu érdemelt ki.

Az "Év Internetes Kereskedője Díj" eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására 2010. november 9-én a CIB Bank székházában került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a bookline.hu - amely a hatodik alkalommal megrendezett verseny története során harmadjára nyerte el a díjat - jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa "Az Év Internetes Kereskedője 2010" címet. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta "Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét" is, amely elismerést a brands.hu kapott. 2009 után második alkalommal osztották ki "Az Év Innovatív Internetes Kereskedője" díjat, amellyel a bluechip.hu büszkélkedhet. Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője, valamint az Év Innovatív Internetes Kereskedője díjak nyereményét a vatera.hu és teszvesz.hu kereskedelmi oldalakat üzemeltető allegroup.hu Kft. szponzorálta. A verseny keretében a fődíj nyertese mellett a szervezők nyilvánosságra hozták a zsűrizés pontozása alapján a második, illetve harmadik helyezettet.

Az Év Internetes Kereskedője, 2010 I. helyezett   bookline.hu  
Az Év Internetes Kereskedője, 2010 II. helyezett edigital.hu
Az Év Internetes Kereskedője, 2010 III. helyezett jateknet.hu
Az Év Legígéretesebb Internetes kereskedője brands.hu
Az Év Innovatív Internetes Kereskedője bluechip.hu

A szakmai zsűri a következő szervezetek képviselőiből állt: Árukereső.hu; CIB Bank Zrt.; Informatikai Vállalkozások Szövetsége; kirowski Zrt.; [origo]; Index; Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SZEK.org); MasterCard Europe; Információs Társadalomért Alapítvány; Evo Média; Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja.

Peti Balázs (bluechip.hu), Starcz Ákos (bookline.hu), Weiler Péter (brands.hu)

A zsűri a döntés során értékelte a kereskedők pályázatát, melyben kiemelt szempontként szerepelt a vállalkozások üzleti modellje, az elért üzleti eredmények, a honlapok színvonala, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetőinek minősége és nem utolsó sorban, hogy mennyire felhasználóbarát. "Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője Díj 2010", valamint "Az Év Innovatív Kereskedője Díj 2010" a közönségszavazatok száma alapján a TOP 30-ba jutott kereskedők közül került kiválasztásra.

A díjazottaknak, valamint a jelölteknek egyaránt gratulálunk. A díjazottak meghívást kapnak a SZEK.org 2010. november 17-én rendezendő konferenciájára.

A díj kiemelt médiatámogatói: az Árukereső.hu, az Axel Springer, az Evo Média, a FEMINA.hu, az Index, az Optimusz, az Origo, és a Portfolio.hu.

A díj szponzorai: a CIB Bank, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és az Allegroup.hu Kft.

A díj szakmai partnerei: a Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja, valamint a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SZEK.org).

A díj történetében második alkalommal hirdettek meg az interneten szavazók között nyereményjátékot a szervezők, amelyet a MasterCard támogatott. A játék keretében egy nettó 100.000 forint értékű, CIB Bank által kibocsátott MasterCard bankkártya talált gazdára, amelyet Platthy Eszter nyert Gyöngyösről.

CIB Bank Zrt.
Marketing és kommunikáció

  • 1027 Budapest
  • Medve u. 4-14.
  • Tel:423-2624, Fax: 489-6620
  • Email:
  • Honlap: www.cib.hu

Informatikai Vállalkozások Szövetsége

  • BMC Business Center
  • 1012 Budapest, Vérmező út 4.
  • Telefon: (+36 1) 266-6346
  • Fax: (+36 1) 235-7617
  • Email:
  • Honlap: www.ivsz.hu