Idén is díjazzák a legjobb internetes kereskedőt

www.evker.hu

2010. szeptember 21.

Idén hatodik alkalommal hirdetik meg az Év Internetes Kereskedője Díjat, amelyet a www.evker.hu internet oldalon szervezett közönségszavazás és a szakmai zsűri véleménye alapján a legjobbnak ítélt internetes kereskedő nyerhet meg.

Az alapítók a díj meghirdetésével a hazai internetes kereskedelmet kívánják támogatni és népszerűsíteni. A versenyben mindazon vállalkozás részt vehet, amely online kereskedelmi tevékenységet folytat. A megváltozott szabályrendszernek köszönhetően idén harminc, a legtöbb internetes szavazatot elnyert és pályázatot is benyújtó vállalkozás közül kerülhet ki a győztes.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) (www.ivsz.hu) és a CIB Bank (www.cib.hu) mint alapítók, valamint a Kirowski (www.kirowski.hu), mint főtámogató 2005-ben közösen hívták életre az Év Internetes Kereskedője Díjat. A kitüntető elismerést idén az az internetes kereskedő vállalkozás kapja, amely a vásárlók internetes szavazása, illetve a benyújtott pályázat alapján a szakmai zsűri döntése szerint a legtöbbet tette a hazai e-kereskedelem fejlesztéséért, elismertetéséért. A szervezési feladatokban és zsűriben - az alapítókon, a főtámogatón kívül - részt vesz a Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja, valamint a SZEK.org (Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület) is.

Az idei közönségszavazás ismét a www.evker.hu oldalon folyik2010. szeptember 21. és október 21. között.

A szervezők idén is nyereményjátékot hirdettek az interneten (www.evker.hu) a közönségszavazók között. A játék keretében egy 100 000 forint értékű CIB bankkártya talál majd gazdára, amelyet az az internetes szavazó nyer el, aki elsőként a legpontosabban tippeli meg, hogy hány szavazatot fog regisztrálni a közönségszavazás időszaka alatt a www.evker.hu honlap. A nyeremény összegét a MasterCard (www.mastercard.hu) biztosítja.

A közönségszavazás során értékelhető az a vállalkozás, amely termékeit, szolgáltatásait az interneten keresztül (is) értékesíti. További feltétel, hogy a vállalkozás Magyarországon legyen bejegyezve, magyar nyelvű honlapja legyen, függetlenül annak típusától (webáruház, marketplace, vagy a termék/szolgáltatás értékesítését lehetővé tevő egyéb honlap), azaz az adott vállalkozás a honlapon értékesítést végezzen és a megrendelés a honlap felületén történjen (nem a vásárló írja a megrendelő e-mailt).

Idén először a díjért folyó versenyben való részvétel feltétele rövid pályázat benyújtása is.

A szakmai zsűri azt a harminc, legtöbb internetes szavazatot gyűjtő e-kereskedőt értékeli, aki 2010. október 21-éig a pályázatot is benyújtja. A pályázati adatlap a www.evker.hu honlapról tölthető le. A közönségszavazást követően kialakult sorrend alapján a szakmai zsűri a harminc legtöbb internetes szavazattal értékelt vállalkozás közül választja ki az Év Internetes Kereskedőjét. Az Év Internetes Kereskedője jogot szerez arra, hogy egy évig használhassa a díj megjelölését, nyereménye egy értékes ólomkristály, továbbá az alapítók által tett felajánlások.

A zsűri a pályázaton megküldött információk elemzésével együtt értékeli - többek között - a vállalkozások üzleti modelljeit, az üzleti eredményeket, pályázott weboldal fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetőinek minőségét, az ismertséget, és nem utolsósorban, hogy mennyire felhasználóbarát.

A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztja az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is. A díjak ünnepélyes átadására 2010. november 9-én kerül sor.


CIB BANK

A CIB Bank (www.cib.hu) az olasz Intesa Sanpaolo bankja. A CIB hagyományosan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy univerzális bankként magas színvonalú, kedvező kondíciójú, ugyanakkor gyorsan, kényelmesen és egyszerűen elérhető banki szolgáltatásokat nyújtson társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt. Az országos szinten mintegy 150 bankfiókból álló hálózat mellett, számos díjnyertes elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, így például a CIB Internet Bank, mobilCIB vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer. A több mint tíz éve működő piacon meghatározó szerepet betöltő eCommerce szolgáltatás biztonságos fizetési hátteret nyújt internetes bankkártyás fizetések lebonyolításához.


INFORMATIKAI VÁLLALKOZÁSOK SZÖVETSÉGE

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a Magyarországon működő informatikai, távközlési és elektronikai profilú vállalkozások érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezete. Az IVSZ egy olyan nemzetközileg integrált, innovatív hazai infokommunikációs szektor megteremtéséért dolgozik, amely megállja a helyét a globális versenyben, és a versenyképes magyar gazdaság húzóágazatává válik az információs korba lépett Magyarországon. Az IVSZ a legfontosabb gazdasági tényezővé, igazi termelőerővé váló magyarországi infokommunikációs szektor vállalkozásainak képviselőjeként, magas szakmai és etikai értékek őrzőjeként katalizálja az iparág, a modern és versenyképes információs gazdaság és társadalom fejlődését. Tagságunk tevékenysége nagyban hozzájárul hazánk informatikai felzárkózásához és a tudásalapú társadalom kialakításához. Az IVSZ magyarországi aktivitásán túl az Európai Unió legnagyobb informatikai szervezetének elnökségében (DIGITALEUROPE) is képviselteti magát, így tagjainak hatékony érdekképviseletet biztosít az Unióban is.


KIROWSKI - a díj főtámogatója

A Kirowski (www.kirowski.hu) digitális szemléletű kommunikációs ügynökség, jelentős kommunikációs igényű ügyfelek meghatározó partnere idehaza és a régióban, vonzó munkahely a tehetségek számára. Az 1996-ban alapított Kirowski az elmúlt években a régió kommunikációs és technológiai piacának meghatározó szereplőjévé vált. 2005 óta az Aegis Media-hoz tartozó, a világ 30 országában 50 irodával jelen levő globális digitális marketing ügynökségi hálózat, az Isobar (www.isobar.com) tagja. A Kirowski nem csupán sikeres vállalkozás, hanem elismert ügyfél, márka és díjazott alkotóműhely is: munkáival díjat nyert többek között a Golden Drum Nemzetközi Reklámfesztiválon, a Hipnózis Kreatív Reklámversenyen, az Arany Penge Kreatív Fesztiválon, vagy az EFFIE-n.


CIB Bank Zrt.
Sajtókapcsolatok

  • 1027 Budapest
  • Medve u. 4-14.
  • Tel:423-2624, Fax: 489-6620
  • Email:
  • Honlap: www.cib.hu

Informatikai Vállalkozások Szövetsége

  • BMC Business Center
  • 1012 Budapest, Vérmező út 4.
  • Telefon: (+36 1) 266-6346
  • Fax: (+36 1) 235-7617
  • Email:
  • Honlap: www.ivsz.hu