A 2009. Év Internetes Kereskedője a Bookline.hu

2009. november 10.

A közönségszavazás, majd azt követően a szakmai zsűri döntése alapján a CIB Bank, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott „Év Internetes Kereskedője Díj” 2009. évi nyertese a Bookline.hu online áruház lett. „Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője” címet a Bigyoshop.hu kapta. Az idei évben először „Az Év Innovatív Kereskedője Díjat” is kiosztották, amelyet a Netpincér.hu érdemelt ki.

„Az Év Internetes Kereskedője” díj eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására 2009. november 10-én a CIB Bank egyik székházában került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a Bookline.hu – amely az ötödik alkalommal megrendezett verseny során immár másodjára nyerte el a címet – idén ismét jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa „Az Év Internetes Kereskedője 2009” megjelölését. Ezzel elnyerte a CIB Bank által átadott értékes ólomkristály díjat, valamint a Google által felajánlott hirdetési lehetőséget. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta „Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét” is, amely elismerést a Bigyoshop.hu zsebelt be. Idén első alkalommal kiosztották „Az Év Innovatív Internetes Kereskedője” díjat, amelyet a Netpincér.hu kapott, nyereményét a Vatera.hu Kft. szponzorálta és adta át.

Mindhárom díjazottnak, valamint a jelölteknek egyaránt gratulálunk.

BOOKLINE.HU - AZ ÉV INTERNETES KERESKEDŐJE

Magyarország legnagyobb internetes kereskedője. A társaság a magyar piacon kívül jelen van a
román és a szlovák internetes piacon is. A Bookline üzletfejlesztése során kiemelt hangsúlyt fektet a tevékenységi körének folyamatos bővítésére. A klasszikus antikvár és új könyvek mellett jelenleg idegen nyelvű könyvek, műszaki és drogériai termékek, játékok és ajándékok is jelen vannak a Bookline termékkínálatában. 2009-ben a Bookline márka elnyerte a Superbrands címet és ezzel egy időben a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) az Év Kereskedője díjjal jutalmazta a Bookline-t.

BIGYOSHOP.HU - AZ ÉV LEGÍGÉRETESEBB INTERNETES KERESKEDŐJE

Különleges ajándékok egyik legnépszerűbb és a leglátogatottabb online ajándékboltja. A Bigyoshop.hu azon termékeket, ajándékötleteket forgalmazza Magyarországon elsőként, melyekhez ezidáig nem igazán lehetett hazánkban hozzájutni és nehézkes volt a külföldről való beszerzésük. Profiljuk elsősorban olyan vicces, nem mindennapi ajándékok forgalmazása, meghonosítása, mely olyan alkalmakra nyújt megoldást az ajándékozásban mint például nászajándék, születésnapi ajándék, karácsonyi ajándék, névnap vagy spontán buli. A Bigyoshop 2008 januárjában indult el az online kereskedelemben, és igen hamar nagy rajongótábort szerzett. Látogatóik a gadgetek, bigyók, kütyük, gizmók állandóan változó világáról leggyorsabban náluk értesülhetnek. Termékskálájuk folyamatosan bővül, hetente 4-5 új „bigyóval” bővítik a kínálatukat. Idén indították el a szlovákiai és romániai kiszállításukat. Hiteles, gyors információival kiemelkedik a különböző ajándékokkal foglalkozó oldalak közül.

NETPINCÉR.HU - AZ ÉV INNOVATÍV KERESKEDŐJE

A Netpincér.hu - saját jellemzése alapján - nem más, mint a világ konyhaművészete a képernyőn. Az internetes felhasználók kényelmesen és egyszerűen válogathatnak bármely, Magyarországon a megadott címre házhoz szállító étterem kínálatából. A világhálón lebonyolított vásárlások száma alapján a NetPincér.hu ma az egyik legszívesebben használt szolgáltatás a magyar internetezők között.
A választék megtekintéséhez csak a szállítási címet kell megadni, és regisztráció nélkül kényelmesen végignézhetők az étlapok. A regisztráció csupán a kiszállításhoz szükséges adatokat kéri el, a futárnak pedig csak annyit kell fizetni, mintha telefonon rendeltük volna az ételt. Újítás, hogy a rendelések kiegyenlítéséhez több online fizetési lehetőség is igénybe vehető, az egyes éttermekbe online asztalfoglalásra is mód van,valamint néhány kattintással térképen is megtekinthetjük, hogy a közelben milyen napi ebéd lehetőség kínálkozik.

A SZAVAZÁS ELŐZMÉNYEI

2009. szeptember 21-jétől október 18-ig tartott az Év Internetes Kereskedője Díj közönségszavazási időszaka, amelynek során pontosan 10.197 szavazat döntötte el, hogy ki kerül be a legjobb 10 közé. A több mint 800 jelölt weboldalból a legtöbb szavazatot kapott TOP 10 internetes kereskedő, amelyek közül a szakmai zsűri 2009 legjobb e-kereskedőjét kiválasztotta, az alábbiak:

  • bookline.hu, brands.hu, edigital.hu, jateknet.hu, netpincer.hu, ruhafalva.hu, shop.builder.hu, teszvesz.hu, tulli.hu, utisugo.hu (abc-sorrendben)

A verseny élmezőnyébe többen már sokadik alkalommal kerültek be. A legnépszerűbb cikkek a könyvek, elektronikai cikkek, étel-ital, utazás, ruhaneműk, játékok, illetve továbbra is népszerűségnek örvend az online piactér is.

A zsűri a döntéshez értékelte - többek között - a vállalkozások üzleti modelljét, az alapkoncepció és ötlet egyediségét, az elért üzleti eredményeket, a felhasználó-barátságot, valamint a megvalósítás és a használhatóság minőségét is. „Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője”, valamint „Az Év Innovatív Kereskedője 2009” a közönségszavazatok száma alapján a TOP 30-ba jutott kereskedők közül került kiválasztásra.

A szakmai zsűri az alábbi szervezetek képviselőiből állt: Informatikai Vállalkozások Szövetsége; CIB Bank Zrt.; Kirowski Zrt., [origo], Index.hu Zrt., Optimusz; Portfolio.hu; Stop.hu; Szövetség az elektronikus kereskedelemért (SZEK.org). A díj médiatámogatói: az [origo], az Index, a Portfolio.hu, a Pénzcentrum, az Optimusz és a Stop. A díj szponzorai: a CIB Bank, a Google Magyarország és a Vatera.hu. A díj szakmai partnere a Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja.

Idén először az interneten szavazók között nyereményjátékot hirdettek meg a szervezők, amelyet a CIB Bank támogatott. A játék keretében 1 db, nettó 100.000 forint értékű CIB Internetkártya talált gazdára, amelyet Dianiska Zsuzsanna nyert Nagykanizsáról. Ő tippelte meg elsőként a legpontosabban, hogy idén hány szavazatot regisztrált a közönségszavazás időszaka alatt a www.evker.hu honlap.

CIB Bank Zrt.
Marketing és kommunikáció

1027 Budapest
Medve u. 4-14.
Tel: (+36 1) 423-2624
Fax: (+36 1) 489-6620
Email:
Honlap: www.cib.hu

Informatikai Vállalkozások Szövetsége
BMC Business Center
1012 Budapest, Vérmező út 4.
Telefon: (+36 1) 266-6346
Fax: (+36 1) 235-7617
Email:
Honlap: www.ivsz.hu