A CIB Csoport adományai az árvízkárosultak megsegítésére

2010. július 15.

Összesen 10 millió forintot ajánlott fel négy szervezeten keresztül az árvíz miatt bajba jutott családoknak a CIB Alapítvány. A Magyar Vöröskeresztnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Baptista Szeretetszolgálatnak egyaránt három-három millió pénzadományt jutatott, egymillió forintot pedig a Nagycsaládosok Országos Egyesületének.

Megállapodtunk a karitatív szervezetekkel abban, hogy a számukra átutalt összeg egy részét a súlyosan károsult Bódvalenkén használják fel. A CIB Alapítvány azért emelte ki az árvízkárokkal küzdő települések közül éppen ezt az északkelet-magyarországi kistelepülést, mert a falu sorsát régebb óta figyelemmel kíséri. Tavaly például 10 millió forinttal támogatott egy egyedülálló vidékfejlesztési programot Bódvalenkén. A mostani pénzadomány az elért fejlesztési eredményeinek megőrzését is szolgálja.

A 10 millió forintos adománnyal párhuzamosan a CIB Bank gyűjtést indított munkatársai körében az árvízkárosultak javára. A július végéig tartó gyűjtés első három hetében már több mint félmillió forint adományt ajánlottak fel a dolgozók, amelyet ugyancsak Bódvalenke megsegítésére fordítunk.