BANKER AWARD 2010: A CIB Bank anyabankja, az INTESA SANPAOLO CSOPORT lett idén az "AZ ÉV BANKJA NYUGAT-EURÓPÁBAN" 

London, 2010. december 3. -A Financial Times Csoportba tartozó THE BANKER, mérvadó, londoni székhelyű pénzügyi lap szerint az Intesa Sanpaolo Csoport lett az "Az Év Bankja Nyugat-Európában". A díjakat múlt héten adták át ünnepélyes keretek között a londoni Park Lane-en.

A pénzügyi világ által elismert BANKER-díjakat a zsűri az elmúlt 12 hónap stabil teljesítménye alapján ítélte oda, mely időszakot egyébként a globális pénzügyi bizonytalanság jellemzett. A The BANKER zsűrije ugyancsak meggyőzőnek találta az Intesa Sanpaolo új, a fogyasztók egyedi igényeihez szabott csomagjait, amelyekkel a kis- és középvállalati ügyfelek likviditásának és finanszírozásának elősegítését célozták meg.

A Intesa Sanpaolo az "Olaszország Legjobb Bankja 2010" díjon kívül leányvállalatával, a Banca Intesa Beograd-dal megnyerte a "Szerbia Legjobb Bankja" címet is. A belgrádi bank 2005 óta tagja az olasz bankcsoportnak.

"Mérhetetlenül büszke vagyok a díjakra" - mondta Corrado Passera, az Intesa Sanpaolo Csoport vezérigazgatója hozzátéve, hogy "az Intesa Sanpaolo azon kevés nagy bankcsoport közé tartozik, amely kizárólag a saját forrásai segítségével vészelte át a válságot, és még így is számottevő eredményeket tudott produkálni."

"Ebben az egész világot érintő pénzügyi bizonytalansággal jellemzett időszakban minden eddiginél fontosabb, hogy a bankok felelős üzleti magatartást tanúsítsanak, és fenntartható nyereségüket úgy biztosítsák, hogy közben országuk reálgazdaságát is támogassák" - vonta le a következtetést Passera.

Intesa Sanpaolo Csoport

Az Intesa Sanpaolo az eurózóna legjelentősebb bankcsoportjai közé tartozik, és vezető szerepet játszik az olaszországi lakossági, vállalati és vagyonkezelési üzletágakban.  Hatezer bankfióknál is többet számláló, kiterjedt hálózatának köszönhetően szolgáltatások széles körét kínálja 11,3 millió olaszországi ügyfelének.

Az Intesa Sanpaolo nemzetközi tevékenysége során elsősorban Közép-Kelet Európára és a Földközi-tenger medencéjére összpontosít, ahol tizenhárom országban van jelen a lakossági és kereskedelmi banki szolgáltatásaival, körülbelül 1 800 bankfiókkal és mintegy 8,6 millió ügyféllel. Ezen felül a nemzetközi hálózat 30 további országban áll a vállalati ügyfelek rendelkezésére.

Intesa Sanpaolo Beograd

Banca Intesa Beograd 93%-a az Intesa Sanpaolo Csoport tulajdonában van. A szerb bankhoz 206 fiók és másfél millió ügyfél tartozik A pénzintézetet Delta Banka néven alapították 1991-ben ,az Intesa Sanpaolo Csoport 2005-ben vásárolta meg. 2007 decemberében a Panonska Banka-val történt fúziót követően eszközállományát tekintve Szerbia legnagyobb banka lett.

A jelenlegi pénzügyi körülmények ellenére felmutatott jelentős növekedésnek köszönhetően megerősítette vezető pozícióját a szerb piacon.