Két rangos szakmai díjjal tüntették ki a Banca IMI-t, az Intesa Sanpaolo Csoport befektetési bankját

Az Intesa Sanpaolo Csoport befektetési bankja, a Banca IMI két jelentős szakmai díjat kapott, "Az Év Pénzügyi Tanácsadója, 2010" és "Az Év Európai Üzlete" címet Londonban ítélték oda a pénzintézetnek.

Milánó/London 2010. december 14. – A CIB Bank anyabankjához, az Intesa Sanpaolo Csoporthoz tartozó Banca IMI-t két rangos, nemzetközi díjjal tüntették ki. Ez a második alkalom, hogy a Banca IMI elnyerte a Financial Times és a Mergermarket Európai M&A díjkiosztóján az "Az Év Pénzügyi Tanácsadója - Olaszország" címet. A díjat az energetikai és közműszolgáltatói szektorban elért kiváló eredményeivel érdemelte ki a befektetési bank.

Ugyancsak Londonban ítélték oda a Banca IMI-nek az "Az Év Európai M&A Üzlete" díjat, amellyel az IRIDE-ENIA közműszolgáltatók fúziójában betöltött pénzügyi tanácsadói szerepét ismerték el.

Andrea Mayr, a Banca IMI befektetési banki vezetője a következőket mondta el ezzel kapcsolatban: "Ez a két díj is alátámasztja azt a tényt, hogy a Banca IMI vezető szerepet játszik a legjelentősebb olasz és nemzetközi üzletek, fúziók és felvásárlások lebonyolításában. Mindez a szakértelmen kívül annak a határozott kötelezettségvállalásnak köszönhető, amelyet az Intesa Sanpaolo Csoport biztosít a befektetések és a humán erőforrások terén, s így az ügyfelek az M&A tranzakciók esetében a legkiválóbb pénzügyi partnerként tekinthetnek a bankra."


Intesa Sanpaolo Csoport

Az Intesa Sanpaolo az eurózóna legjelentősebb bankcsoportjai közé tartozik, és vezető szerepet játszik az olaszországi lakossági, vállalati és vagyonkezelési üzletágakban.  Hatezer bankfióknál is többet számláló, kiterjedt hálózatának köszönhetően szolgáltatások széles körét kínálja 11,3 millió olaszországi ügyfelének.
Az Intesa Sanpaolo nemzetközi tevékenysége során elsősorban Közép-Kelet Európára és a Földközi-tenger medencéjére összpontosít, ahol tizenhárom országban van jelen a lakossági és kereskedelmi banki szolgáltatásaival, körülbelül 1 800 bankfiókkal és mintegy 8,6 millió ügyféllel. Ezen felül a nemzetközi hálózat 30 további országban áll a vállalati ügyfelek rendelkezésére.

Banca IMI

Az év első kilenc hónapjában a Banca IMI nyeresége 421.6 millió euró volt, amely a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 2,8%-os növekedést mutat.  A közvetítői árrés 822,8 millió euró, ez 2009-es év 3. negyedévi adataival összehasonlítva ez 0,5%-os emelkedést jelent. A bank Tier1 tőkemegfelelési mutatója 10,9 %-ra nőtt a tavaly év végi 10,3%-hoz képest.
A Banca IMI idén 17 tranzakciót hajtott végre 4,7 milliárd euró összértékben, amely az M&A  piac volumenének csökkenését tekintve jelentős eredménynek számít. Pénzügyi tanácsadói tevékenységével különösen az energetikai és közműszolgáltató szektorban ért el kiemelkedő teljesítményt.


PRESS RELEASE: BANCA IMI HONOURED WITH TWO IMPORTANT AWARDS IN LONDON “Financial Advisor of the Year 2010” and “European Deal of the Year 2010”