Új tőkevédett befektetési alap a CIB-nél

2011. április 11.

2011. április 11. – június 10. között jegyezhető a CIB Bank új, tőkevédett befektetési alapja, amely a nyugati piacokra fókuszálva kínál hosszú távú befektetési lehetőséget.

A CIB Atlantika Tőkevédett Származtatott Alap egyedi befektetési politikát alkalmaz és az amerikai, illetve európai részvényindexek teljesítményéből való részesedést teszi elérhetővé. Az eddigi módszerektől eltérően nem csak az alap lehetséges befektetéseinek múltbéli adatai adnak támpontot a portfólió kialakításánál, hanem az alap részvénykosarát alkotó indexek pontosabb várható teljesítményét számos makrogazdasági mutató, pénz- és tőkepiaci változó folyamatos nyomon követésével – a piacon egyedülálló módon – tudományos alapon próbálja előre jelezni. Minél magasabb a részvényhozamokkal szembeni várakozás, annál nagyobb részvénykitettséget vállal az alap, és fordítva, minél kevésbé tűnnek kedvezőnek a lehetőségek, annál többet fektet kockázatmentes eszközökbe. Emellett az alap folyamatos ”önvizsgálatot” tart és minden korábban tett feltételezést ellenőriz, valamint védelmet kíván nyújtani a hirtelen árfolyamváltozások ellen is. A befektetési jegyek névértékére vonatkozó, lejáratkori tőkevédelem mellett az első év végén legalább 5%-os hozamot (EHM 1,23%) biztosít a CIB.

A CIB Atlantika Tőkevédett Származtatott Alap befektetési jegyei 2011. április 11. – 2011. június 10. között díjmentesen, névérték alatti áron (napi diszkont ráta=5%/365) jegyezhetőek. Magánszemélyek számára az új alap tartós befektetési számlán vagy nyugdíj-előtakarékossági számlán is elhelyezhető, amelyekkel a törvényi feltételek teljesülése esetén akár kamatadó-mentességet is élvezhet a befektető. Az új alapot azon befektetők részére alakította ki a CIB, akik kifejezetten hosszú távú befektetést keresnek és nem akarnak az alap 4 éves futamidejének lejárta előtt kiszállni, mivel a futamidő alatt az árfolyam ingadozása jelentős lehet és az alap futamidő végi tőkevédettsége okán a forgalmazási költségek is magasak.

További részletekkel kapcsolatban az alábbi linken tájékozódhat: 


Az Intesa Sanpaolo az eurózóna egyik legnagyobb bankcsoportja, az olaszországi lakossági és vállalati banki, valamint vagyonkezelési üzletág legfontosabb szereplője. Jelentős földrajzi területet lefedő, 5800 fiókból álló hálózatának köszönhetően mintegy 11,4 millió olasz ügyfélnek nyújt széles körű szolgáltatásokat. Az Intesa Sanpaolo nemzetközi tevékenységének középpontjában Közép-Kelet-Európa és a Földközi-tenger térsége áll, ahol 13 országban összesen mintegy 1700 lakossági és kereskedelmi bankfiókban 8,4 millió ügyfelet szolgál ki. Emellett 29 országot lefedő, vállalati banki szolgáltatásokat kínáló nemzetközi hálózattal is rendelkezik.


A több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező CIB univerzális hitelintézetként magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásokat kíván nyújtani társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt.  Hagyományos kereskedelmi banki és befektetési kínálatát a faktoring, és lízing megoldások széles köre egészíti ki.  Az országos szinten mintegy 140 bankfiók mellett számos elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.