A CIB Bank Zrt. tájékoztatása minősítésének változásáról

2008. november 11..

A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14., Cg: 01-10-041004) az általa kibocsátott kötvények tulajdonos befektetőit ezúton tájékoztatja arról, hogy 2008. november 7-én a Moody’s Investors Service a CIB Bank Zrt. devizakötelezettségeinek minősítését A3/Prime-2-re módosította A2/Prime-1-ről, illetve hosszú lejáratú devizakötelezettségeinek kilátását negatívra változtatta.

A változás oka az, hogy a Moody’s Investors Service 2008. november 7-én Magyarország hosszú lejáratú devizaadósságának besorolását A2-ről, A3-ra módosította, és az egyes országok vállalkozásainak ratingje nem lehet jobb, mint magáé az adott országé.

A CIB Bank Zrt. tájékoztatja továbbá az általa kibocsátott kötvények tulajdonos befektetőit, hogy a Fitch Ratings 2008. november 10-én a CIB Bank Zrt. hosszú lejáratú kötelezettségeinek minősítését A+-ról A-ra módosította. A minősítés kilátása stabil.

A változás oka az, hogy a Fitch Ratings 2008. november 10-én Magyarország szuverén besorolását módosította (hosszú lejáratú deviza kötelezettségek: BBB-ra BBB+-ról, hosszú lejáratú forint kötelezettségek BBB+-ra A- -ról, szuverén plafon: A+-ról A-ra) és az egyes országok vállalkozásainak ratingje nem lehet jobb, mint magáé az adott országé.