Létrejött a legnagyobb olasz regionális bank

2008. október 2.

Az Intesa Sanpaolo csoporthoz tartozó Cassa di Risparmio del Veneto csaknem 550 fiókban szolgálja ki ügyfeleit

A CIB Bank tulajdonosához, az Intesa Sanpaolo csoporthoz tartozó Cassa di Risparmio Padova e Rovigo és a bankcsoport Veneto tartományban működő érdekeltségeinek integrálásával, Cassa di Risparmio del Veneto néven létrejött az északkelet-olasz tartomány vezető banki szolgáltatója, és egyben Olaszország legnagyobb regionális bankja.

Az új bank 19,2 milliárd euró befektetést és 32,1 milliárd eurónyi pénzügyi eszközt kezel, s ügyfeleit 548 fiókban szolgálja ki,. A hat tartományban – amelyben a bank jelen van – 16, 5 százalékos a piaci részesedése a fiókok száma, 16,9 százalékos a befektetések és 18,3 százalékos a betétek állománya alapján.

A 100%-ban az Intesa Sanpaolo csoport tulajdonában álló Cassa di Risparmio del Veneto a régió minden tartományában képviselteti magát: ez alól csak Velence és környéke jelent kivételt, ahol az Intesa Sanpaolo külön pénzintézetet (Cassa di Risparmio de Venezia) működtet.

Az új bank 4600 alkalmazottat foglalkoztat, 900 ezer ügyfelet szolgál ki, köztük 100 ezer vállalkozást. A pénzintézet a szolgáltatások széles skáláját kínálja a családoknak, a vállalatoknak és a helyi önkormányzatoknak egyaránt: többek között a családi költségvetés fenntarthatóságát elősegítő pénzügyi szolgáltatásokat (a család pénzügyi helyzetének feltérképezését, rugalmas kölcsönöket, diákhitelt), cégeknek befektetési és fejlesztési támogatást, mezőgazdasághoz kapcsolódó finanszírozásokat, és nem utolsó sorban elkötelezett támogatást az önkormányzatok számára a társadalmi, kulturális és nonprofit tevékenységek és infrastrukturális fejlesztések kapcsán.