„Innovatív helyi fejlesztési módszerek Közép- és Kelet-Európában”

Nemzetközi konferencia Budapesten – 2008. április 18.

Első konferenciáját tartja Közép- és Kelet-Európában az Euclid Network, a harmadik szektor vezető intézményeinek európai hálózata. Az „Innovatív helyi fejlesztési módszerek Közép- és Kelet-Európában” című konferenciát április 18-án rendezik meg Budapesten. A kezdeményezés partnere az Intesa Sanpaolo bankcsoport magyar leányvállalata, a CIB Bank.

A konferencia a fenntartható fejlődés új megközelítését kívánja megfogalmazni, összpontosítva a harmadik szektor és a pénzintézetek közötti, egymás kölcsönös támogatását célzó partnerségre. Az egész napos rendezvény egyik legfontosabb célja az, hogy lehetővé váljon a helyi fejlődés több résztvevős megközelítése az üzleti és közszféra, a harmadik szektorbeli vezetők, továbbá az európai intézmények és multilaterális szervezetek bevonásával.

A rendezvény előadói között szerepel Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter, Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, Szűcs Tamás az Európai Bizottság képviselője, továbbá számos nemzetközi és hazai szervezet vezetője.

Dr. Török László, a CIB Bank vezérigazgatója és a konferencia egyik vezérszónoka beszédében a bank vállalati társadalmi felelősségvállalásának megfogalmazására és a téma fontosságára, valamint a pénzintézetek és a harmadik szektor közötti partnerségen keresztül történő értékteremtésre fog összpontosítani.

A CIB Bank azért támogatja ezt a kezdeményezést, mert úgy véli, a rendezvény összhangban van a vállalati felelősségvállalásról kialakított jövőképével. Eszerint az érintettek elvárásainak, igényeinek megismerése és megértése az üzleti tevékenység folyamatos fejlesztésének egyik fontos hajtóereje.

A CIB Bank, teljes összhangban az Intesa Sanpaolo bankcsoport CSR-modelljével, a vállalati társadalmi felelősségvállalást inkább az üzletvitel lényegéhez tartozó stratégiai, semmint pusztán emberbaráti kérdésként kezeli. A konferencia azon folyamat része, amelynek során a bank az érintettek közreműködésével a problémák közös, és ennél fogva hatékony megoldásának alapfeltételévé kívánja tenni a párbeszédet.

Budapest, 2008. április 17.