CIB Értékőr Kötvény - euró után forintban is!

2008. augusztus 28.

A CIB Euró Értékőr Kötvény hatalmas sikerrel zárult jegyzését követően újabb, a megtakarítás értékállóságát garantáló befektetési megoldással rukkolt ki a CIB Bank – a CIB Értékőr 2011/A Kötvénnyel.

A CIB által újonnan kibocsátott CIB Értékőr Kötvény egy változó kamatozású megtakarítási forma, amelynek a kamata folyamatosan követi a forint éves inflációjának alakulását, folyamatosan megőrizve ezzel a befektetett összeg vásárlóértékét. A kötvény 3 éves futamidejű, ugyanakkor az elért kamatok minden harmadik hónapban kifizetésre kerülnek, és szükség esetén a befektetésből részösszegek is felszabadíthatók. A kötvény kamata is 3 havonta változik, a kamatkifizetések napján igazodva a KSH által 3 hónappal korábban közzétett éves inflációhoz. A kamat mértéke az adott kamatperiódusban ezen infláció 127%-a.

A CIB Értékőr 2011/A Kötvény tehát kedvező megtakarítási forma mindazoknak, akik megtakarításaikat forintban tartják, nem szeretnének kockázatot vállalni, és elsődleges számukra a megtakarításuk vásárlóértékének megőrzése és növelése. A kötvények névértéke 10 000 forint, de a CIB ügyfelei a jegyzés időtartama alatt ennél alacsonyabb áron, a névérték alatti árfolyamon juthatnak hozzá.

A CIB Értékőr Kötvény 2008. szeptember 26-ig jegyezhető, bármely CIB bankfiókban. Érdemes a jegyzést minél korábbra időzíteni, ugyanis a befektető pénze a jegyzési időszak alatt sem pihen, hanem évi 8,50%-on kamatozik.

Az inflációkövető kamatozású kötvények olyan megtakarítási eszközök, amelyek kamata együtt mozog az inflációval. A kamat mértéke előre ismert, és az adott kamatperiódus alatt fix, ráadásul az ilyen kötvények kivétel nélkül tőkevédettek. Ilyen típusú megtakarítási lehetőség a CIB Euró Értékőr 2011/A Kötvény is, amelynek kamata az eurózóna dohánytermékek nélkül számított éves inflációjának 110 százaléka. A kötvény első kibocsátási ciklusa augusztus 8-án végződött a vártnál jóval nagyobb sikerrel.

---

A CIB Értékőr Kötvénybe fektetett összeg reálértékét kizárólag abban az esetben őrzi meg biztosan, amennyiben a kötvényt a befektető lejáratig megtartja. A kötvény korábbi visszaváltása esetén a visszaváltási árfolyamtól függően a befektetett összeg reálértéke csökkenhet. A forgalmazási költségekről tájékoztatás a forgalmazási helyeken, valamint a www.cib.hu internetes oldalon található.